Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Krásně jste to napsal. Ten parmezán mi připomněl, jak jsme v dávných dobách vyváželi na západ rozložené elektromotory z MEZ Mohelnice. Tam se zabalily, připojilo se na ně označení Made in Nederland, Rotor, GmBH. Firmu Rotor vlastnil myslím pan Dobrita, který byl Maďar z Rumunska, jako je Soroš.

0 0
možnosti
Foto

Proto EU blokuje Mlékomaty a podobné obchody potravin přímo od českého producenta !

0 0
možnosti
Foto

Minulý týden, Kaufland: Máslo značky PRAGOLAKTOS výrobce *, GmbH v německém městě *. (*Jména si nepamatuji, jen to sro. německy.)

0 0
možnosti
PK

Pragolaktos je dovozce. V tomto případě tam ještě máte uvedeného konkrétního výrobce. V mnoha případech jen - vyrobeno pro Kaufland, Billa, Lidl ... Ale to námi odsouhlasené předpisy EU neporušuje.

0 0
možnosti
JL

Je nebezpecne byti... Jeste nebezpecnejsi by bylo poukazat na zaplavu cinskeho dovozu,. Od elektroiky, kuchynskych pomocniku, drobneho zelezarskeho zbozi az po obleceni-od ponozek ke kosilim. Vypada to na cinsky monopol, jine zbozi nez cinske je velmi zridka videt. Jiste k poteseni pana prezidenta, ten na Cinu dopustit neda, ta pry (bude nebo uz..) investuje miliardy a takto spoustu novych pracovnich prilezitosti. Ceka a ceka... muze se vubec nekdy dockat?

0 0
možnosti
PK

Neviňte Čínu, my jsme to chtěli. To "my" není Česko, ale celý západní svět. A rozjelo se to v době kdy to tady soudruzi měli ještě pevně v ruce:-)

2 0
možnosti
PB

P64e51t93r 53B39u71r60i57a95n

12. 1. 2021 15:02

Karma.

Jen tato věta: Není tak divu, že se od nás ročně vyveze 300 až 400 miliard čistého zisku ročně...je tak trochu levičácká demagogie pseudoekonomky Ilony Švihlíkové.

0 0
možnosti
PK

Tak na tom že Ilonka o tom mluví a navíc je to pravda, nevidím nic špatného. Otázka je zda bez cizího kapitálu a investic se můžeme obejít - určitě ne. Ale můžeme se ptát - je možné např. daňovým systémem zainteresovat více aby bylo výhodnější tady ty prostředky investovat. Není ta částka podstatně vyšší - předražování a i zbytečnost nakupovaných služeb od "matek" atd.

Nemyslete si, že ti co zde investují a vydělávají jsou hodní strýčkové a že lump je jedině AB:-)

2 0
možnosti
PK

No, asi nezbyde nic jiného než vyvěsit naší vlajku a....R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 16,57
  • Průměrná čtenost 1170x
Jsem zralý muž, který se rychle blíží k věku odpočinku. Mám rád muziku a literaturu. Už jsem toho dost prožil, ale stále mě překvapují nové a nové věci. Občas o nich napíšu píseň, občas nějaký text. Moji přátelé se jimi baví. Tak posuďte sami, jestli mám upřímné přátele.

Seznam rubrik