Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Gibon

31. 5. 2011 8:05
Tantiémy

Nikdo zde v diskuzi nezmínil podstatnou věc, že hudba ve veřejnoprávní rádiu je totéž jako okurky ze Španělska. Proč platit tantiémy nebo zboží do zahraničí, když tím poškozujeme vlastní výrobce. Radiožurnál se poslouchá kvůli mluvenému slovu, tak proč nevyplnit hudbu českými produkty, za které zůstanou peníze doma a nepůjdou do zahraničí. Tak jako bychom měli podporovat české zemědělce zákazem prodeje v řetězcích zboží, které si můžeme vyrobit sami, podporujme i české autory zákazem vysílat zahraniční skladby v Českém veřejnoprávním rozhlase.

0 0
možnosti
MM

captain cook

31. 5. 2011 8:27
Re: Tantiémy

a proc je nejak omezovat a narizovat kvoty? Dneska uz neni totalita, kdy se rozhlas musel drzet domaci vyroby co nejvic, protoze pridel deviz v rozpoctu za vysilani zahranicnich umelcu byl velmi omezeny.

Radiozurnal se nesoustreduje jen na zpravy z domova, ale z celeho sveta. Takovemu programu nejlepe odpovida hudba z celeho sveta na vyplneni mezer mezi mluvenymi programy. To je prece logicke.

Mate v Cesku celou skalu specializovanych stanic, z nichz nektere hraji zanr, ktery HV svym repertoarem splnuje. Pripada mi hodne pitome, smesne az trapne, kdyz si nejaky umelec, jehoz doba popularity je passe, zacne stezovat, ze ho nektera stanice- tim spis stanice specializujici se na zpravy, komentare a vubec mluvene slovo - hraje malo.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

30. 5. 2011 11:16
mně to vadí strašně.

při návštěvě klubů už si připadám jako pedagogický dozor, takže zbývá internet. škoda.

0 0
možnosti
S

stip

30. 5. 2011 8:24
Samozřejmě, je to tak

Pětkrát denně Lenka Filipová, hokejové tutovky Queen, Europe, Scorpions,Roxette, plus slyšitelně výborné vztahy s managementem LUCIE Vondráčkové, Petra Jandy a Mekiho Žbirky. Pokud si dáte Radiožurnál jako kulisu třeba v práci, nejpozději druhý den už nemůžete, a jen se divíte. Pokusy o diskusi na stránkách ČRo narážely na zeď. Jak z toho? Poslechnout si zprávy a  hned vypnout, aby se člověku neobrátil žaludek? Ale má tohle být řešení? Posluchač nemusí být odborník, aby rychle poznal, že hudební dramaturgie na Radiožurnálu evidentně sleduje vlastní zájmy. Ale pozor - nevybočuje to z celkového rozebírání veřejnoprávního prostoru ČRo pro parciální či přímo osobní cíle. A přitom, jak parádní a potřebná stanice by to mohla být, jen vymést chlév a vyhnat kupčíky.

0 0
možnosti
MM

captain cook

1. 6. 2011 6:53
Re: Samozřejmě, je to tak

vsichni se vicemene shodujeme, ze

1) Radiozurnal je stanice, ktera se zasadne neposloucha kvuli hudbe,

2)hudba je na nem naprosto druhotna a pouzivana na vypln a oddeleni jednotlivych mluvenych programu.

Nechapu proc nejakou byvalou hvezdu popu stve, ze je ji v poslednich par letech malo slyset zrovna na ZURNALOVE stanici, kde je hudba jen kulisou a vicemene bezvyznamna. Mne to jenom dokazuje jeji aroganci, namyslenost a ztratu kontaktu s realitou. Vubec by me neprekvapilo, kdyby se ukazal druhotny duvod.....uz se o ni malo pise, mozna ze hranost jejich pisnicek na jinych prazskych stanicich take poklesla. Manzel ji poradil, jak se zase dostat do zprav s nadeji, ze to u verejnosti zvedne zajem o jeji stare pisnicky. No jo, zoufaly se i stebla chyta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

30. 5. 2011 8:16
Možná hloupá otázka,

ale není to jedno? Neznám nikoho, kdo by Radiožurnál poslouchal. Dnes jsou poměrně kvalitní soukromé stanice, které jedou i bez výpalného a jsou tématicky zaměřené a najdou si tak své posluchače. A to nemluvím o vysílání přes internet, ale jen o terestrálním.

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

30. 5. 2011 10:41
Re: Možná hloupá otázka,

Tak teď už alespoň jednoho znáte. Nicméně pořád mám pocit, že hudba na Radiožurnálu není vůbec podstatná a poslouchám ho právě proto, že je jí tam nejmíň. Pouštět hudbu od rána do večera umí každý a je to ten nejjednoduší způsob jak zaplácat vysílání mezi reklamami. Ovšem vyprodukovat pořad ve kterém se něco povídá už tak jednoduché není. Na to komerční stanice nemají.

0 0
možnosti
JK

jiku

30. 5. 2011 8:08
pokud chci zprávy, poslouchám BBC nebo Radiožurnál,

po 9 ráno přeladím na Beat nebo Hey a poslouchám muziku; jen těžko může jedna stanice vyhovovat každému, a proto je logické, že ČR1 nebude v konečném důsledku hudebně vyhovovat nikomu; no a co, když si lze vybrat z desítek (a na síti tisíců) jiných stanic ?

0 0
možnosti
IUPS

ičmeka už potřetí smazali

30. 5. 2011 7:57
bába tutovka vypadala taky na svůj věk fantasticky

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1354x
Mám pocit, že jsem prožil tři životy - a to je mi teprve 50. Taky mám pocit, že jsem se za tu dobu naučil udělat si vlastní názor.

Seznam rubrik