Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MatejkoJ

26. 5. 2008 15:21
Jak si přivydělat?

A co třeba prostituce a podobně?

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

27. 5. 2008 21:42
Re: Jak si přivydělat?

pokud jste v tom dobrej a bavi vas to...;-D

0 0
možnosti
PT

Flegy

26. 5. 2008 13:58
Školství

Váš článek mě přesvědčil pouze o tom, že o školství nevíte vůbec nic. Jinak byste takový článek těžko mohl napsat.

0 0
možnosti
ŠN

sarcula

27. 5. 2008 16:38
Re: Školství

Hm. Až na to, že tento člověk se učením živí.

0 0
možnosti
M

Megan666

23. 5. 2008 13:20
Hm :-/

Vám nepřipadá tristní, že lecjaký manuál má větši hodinovou odměnu než např. vysokoškolský pedagog? Ale ano, může se přece vykašlat na učení a také si navléknout montérky a naučit se mology "čéče, to bych dokázal taký".

Znám situaci jen na vysokých školách, ale odvolávat se na volno o prázdninách a při zkouškovém... to snad nemyslíte vážně. Dokážete si představit, že i ty zkoušky a testy musí někdo připravit a posléze opravit? Že nelze vytvořit jen jedny a ty donekonečna opakovat? Že většina lidí  kromě samotné výuky dělá i vědeckou činnost, kterou se nejen sám dále vzdělává, ale vydělává škole (a trochu i sobě) na lepší živobytí a zajištění třeba lepší výuky, výzkumů a podobně?  Že píšou články do odborných publikací, píšou skripta a další práce? Že se sami dále vzdělávají v tom, v čem se obory neustále vyvíjí? A že to stojí fůru času ve dne,  noci, o víkendech... ? Jistě, nedělají to všichni, jen ti, kterým záleží na nějaké úrovni výuky a vzdělání. My nestávkujeme, ale chápeme to.

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

27. 5. 2008 21:38
Re: Hm :-/

hm, mno, vite, ja toto vsechno co pisete, delam a nemam ani za mak duvod si stezovat.

no a co treba ze by si pekari zacli stezovat, ze musej rano brzo vstavat, abyste mel cerstvy rohliky? nemate pocit, ze kazdy dela svou praci dobrovolne? nemyslite, ze kdyz jsem nespokojeny, tak je nejlepe zacit hledat moznosti, jak si vydelat vice a az jako posledni pouzit moznost stavky?

0 0
možnosti
MR

mičuda

22. 5. 2008 16:30
berňák

1. Omlouvám se, že jsem Vás napadl ze lži, takový plat na berňáku bych nečekal...

2. O práci učitele nevíte zhola nic, nestačí k romu totiž vystudovat několik škol. Problému s opilým klientem se musím smát, ve školství a zdravotnictví (můj obor) se řeší daleko složitější situace.

3. Dle Vaši údajů tipuji Váš věk asi o 10 let nižší, než je můj a Vaší ženy, možná by bylo tedy zajímavé porovnat situaci za 10 let.

4. Upřímně Vám přeji vyšší plat, tabulkový plat vysokoškolsky vzdělaného člověka je v naší zemi ostudný. Pakliže budete stávkovat, budu Vám fandit.

0 0
možnosti
JH

Kopakopa

22. 5. 2008 13:32
Jsem pro stávku učitelů...

A proč nesnížit kvalitu školství, ale zároveň křičet, jak ji reformami zvyšuji? Vždyť nevzdělaný občan a potažmo volič je ideální pro ty, kteří si mohou vše, včetně vzdělání, zaplatit...

Nikomu nevadí vysoké platy ve zdravotnictví, vysoké platy v policii (i ti, kdo sedí v kanelářích a kterých je většina, nasazují život?), o vysokých platech v armádě nemluvě - ti, kteří nasazují život v misích jsou finančně dále, a ne zrovna málo, oceněni...

Jakmile chtějí učitelé pouze trochu "slušné" platy, tak vlastně nic nedělají, pořád mají prázdniny nebo jiné volno...

0 0
možnosti
JH

Kopakopa

22. 5. 2008 13:32
Jsem pro stávku učitelů...

Je to jako vždy - naše "veřejnost" si práce učitelů v průzkumech vážnosti povolání velmi váží, jakmile se však jedná o finanční ocenění této práce, měli by brát co nejméně...

Školství se stává velmi zvláštním resortem - ve zdravotnictví se požaduje vysoká škola po zdravotních sestrách, od policie odcházejí lidé, protože nemají vysokou školu, ale ve školství má učiteli stačit pomalu střední škola - známe jejich současnou "úroveň"...

Ale komu má stačit střední škola, tomu bude muset stačit také "odpovídajcí" plat - to je "smysl" všech modrých, zelených a bůhvíjakých reforem ve školství - muset dávat do něj co nejméně peněz ve srovnání se zeměmi OECD - teď jsme třetí od konce, proč bychom nemohl být na konci...

0 0
možnosti
MR

mičuda

21. 5. 2008 17:15
Tržní magor

Drahý pane!

 Naprosto mě udivuje vaše doporučení učitelům. Jestli si myslíte, že vše vyřeší neviditelná (ev. viditelná) ruka trhu, tak opravdu nevyřeší. Situace ve školství je žalostná a "opravdový" učitel je druh na vymření.  Učitel musí mít zajištěny důstojné podmínky a to v současnosti rozhodně nemá. Nbízet jako alternativu druhé zaměstnání je ubohost. Má žena je středoškolská učitelka ČJ a již 2. měsíc tráví večery opravami maturitních prací, v průběhu celého roku opravami zase jiných prací. Současná prac. doba je do 17hodin, neb je v maturitní komisi. A to vše za 16-17tis. Kč čistého. A nemluvím o prac. podmínkách a psychickém stresu. Měla by rozhodně využít vaší rady a dělat něco jiného, ale bohužel jí to baví... Vím, je to slabost, která se musí v naší úžasně tržné společnosti využít (spíše zneužít)... Doufám, že rozhodujete jen o sobě samém a ne o něčem důležitém, nedejbože prospěšném!

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

21. 5. 2008 20:01
Re: Tržní magor

Je vskutku velmi jednoduche nazvat nekoho magorem jen proto, ze ma jiny nazor nez Vy. Vidite, Vase pani pracuje do 17 hodin. Ja pracuji i o vikendech a nestezuji si. V komisich pro statni zkousky take sedim docela casto a rekl bych, ze casteji nez Vase pani u maturit. Presto by me ani na minutu nenapadlo jit nekam dostavky. Prace me bavi a pokud makam, vydelam si.

Ano, rozhoduji predevsim o sobe a jsem za to rad. Nesu za sva rozhodnuti odpovednost, takze pokud se mi neco nelibi, muzu protestovat a stezovat si jen sam na sebe. Preji Vam pekny vecer, Vas Trzni magor :-)

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

21. 5. 2008 17:04
Stavkovat?

Pokud se ucitele a jini statni zamestnanci pouci ze "zapadu", stavkovat budou. Nic se jim nestane, vydupaji si vetsi platy, ruzne dalsi ulevy a uziji si vice volna. Pokud vlada proti nim zakroci, bude v nebezpeci ztraty pristich voleb - kazdy statni zamestnanec ma nekolik pribuznych, ktere ovlivni a statnich zamestnancu je velky pocet.. Danovi poplatnici nakonec stahnou ocas a vsechno zaplati. Vytvori se dve skupiny obyvatel: ti, co pracuji pro stat a ti, co pracuji v soukromem podnikani. Ti prvni budou mit jistotu mist v hospodarske krizi, velke platy, velke socialni vyhody, dlouhe dovolene, snadnou pracovni dobu a tak podobne. Mne to tak trochu pripomina dobu, kdy ve spolecnosti byly dve skupiny: stranici a nestranici.

0 0
možnosti
RT

djrhedy

21. 5. 2008 16:54

A ještě poznámka, skutečně není problém jako ve vašem případě učit na více VŠ, nicméně učit na více ZŠ rozhodně problém je a není to vůbec jednoduché. Kvalita školství stejně jako zdravotnictví půjde dolu ... to je jasné ...

0 0
možnosti
RT

djrhedy

21. 5. 2008 16:52
Pozapomenuto ...

Mno řekněme si popravdě, že jste celou řadu aspektů zcela vynechal. Jeden zásadní je ten, že zrovna ti, co o platech státních zaměstnanců rozhodují, si letos zmrazili mzdy takovým způsobem, že má každý měsíčně o tisíce, někteří až o desetitisíce více. Principielně vzato tedy těžko někdo přijme od někoho, kdo pije víno a káže vodu, skutečnost, že se mu výrazně reálně snižuje mzda a že se totéž plánuje i na další dva roky v čase, kdy ceny stoupají nejvíce za 10 let. Ale těžko čekat od člena ODS, že by snad kritizoval svou vládu, že? Rv

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

21. 5. 2008 20:02
Re: Pozapomenuto ...

Hm, mozna kdybyste si precetl i jine me blogy, tak byste zjistil, ze ac clen ODS, tak se kritice nekterych kroku (nekroku) vlady nevyhybam. Chapu ale, ze potrebujete zbit psa, a tak hledate vhodnou hul :-)

0 0
možnosti