Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

joe

21. 11. 2007 14:31
ha ha ha

(Y)muze mi nekdo rici kdy co dobreho vzeslo s jakehokoli nabozenstvi,vymyvani mozku to mozna .

0 0
možnosti

Jaroslav

21. 11. 2007 14:03
Nenávidím svůj vzor

Tvrdíte, že nás nenávidí, protože chtějí vyjít ze své zaostalosti.

To mně nadává žádnou logiku.

Nenáviděli jsme my vyspělý Západ, když jsme se chtěli zbavit zaostalosti komunistické ČSFR?

0 0
možnosti
AF

Toli

21. 11. 2007 15:05
Re: Nenávidím svůj vzor

Nás nenapadlo chtít Západ ovládat, my jsme jenom chtěli žít na slušné životní úrovni jako Západ, nebo se té úrovni aspoň přibližovat.

Muslimové chtějí panovat nad nevěřícími psy, protože oni věří v jediného boha Alláha. Žít jako Západ nemají zájem, taky se ani moc nestarají, jak se tam žije. Rozhodně nikoho jiného za vzor nepokládají - ani Západ.

Umírněných moc není. Jak by Vám řekli znalci Blízkého Východu, jsou ale umírněných plné hřbitovy.

Rozdíl je tedy ve všeobecných cílech muslimů a nás za socializmu a po revoluci 89.

0 0
možnosti
AF

Toli

21. 11. 2007 11:34
Slávistický homelessák

Doplnění k tomuto blogu: Důležitý, možná nejdůležitější je u muslimů fakt, že se NIKDY nezajímali o historii a techniku a vůbec o jiný svět a národy kromě svého. Dokonce mají tuším zakázáno psát o svých historických osobnostech a zobrazovat je a mají nějaká omezení ve výzkumu. O svobodě projevu ani nemluvě. Takto nemají podmínky pro zdravý růst. Jsou naštvaní, že jsou to oni, kteří vždy dodržovali příkazy jejich boha a právě nevěřící psi je předběhli ve vývoji. Cítí to jako velkou nespravedlnost a ve velké míře se těší, když se Západu stane něco špatného. Dělají co umí, aby to Západu osladili a věří, že je za to Alláh odmění. 

K jejich pomoci sociálně slabším: Je to příjemná součást jejich víry, obávám se ale, že to platí jenom pro lidi z jejich komunity. Je faktem, že Palestince uprchlé z Izraele NIKDY nepřijali jako celek a pořád je nechávají žít v uprchlických táborech. Mimochodem, na rozdíl od Izraele, který své imigranty přijímá a snaží se je ihned zapojovat do svě společnosti.

0 0
možnosti

marta

21. 11. 2007 10:23
brevno ve svem oku

Krestanstvi coby humanni nabozenstvi? A co inkvizice? A co nabozenske valky mezi katoliky a protestanty a pogromy? Krizove vypravy jako zpusob ochrany poutniku? Spis krestansti feudalove expandujici do novych "barbarskych zemi". Dnesni demokracie? Volime politiky, kteri se zaranzuji s velkymi firmami, ktere jim poskytnou osobni vyhody a snad i podil na zisku, a najednou jsou nase starosti pod jejich rozlisovaci schopnosti. Nerikejme muslimum, ze jsme svati a ze chceme jejich dobro. Neni to pravda. Chceme jejich ropu a oni sami at nam coby tlupy negramotnych barbaru posluhuji. Kdyby se k nam navstevnici z ciziny chovali tak, jak se my chovame k personalu napriklad v egyptskych hotelich, tak bychom je nutne a opranene nenavideli. Doma setrime na dvotydenni vylet a v Egypte jsme za bohate cizince a to nam nesmirne lichoti a povzbuzuje nase sebevedomi. Takto si nepredstavuju toleranci a nevidim jediny duvod, proc se povazujeme za nadrazene. 

0 0
možnosti

Hellmarch

28. 11. 2007 0:27
Re: brevno ve svem oku

ano mate pravdu, uvadite temnou stranku krestanstvi, s jednim poznatkem, tyto udalosti jsou dve a vice stoleti stara, za tu dobu krestanstvi proslo reformou, islam neprosel nicim podobnym, je na tom 1400 let stejne a veskere snahy o jeho reformu konci stejne jako Theo Van Gogh ,, cili smrti ..

