Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KKK

15. 12. 2007 0:33
Existuje i možnost

2. že možná se skládáme na invalidní vozík právě pro to hovado.

0 0
možnosti

Boženka

14. 12. 2007 13:45
Pane Musile

To už tak bývá,že stáří sebou přináší nemoci.Víte,minulé generace si nežily v takovém pohodlíčku jako ta vaše.Vy jste zatím jen dokázali zabavit vše,co minulé generace vytvořily a vesele jste to zpeněžili ku svému prospěchu.Všichni jste opentleni cizojazyčnými tituly a podivnými funkcemi,jen pracovat se vám nechce.Paradoxně vám to dobře vynáší.Jenže kdo na vás bude pracovat v budoucnu,až ti blbečci nádeníci,nemaje na zdrav.péči,vymřou?Se zdravím se nikdy nemělo začít kšeftovat,je to jen výmysl z hlav vychcánků,kteří za pár šupů prodají i své nejbližší.

0 0
možnosti

Petr Musil

14. 12. 2007 17:26
Re: Pane Musile

Pani Bozenko, ja jsem nikomu nic nezabavil, to delali jini, patrne Vasi vrstevnici. Snad mi nechcete vycitat, ze jsem se nenarodil do tech "zlatych" padesatych let, ale nastesti az na konci let sedmdesatych, snad mi nechcete vycitat, ze jsem se vzdelal a ziskal nejaky ten titul. Snad mi nechcete rict, ze se mi nechce pracovat? Co o mne vite? Pracoval jsem, pracuji a pracovat budu, hanba by me fackovala, kdybych mel zit z podpory! A tim "pracoval" nemam na mysli jen praci hlavou (kterou vy zrejme za praci nepovazujete), ale i praci manualni. Nebojte se, mozoly na rukou od lopaty jsem si celkem uzil, takze budte bez obav. A co se tyce meho stari, jiz dnes delam vse pro to, abych nebyl zavisly na tom, co mi za nejakych 35 let "smrkne" stat

0 0
možnosti

Filip - 30let

14. 12. 2007 1:42
To myslíte vážně?

Pane kolego, ve vší ústě - z hlediska staistik a toho, že tento národ stárne bych termínem hovad řítících se po silnici neargumentoval. Rozhodně se ve vašem věku nezamýšlel ani nad prdy nějaké babky (což pochopíte až vám bude tolik co jí). V neposlední řadě bych rád vyzdvihnul to, jak spousta článků na těchto stránkách v průběhu prvních dvou odstavců obsahuje onu informaci " já platím měsíčně tolik tisíc.." a ti parchanti mě zneužívají... Ve vší úctě - trochu pokory před stářím, trochu skromnosti a vzhledem k vašemu vzdělání - pokud ta lůza co jí platíte bude nemocná a nebude mít brzy na vás kdo vydělávat. Pokud v tomto státě zbudou jen ti high society...

0 0
možnosti

David 56 let

14. 12. 2007 6:54
Re: To myslíte vážně?

i ve zdravotnictvi plati ekonomika. kdyz je neco "zadarmo", tak tam vsichni bezej. rozumny placeni, kdy se vam nevyplati bezet s kazdym prdem jeste nikoho nazabilo

0 0
možnosti

plech

13. 12. 2007 23:52
Jo, je to tak.

Co k tomu říct? Snad jen, že lékaři nerostou v záhonech.

0 0
možnosti

mp

13. 12. 2007 23:44
souhlas?

co je to regulační poplatek? 8-o podobně tuším argumentovaly i úřady, když chtěly vybírat za poskytování veřejných informací, na které má každý nárok.

Pokud jsou poplatky za nadstandardní péči nebo administrativu navíc, pak OK. Pokud jsou poplatky za léčbu (byť jsou to regulační poplatky), pak to podle mě ústavě odporuje a rád si poslechnu stanovisko ÚS

0 0
možnosti

mp

13. 12. 2007 23:46
Re: souhlas?

to byla reakce na ixcasey, omlouvám se :-(

0 0
možnosti

mp

13. 12. 2007 23:34
Není to tak jednoduché

1) Podle mého léky nejsou součástí péče, stejně jako učebnice nejsou součástí bezplatného vzdělávání. Asi musí rozhodnout až ÚS, ale asi bez změny ústavy se to neobejde.

