Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kyivan

14. 12. 2008 13:06
Kyjevska perspektiva

Už nějakou dobu žiju a pracuju v Kyjevě. Stejně jako řada dalších expatů z Česka nebo Polska. Nemám ambice s vámi polemizovat ohledně "kutlurně historického rámce", ale dovoluju si předložit pohled člověka, který s Ukrajinci každodenně spolupracuje. Můžu vás ubezpečit, že hodnoty, které tito lidé sdílí, jsou těm našim (tj. EU) velice blízké. Navíc většina z nich vzhlíží k EU ne jako k zemí zaslíbené, ale jako k příležitosti jak posunout Ukrajinu blíž západoevropskému standardu a odpoutat se od závislosti na Rusku. Pokud bych si vám snad dovolil něco radit, tak to bude zásadní despekt k UA politickým představitelům a jejich "vizím". Sami Ukrajinci o parlamentu hovoří jako o cirkusu a vládnoucí garnituru s komickým duem v čele označují jako bandu imbecilů... btw.  poslední projekt v práci se odehrává v režii našich francouzských kolegů... minulý týden dokonce dorazili do Kyjeva... větší bandu kreténů jsem ještě neviděl.. zájezd zvláštní školy... sorry za lehce nekonstruktivní závěr... 

0 0
možnosti
W

Wolf75

10. 12. 2008 23:11
Aut0r - ignorant

o "Vyhlazovani Zidu" : Neni zadna fakta o tom, ze banderovci se podileli na masakru Zidu ve Lvove - je to pozustatky sovetske propagandy. Bandera je narodni hrdina, kery touzil o samostatne Ukrajine a hned po vstupu do Lvova bez souhlasu Hitlera vyhlasil samostatnost Ukrajiny. Jestlipak autor vi, ze hned potom byl zatcen a do konce valky byl v nemeckem lagru? Vi autor, ze banderovci od roku 1941 vedli valku proti fasistum ?

Pokud opravdu byli to naciste a zabijeli zidy, tak proc nebylo to prokazano na Norimberskem procesu??

Zkratka autor vi o opravdove historie Ukrajiny h0v.0 a mel by cerpat fakta ne z sovetske ucebnice historie.

Mimo toho nechapu souvislost banderovcu a nazvu clanku. Dle teto logiky Nemecko je Afrika. Byli jsme a vzdy budeme Europou bez ohledu na to za koho nas povazuje samotna Europa a vazeny pan autor.

(Omlouvam se za chyby a hrube vyrazy - neslo to jinak ;-€ )

0 0
možnosti
P

PetrZ

30. 10. 2008 22:31
oprava

geologicky - geograficky

ani nevim jak mi to tam spadlo

0 0
možnosti
P

PetrZ

30. 10. 2008 22:25
Ukrajina do Evropy patri,

nejen proto, ze geologicky stred Evropy se nachazi kousek od ukrajinskeho Rachova. Minimalne zapadni cast Ukrajiny je politicky, narodnostne, historicky i kulturne prokazatelne vic evropskya nez napr. Spanelsko, Bulharsko, Albanie. Ukrajina je zemi ve ktere existuje nejvetsi nadseni z EU. O jeji loajalite k EU v budoucnu nejde pochybovat. V zadnem jinem evropskem meste jsem nevidel tolik vlajek EU (vcetne Bruselu). Diskuze o UPA nema s EU moc spolecneho. Pokud odlozite cernobile bryle, tak uvidite, ze jak je komplikovane k UPA zaujmout jednoznacne stanovisko. Jejich cinnost ma kladne i zaporne stranky (podobne jako napriklad pusobeni ceskych legionaru v Rusku).

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

12. 10. 2008 10:55
Autor je uplne mimo

Turecko do Evropy nepatri hlavne proto, ze to je muslimska a nedemokraticka zeme. Pikantni na tom je to, ze cim vice bude demokraticka, tim vice bude muslimska.:-) O Ukrajine v EU bych vubec nepochyboval, kdyz tam mohou byt takove zeme jako treba Recko, tak proc by tam nemela byt vychodoevropska zeme? Uprimne, Ukrajinci mi pripadaji mnohem normalnejsi lide nez treba takovi Francouzi, kde uz je ctvrtina populace z Afriky. Ukrajina je naproti tomu 100% evropska zeme.

0 0
možnosti
T

Tamuno

12. 10. 2008 2:04
Pche, vzdy me sokuje, ze Rusko a Ukrajina vlastne

patri do Evropy, brrr, ale jenom geograficky. S Evropou to ma malo spolecnyho.

0 0
možnosti
JM

Hulimír

11. 10. 2008 0:02
Doufam

Do unie nepatri ani Ukrajina ani Turecko uz vubec ne Gruzie, tim mene pak Bulharsko,Rumunsko, Madarsko,Slovensko,Polsko uz vubec ne , Cesko. Jediny kdo jaks taks splnuje kriteria na clenstvi v unii, jak uz po strance ekonomicke tak predevsim mentalni urovni obyvatelstva je PRAHA.;-D

0 0
možnosti
J

jajboze

12. 10. 2008 1:56
Re: Doufam

Prihodil bych tam jeste "Region Stodolni";-D

0 0
možnosti
PD

pedol

9. 10. 2008 16:16
dojem jednostranního pohledu autora

Nutno přiznat, že na vyhlazování Židů měli  nezanedbatelné "zásluhy" i vaši počestní Francouzi. Divize SS se tuším skládaly i z francouzsky hovořících "Evropanů". 

ad UPA Po německé a sovětské okupaci Polska se UPA de facto rozštěpila na dvě frakce jednu pod vedením Andrije Melnyka, který jedinou možnou cestu k ukrajinské nezávislosti viděl ve spolupráci s Německem, a druhou pod vedením S.Bandery, který se hodlal spoléhat zejména na vlastní síly a nakonec si vykoledoval Sachsenhausen. Je třeba rozlišovat. Bandera se těšil rozsáhlé lidové podpoře, když uvážíme atmosféru totalitního státu a to, že Ukrajina byla decimována už v 30.letech bolševiky organizovaným hladomorem.

BTW bylo by absurdní vyvolávat iluzi, že takoví katynští vrazi z NKVD byli zároveň přívrženci UPA.

0 0
možnosti
PD

pedol

9. 10. 2008 16:18
optava nadpisu

"jednostranného"

0 0
možnosti
JP

EasyR

9. 10. 2008 13:31
Karma

R^

0 0
možnosti