Včerejší Mnichov - tentokrát o nás i s námi

Srdce fotbalového fanouška muselo včera při sledování zápasu Německo - Česko radostí plesat. Dokonce si dovolím tvrdit, že včerejším výkonem naši fotbalisté odčinili aféru kolem zápasu se stejným soupeřem na české půdě. Bohužel za "hříšníky" makali jiní.

Oním "bohužel" jsem ale rozhodně nechtěl vyjádřit politování nad tím, že nehráli pánové Rosický, Baroš, Jankulovski, Jiránek či Polák. Naopak, velmi mě potěšilo, že to jde i bez těchto vesměs zhýčkaných rádobycelebrit. Určitě zde nemusím připomínat, co v období mimo sezónu vyváděl třeba právě Baroš. Jistě, je zcela jeho věc, co dělá v osobním volnu, nicméně i v osobním volnu do jisté míry reprezentuje svou vlast. Bohužel ne každý dokáže unést úspěch, ne každý zůstane skromným pohodářem jakým se jeví třeba Petr Čech.

Po jarní hotelové aféře jsem se zařekl: dokud budou neustále protěžovány výše zmíněné "hvězdy", český nároďák mne nezajímá. Ne proto, že si šli chlapci někam užít, ale proto, že si z nás na jaře zkrátka vystřelili. Ukázali nám, že se na hřišti museli šetřit, aby měli dost sil na večerní rej.

A ejhle, několik shod okolností pomohlo k tomu, že ve včerejším zápase dostali šanci noví, motivovaní,  hladoví kluci. A že to nebyl zápas vůbec snadný. Ono hrát s jedním z nejlepších týmů světa ještě k tomu na jeho půdě a před vyprodanou arénou může rozklepat kolena i zkušenému hráči. Pokud byl včera někdo z našich fotbalistů na trávníku nervózní, tak to na sobě vůbec nedal znát. Líbila se mi hra hlavně těch, kteří konečně dostali příležitost při absenci "tradičních" reprezentantů. Líbilo se mi, že se ničeho nebáli a bojovali. I kdyby třeba prohráli nebo odvezli "jen" bod, jejich výkon se mi líbil. Takhle se totiž bojuje o Euro (nikoli o měnu), takhle se reprezentuje vlast na sportovním kolbišti. Věřím, že si toho všiml i pan Brückner, kterého si velmi vážím, a po úspěchu hladovým klukům bude dávat příležitost i na samotném šampionátu.

Děkuji za včerejší pěkný fotbalový zážitek!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Musil | čtvrtek 18.10.2007 10:47 | karma článku: 33,22 | přečteno: 4232x