Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SuiVanOrton

27. 3. 2008 12:58
Ne chyba jednotlivce, chyba firmy !!!

Rozhodně nesouhlasím s mnoha názory v této diskuzi kde lidé upozorňují že šlo jenom o selhání jednotlivce. Tento průvodčí je zaměsntancem ČD, nosí jejich uniformu, je školen firmou, řídí se předpisy té firmy, navenek zastupuje a prezentuje tuto firmu. Je tedy věcí té firmy aby vybrala správné lidi a ty také dostatečně vyškolila. Pokud ČD tomu průvodčímu nedala správné školení a on tím pádem netušil jaké jsou platné doklady je to prostě chyba ČD. Pokud mu to školení dala o on si to bud nepamatoval nebo záměrně ignoroval je to opět chyba ČD že tohoto pracovníka nepřeřadí někam jinam kde tedy nebude viditelně zastupovat firmu popř. ho úplně nepropustí (pokud by záměrně způsoboval firmě nepříjemnosti). Rozhodně ale průvodčí ČD není jednotlivec, jednotlivec by byl třeba nějaký člověk na nástupišti který by vás okradl.

0 0
možnosti
JM

honýsek

27. 3. 2008 13:38
Re: Ne chyba jednotlivce, chyba firmy !!!

R^R^R^

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

26. 3. 2008 23:57
Bulvární titulek

Jak již bylo řečeno, tohle není záležitost ČD, ale nepochopitelného chování jednoho zaměstnance, na které můžete narazit kdekoliv a proto je titulek značně nepřesný. Titulek shazující ČD jste napsal jen proto, aby si článek začalo číst co nejvíce lidí.

0 0
možnosti
S

SuiVanOrton

27. 3. 2008 12:45
Re: Bulvární titulek

S tím nesouhlasím. ČD samozřejmě zodpovídají za svoje zaměstnance. Je to podobné jako kdyby vám třeba přestal fungovat nějaký výrobek řekneme rádio a vy jste to šel reklamovat do společnosti Sony a oni by vám řekli že to nijak nesouvisí se značkou Sony ale že to zavinil a selhal jeden zaměstnanec na Taiwanu (což může být i pravda). Celkově ale za to prostě zodpovídá ta společnost co toho zaměstnance zaměstnává. Když vám dají u McDonalda do hamburgera chrousta taky si budeme stěžovat na McDonalda ne na Frantu nebo Pepu který tam zrovna toho hamburgera připravoval. Průvodčí dělá nějakou službu (která navíc není důležitá pro vás jako zákazníka ale pro společnost ČD) a je zaměstnancem ČD. Myslím si že nápis je v naprostém pořádku. Je dokonce možné že je to i systémová chyba ČD kdy ČD dostatečně nevyškolila toho průvodčího a ten nemá vůbec páru jaké doklady jsou nebo nejsou platné. Takže zásadně nesouhlasím že by to byl bulvár.

0 0
možnosti

Karel Žák

26. 3. 2008 11:53
Vina není na straně ČD jako celku.

Měl jste jim nechat na odpověď standardní čas alespoň 30 dnů.I na drobnou stížnost reagují, a když jsem posílal přes web, odpověď mi přišla doporučeným dopisem.

Hodně věcí je o lidech.Za chování toho pracovníka nemůžou České dráhy, za chování je člověk odpovědný vždycky sám před sebou,i když reprezentuje nějakou firmu.

Divím se však Vám-proč píšete stížnost Vy a ne přímo p. Honza? Navíc jim popíšete něco, co Vám zprostředkoval až někdo třetí (vaše manželka). Taky si nenechávám psát stížnosti jinými lidmi a už vůbec je nepíšu bez svého přímého zážitku a bez předem prodiskutovaného a daného souhlasu ze strany poškozeného.

Průvodčí jsou jenom lidé, stejně jako neslyšící Honza. Spíš než hyenismus šlo o selhání jednotlivce, který se ještě nikdy nesetkal s případem propadlé a prolongované průkazky ZTP. Jinak si ale nejsem zcela jistý, zda OP s ustřiženým rožkem by např. v bance považovali za zcela platný.

A mimochodem - nemá se o nový doklad žádat dříve, než vyprší platnost původního?

0 0
možnosti

Ludek_II

27. 3. 2008 7:38
Re: Vina není na straně ČD jako celku.

Jako nejhorsi je, ze spousta lidi nepochopi, ze nema  pravdu /ted nemluvim primo o Honzovi/, ale svym revem stylu JauJau Jaques na sebe strhavaji pozornost a budi litost.;-(

0 0
možnosti
TK

txxx

25. 3. 2008 11:10
Stiznost

tak jsem ceske drahy na tuto udalost taky upozornil, kdyz se vas jeste par prida, tak to treba prestanou ignorovat.

0 0
možnosti
G

germanicus.az

23. 3. 2008 19:01
Joo, České dráhy

Na slabého si troufají.

Když  fotbaloví "fanoušci" zdemolují vlak, tak jsou za asistence policie doprovázeni na stadion a potom zpátky na nádraží. Škody na zařízení ČD v podstatě zaplatí daňoví poplatníci...

Chtélo by to nějakého šikovného právníka, který by podal trestní oznámení na managment ČD, že nevymáhá náhradu škody na pachatelích (tzv. fotbaloví "fanoušci").

No a potom se holt hojí na Honzíkovi...