A jak se chovaji oni, zde, kdyz prijdou, puvodne pry politicti uprchlici, ted zde chteji zavadet sve zakony a nutit nas zit po jejich zpusobu ziti .. takhle se host do domu nechova ! Takhle se chovaji koloniste (muslimove v EU=novodobi kolonialiste) !

0 0
možnosti

zdmueller

21. 11. 2007 9:56
Pro Lucifera.

Muslimové nemají o nic menší dispozice k charitě, dobročinnosti, než křesťané. Charita u nich, pravda, nevychází sice z příkazu "milovat bližního", nýbrž je zarámována do povinnosti platit náboženskou daň, „almužnu“. Ta má sloužit především slabým a chudým. Schopnost mobilizovat se ku pomoci druhým, byť zpravidla jen z vlastních muslimských řad, přináší úspěch kupříkladu Hamásu v Palestině a Hizbulláhu v Libanonu.

0 0
možnosti

zdmueller

21. 11. 2007 8:35
Pro muslimku.

 

Buď nerozumíte nebo nechcete rozumět. V každém případě jste svévolně zúžila pole diskuse. Snad abyste mohla ospravedlňovat neospravedlnitelné? Přečtěte si můj text ještě jednou a podstatně pozorněji. A také si procvičte češtinu, nemluvě o dějepisu. Stále se ještě u nás píše správně „zapomněl“.  

0 0
možnosti

Lucifer

20. 11. 2007 21:32
Autorovi

Muzete me.prosim poucit?O nejchudsi se ,pokud vim po celem svete starala Matka Tereza a jine cirkevni organizace.V islamskem svete neznam zadnou charitativni instituci,mam pocit,ze tam se o bedne lidi prilis nestaraji.Dekuji.

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

20. 11. 2007 21:20
frustrovani jedinci, kteri nikde nebyli

koukam, ze frustrovani jedinci typu Viper, kteri dsti siru a ohen jsou tedy hodne frustrovani a potrebuji sve komplexy menecennosti ukazovat anonymne prave tady. a nejhorsi na tom je, ze nejvice islam a hlavne muslimy odsuzuji ti, kdo tam nikdy nebyli a vse znaji jenom z doslechu. smutne, ze takovi by tady chteli vladnout. :-(

0 0
možnosti

Viper

21. 11. 2007 2:09
Re: frustrovani jedinci, kteri nikde nebyli

Pic'us?;-D A co Ty vis o me "frustraci" a "nikde nebyti"? treba jsem byl v Afganistanu profesionalne jiz za sovetu.........(Y)

0 0
možnosti

muslimka

20. 11. 2007 18:24
Pan Müler na něco zapoměl

Zaobírá se otázkou, proč muslimové nenávidí západ. Nemyslím, že by většina muslimů západ nenáviděla, ale budiž, vezměme toto slovo. Tedy proč? Pan Müller to řeší zaostalostí, arogantností a hrubostí arabů (většina arabů jsou muslimové, ale většina muslimů nejsou arabové). Trochu pozapoměl na vměšování se Západu do arabských respektive muslimských zemí v posledních 400 letech. Kolonialismem počínaje, dnešními pokusy importu proamerické demokracie (spočívající především v nesoudném přijímání všeho americko-evropského) konče.

Stručně řečeno, možná mají důvod nenávidět svět, který je nenávidí a snaží se je ovládnout.

0 0
možnosti

Viper

20. 11. 2007 18:35
Re: Pan Müler na něco zapoměl

BLBOST A ZASE BLBOST! SVOBODA JE PRAVEM KAZDEHO CLOVEKA, KAZDE LIDSKE BYTOSTI TETO PLANETY! NEJEDNA SE O  Z A D N O U  "PROAMERICKOU DEMOKRACII"!Rv;-ORv

0 0
možnosti

Viper

20. 11. 2007 17:14
Oprava

....... "s" duchodcem.....;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik