Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

golemič

7. 1. 2010 15:58
Naprosto postavené na hlavu,

neboť právě humanismus je příčinou této situace. Východisko není.

0 0
možnosti
M

MaKo

8. 1. 2010 9:09
Re: Naprosto postavené na hlavu,

Nikoli, to o čem mluvíte je pseudo-humanismus, kýčovitá a hloupá takyideologie  všelijakých havlů, kocábů a štětinů.

Skutečný humanismus titiž nesnese, aby se pod pláštíkem tolerance skrýval útlak žen, vraždy ze cti, nepokrytý rasismus hnědých a černých vůči bílým, nebo omezování svobody slova motivované strachem, ale omlouvané větší a větší "tolerancí".

A že východisko není? Ale je! Konkrétně ohledně evropských muslimů poskytují výborný návod pseudo-humanistama zatracované Benešovy dekrety, a to nejen ten o odsunu nesnášenlivých menšin, ale i ten o potrestání zrádců ve zrychlených soudních řízeních.

0 0
možnosti
MS

Michal007

7. 1. 2010 15:29
Turbany v GB

K problematice napsal pěkný článek B.Kuras http://www.euportal.cz/Articles/5397-turbanem-proti-policii-aneb-jak-to-britanie-prehnala-s-politickou-korektnosti.aspx . Turban byl uznán za funční právoplatnou náhradu motoristické přilby. Uvažuje se i o neprůstřelném turbanu pro silové složky http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2009081920 . To lze vidět jako rozumnou vstřícnost vůči sikhům, pokud se v jiných oblastech budou chovat rozumně, a ne jako neoprávněnou výsadu.

I v opačném směru je možné si trochu zapřehánět. V USA byli skauti tlačeni k přijetí aktivních homosexuálů jako vedoucích http://www.euportal.cz/Articles/557-americti-skauti-se-ubranili-homosexualnim-fanatikum.aspx 

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 1. 2010 13:19
Vážený autore! -1-

Velmi hodnotný článek, plný zajímavých úvah. Konečně zase někdo, kdo jen nevykřikuje jak debil hesla bez vlastního zamyšlení.  Ano, náboženská a politická dogmata (je mezi tím vlastně nějaký zásadní rozdíl?), při kritickém zamyšlení obvykle neobstojí.  Za tohle vše má autor má moji poklonu a uznání.

.

Ale nebyl bych to já, abych nevedl polomiku. A když už se namáhám a samostatně myslím, což prý bolí, tak obvykle myslím trochu jinak než většina.  A taky trochu jinak než autor tohoto blogu. Autorův apel na humanismus a nechuť ke stádnímu chování v yjádřený v závěru článku je podle mého je ukázkou případu, kdy přání je otcem myšlenky. Podle mne je to veskutečnosti vždycky právě naopak. Když dojde na lámání chleba, tak vyhraje právě ta početnější smečka, která ukřičí (případně fyzicky utluče) ty ostatní. Nějak nevidím důvod, proč by tomu mělo být jinak. Autor jej snad vidí???

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 1. 2010 13:19
Re: Vážený autore! -1-

.

I když se balamutíme tím, že si namlouváme opak, tak ve skutečnosti jsme jen civilizované stádo opic. Tedy mnoho menších tlup, kde v každé je nějaký lokální vůdce. A každá ta tlupa bojuje za své vlastní zájmy proti ostatním. Jediné možné sjednocení je v praxi možné proti společnému nepříteli. Náboženství včetně své netolerance k jiným vírám, je jednou z ideologií, která se pokouší lidi sjednotit na nějakém širším jednotném základu. Dnešní bezbřehý bordel tzv. multikulti demokracie je toho protipólem. To jsou jednoduchá pravidla přenesená k nám z původní opičí tlupy, která ani dodnes (vzdor všem civilizačním a kulturním nánosům) nepřestala platit. Ostatně podívejte se do politiky, a přesně tohle se tam děje. Bylo by dobré, tohle vnímat a neignorovat. I přes nesporně vysokou úroveň autora blogu, mu právě tyto zcela zásadní souvislosti, myslím, unikají. 

0 0
možnosti
VN

VasekN

7. 1. 2010 13:06
:-/

Beru to takhle, chci li někde žít mám k tomu nějaký důvod. Chci li žít v kanadě je to kvůli společnosti. Chci se stát Kanaďanem. Je nesmysl utéct ze země kde mi nevyhovuje společnosko politické prostředí do země kde se budu snažit toto spolčensko politické prostředí ze které jsem utekl znovu budovat. Není to trochu postavené na hlavu?

0 0
možnosti
TKOTVVNV

Ten kdo o tom ví víc než vy

7. 1. 2010 13:25
Re: :-/

Je to tak. Take to nechapu.

Navic zkuste si v Saudske arabii nosit krizek na krku, verejne praktikovat jine nabozenstvi, stavet kostel nebo propagovat krestanstvi. Nabozenska policie by si vas asi podala.

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

7. 1. 2010 12:46
Zajímavý článek, pane kolego...

Sám jsem téma nedávno pojal asi trochu jednoduššeji, bylo to navíc pod vlivem jisté aktuální události, ale za tím názorem si stojím. Zdraví RL :-)

http://limbursky.blog.idnes.cz/c/112754/When-In-Rome-Do-As-The-Romans-Do.html

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

7. 1. 2010 10:50
takhle to fungovalo kdysi

Ono ale opravdu stačí zastavit přistěhovalectví a provést repatriaci už prišedších do zemí jejich původu a problém je vyřešen. Bohužel k tomu není zatím politická vůle a místo toho se doufá že to co zafungovalo v malém a pozvolném zafunguje pro masivní a neuveřitelně rychlý transfer populací sem a tam, populací které navíc nic netlačí aby přijaly kulturu nové země.

0 0
možnosti
N

Nero

7. 1. 2010 9:58
Čtyři generace

potřeboval otrok v Římě aby se mohl vykoupit z otroctví.A teprve jeho děti nemusely nosit tógu propuštěnců.Byli to Římané.

Dnes je druhá generace přistěhovalců považována za Brity,Francouze,Španěly,atd.Jéžiš já teď dostanu.Přirovnávat přistěhovalce k otrokům!Ale co ti sebevražední atentátníci z první či druhé generace?

Ale něco na tom je!!!!!!

0 0
možnosti