0 0
možnosti
H

hlupák

23. 3. 2008 18:17
no,

asi není honzík jen hluchej.ale i hloupej.ti chytří sebou nosí i tužku a papír.ale na druhou stranu,viděl sem taky ve vlaku dívčinu která měla na papíře napsaný: prosím,pomozte mi,jsem neslyšící a okradli mne.potřebuju peníze abych se dostala domů k rodičům.vedle sedící pán jí ale řekl: koukej zmizet,neřáde já tady jezdím každej den z práce a tebe tu s tou cedulej vidim už celý prázdniny.a zmizela tempem nevídaným.pak někomu věřte.

0 0
možnosti
TT

a8nn

23. 3. 2008 21:59
Re: no,

Kde to bylo? Jedna taková osoba jezdila Brno-Vyškov, ale už dlouho jsem ji neviděl.

0 0
možnosti
55

Sig P 229

23. 3. 2008 17:47
Zadržte!

Než se rozpláčete nad osudem ubohého Honzíka, všem vřele doporučuji projít některé starší články pana Musila a zejména způsob jeho vyjadřování v diskuzích pod nimi. Pan Musil je nepochybně ozdobou každého zasedání stranické buňky ODS. Tomuto článku přiděluji index důvěryhodnosti 0. Nevím, nakolik tuto událost  pan Musil literárně přibarvil, nebo ji rovnou vyfabuloval na zelené louce, ale v konečném součtu jde o naprostý nesmysl. Pane Musile, uveďte datum a číslo vlaku, pokud vám není známo, postačí čas odjezdu. Pokud mluvíte pravdu, nemáte se přece čeho bát. Tak sem s těmi údaji!

P.S. Že vás podpořil osel Šimoník, to vám věru kredit nezvýšilo.:-)

0 0
možnosti
JA

Don_Alex

23. 3. 2008 18:00
Re: Zadržte!

nechci nic říkat, ale tím jak do toho taháš politiku, ala ODS, jsi se neomylne zaradil na jeho bok. Jsi jen osel, ktery si hraje na neco lepsiho, klidne si muzete s Musilem potřát rukama

0 0
možnosti
A

andy206

23. 3. 2008 15:35
Průvodčí

Moc mě mrzí, co se stalo a přeji Honzovi aby nezažil nikdy nic podobného. Co mě ale mrzí také je nadpis článku "Jak také fungují České dráhy".... já myslím, že tady selhal jedinec, tedy onen průvodčí. Takže házet rovnou něco na dráhy není moc správné. Já osobně jezdím skoro denně vlakem, od osobáků až po EC a myslím, že většina průvodčích se chová slušně. Prostě zde ujel jedinec a jestli se vše tedy stalo tak jak bylo napsáno, měl by za to řádně dostat na prdel.

0 0
možnosti
M

Mitas24

23. 3. 2008 16:37
Re: Průvodčí

Naopak, toto už není případ jedince, ale ČD, protože pokud dodnes na stížnost nereagovaly ani pouhým sdělením, že ji řeší, potom si vystavují stejný obrázek, jako onen průvodčí.

0 0
možnosti
3

3enhcáProzneC

23. 3. 2008 14:37
Tak když je honzík nesvéprávnej tak má jezdit v doprovodu

jiné osoby !!!!!!!!!

0 0
možnosti
PB

narcotic

23. 3. 2008 15:16
Re: Tak když je honzík nesvéprávnej tak má jezdit v doprovodu

Ty seš asi pěknej idiot, pleteš si způsobilost k právním úkonům se zdravotním postiženým. Neslyšící není automaticky zbaven způsobilosti k právním úkonům, to by musel zároveň trpět nějakým mentálním postižením. Takže až příště zase plácneš takovouhle ubohost, dvakrat si to rozmysli, dost se ztrapňuješ.

0 0
možnosti

kenzo30

23. 3. 2008 13:37
průvodčí se snad zbláznil

Pracuji jako vlakvedoucí doprovodu os.dopravy(doprovázím rychlíky)...Pokud vím tak předpis řeší a doufám že se to nezměnilo že průkaz ZTP,ZTP-P nelze odebrat v žádném případě ale řeší se to tak že se vystaví hlášenka na doplatek jízdného pokud cestující odmítne zaplatit a pokud doplatil je vše v pořádku.Na víc pokud měl doklad o prodloužení platnosti průkazu tak není co řešit...Průvodčí v žádném případě nejednal správně a měl by absolvovat přezkoušení s přepravních předpisů.A už vůbec by takový člověk neměl u dráhy dělat neboť nemá ani kus citu v sobě...Myslím ale že je nás ještě naštěstí spousta co bysme tuto situaci vyřešily spíše ve prospěch cestujícího...Tímto tomu cestujícímu přeji jen to nej a doufám jen že nezanevře na nás na všechny zaměstnance a rád s námi bude jezdit déle....

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

24. 3. 2008 22:43
Re: průvodčí se snad zbláznil

To je prvni reakce nekoho od CD k tomuto pripadu. Je jasne,ze slo o selhani jednotlivce a v zadnem pripade jsem clankem nechtel rici, ze je toto standardni postup zamestnancu CD (proto take to sluvko "take" v nadpisu). Tak doufam, ze se postizenemu aspon nekdo omluvi. Ostatne si myslim, ze vse lze pohodlne dohledat, nebo jsem ve stiznosti, kterou jsem odeslal na CD presne uvedl, ve kterem vlaku se to stalo a kdy

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3010x
Pracuji, platím daně i daně přijímám. Vážím si každého, kdo tvoří nějaké hodnoty a jen se neveze v systému. Hlásím se k liberálně-konzervativním myšlenkám.