2) Na začátku budeme rozlišovat, kdo je a kdo není feťák, za čas se může přijít na to, že se u každého člověka bude podle DNA určovat náchylnost k chorobám. Jaký je ideál zdravého člověka? Sportovci mají mnohokrát více nemocí nebo zranění než lidé na gauči :-)

3) Soukromé pojišťovny nevyřeší vše. Už teď veškeří problémoví (důchodci, studenti, nezaměstnaní) zbývají na VZP. Kdo by si je vzal, pokud by každá pojišťovna byla soukromá. Rád vždycky připomenu starý film s Burianem (tuším U pokladny stál). Zčásti se tam objevují zajímavé narážky, jak fungoval komerční systém pojištění za I. republiky.

Obecně nemusí platit, že vše soukromé ve službách je lepší. Myslíte, že různé "soukromé" ekonomické školy jsou lepší než Vaše ESF?

0 0
možnosti

Petr Musil

13. 12. 2007 23:41
Re: Není to tak jednoduché

ad 1) ucebnice nejsou soucasti vzdelavani??? fakt ne? a z ceho byste chtel studovat??? jen z vypraveni?

ad 2) no ale sportovci se pripojistuji... ideal zdraveho cloveka neni, ale lze prece rozlisit cloveka, ktery o zdravi pecuje od cloveka, ktery si ho cilene nici....

ad 3) musel by se zmenit system s tim, ze soucasnych duchodcu uz by se to nedotklo, jak jim vysvetlite, ze cely zivot platili zdr.poj. a ted maj platit zase?

ad ESF) stejne tak obecne neplati, ze soukrome skoly jsou horsi nez statni, co myslite? stejne tak netvrdim, ze vsechny statni nemocnice jsou horsi nez soukrome....a nikdo netvrdi, ze by se mely statni nemocnice zrusit, tzn. ty, ktere by se nezprivatizovaly...

0 0
možnosti
JJ

ixcasey

13. 12. 2007 23:22
Souhlas!

Možná chybí jen zdůraznit, že poplatky jsou regulační, ne za zdravotní péči. Tohle by si měli uvědomit i "slavní" signatáři petice. A možná by si tu ústavu taky mohli přečíst. Z jejich postupu pak plyne, že teda nemusíme dodržovat žádné zákony, pokud máme pocit, že jsou protiústavní. Tím pádem jim můžeme rozbít s klidem ústa, protože nemožnost je beztrestně napadnout mi přijde protiústavní.

0 0
možnosti

Petr Musil

13. 12. 2007 23:23
Re: Souhlas!

;-DR^

0 0
možnosti

Beruška

13. 12. 2007 23:15
Zas jeden vychcánek

Tak přestaňme platit zdrav.pojištění a ať jdou ty částky na nějaké osobní konto.Nesmysl,že?Lidé odvádějí na zdravotnictví ze zdr.poj.nemalou sumu,je spíš otázka,kolik ve které ministerské kapse skončí.

0 0
možnosti

petr stursa

13. 12. 2007 23:18
Re: Zas jeden vychcánek

At si kazdy plati, jak chce. Neplatis? Pak se nediv...

0 0
možnosti

petr stursa

13. 12. 2007 23:03
Mate pravdu

a se clankem souhlasim. Kazdy, kdo rika "zdravotni pece je / ma byt zdarma" je u me hlupacek, co nerozumi svetu okolo nej. A bohuzel je temto lidem vetsinou trikrat tolik, co me, mely by mit rozum. skoda.

Jen k tomu hovadu, co smete cloveka... 1) nepovolena rychlost nezabiji, policie ji stia ne proto, ze by to melo lidi nejak chranit, ale protoze je to nejjednodussi. Zabiji HOVADSKE CHOVANI, ne rychlost. Jako hovado se muze zachovat ridic, jedouci 50 na devadesatce, stejne dobre, jako ten, jedouci 90 na padesatce. Respektovani kusu hliniku neni delitkem mezi hovadem a dobrym ridicem.

Ano, tem, kdo jsou obeti nehody by jejich pojisteni melo pomoct, fetakum bych nejradeji dal program "jedna sance a pak mas smulu"

0 0
možnosti

Martin Jirousek

13. 12. 2007 22:59
Soukromé

Zdravotní pojišťovny jako první krok, vymazání zákona o bezplatné péči jako druhý krok. Pak už jen zpracovat seznam chorob, kvůli kterým není možné pojistku uzavřít,  v případě, že pojišťovna bude muset zákrok u pojištěnce uhradit najmout "hitmana", který už ve zdravotní dokumentaci nebo vstupním dotazníku najde nějaký nesoulad a cálovat bude pacient. Mrkněte se na Socko.

0 0
možnosti