Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

mildapr

17. 4. 2008 22:05
Soukromí otřes

má asi být "Soukromý otřes";-).

0 0
možnosti

Lucifer

13. 2. 2008 0:32
vseobecne

Co kdyz islam proziva take krizi ,jako krestanstvi a prestava lidi uspokojovat!Obzvlaste jeho mirnejsi formy,vice pristupne cizim vlivum a modernizaci.Prehnana touha po cistote mysleni vede k radikalismu a terorismu.Je to zoufaly pokus nic na tom nabozenstvi nemenit a ochranit  celou islamskou tradici pred moralnim upadkem.Krestane berou drogy,muslimove zabijeji.Je to stejne a stejne zbytecne.Zmeny uz nastaly a zpatecni cestu nelze najit.Nechal bych je ale na pokoji,at si to vyresi sami.U nich na internetu urcite nevychazeji clanky ,vyzyvajici muslimy ke smiru s krestany.Spise naopak.Zdravim

0 0
možnosti

Pierre

9. 2. 2008 13:43
Nemusím být psycholog

...Pro chudý Afghánistán je takto tvrdá zima katastrofou, protože nepříznivé počasí zvedlo ceny potravin do rekordní výše. Světový program pro výživu (WFP) již požádal o mimořádnou potravinovou pomoc pro více než 2,5 milionu Afghánců.

Německá vláda plánuje podle německého týdeníku Der Spiegel zvýšit počet svých vojáků v Afghánistánu o další tisícovku na 4500. Měla by byýt také rozšířena působnost jednotek ze severu i na západ země.Celkem má NATO v Afghánistánu okolo 43.000 vojáků.

Celkem má NATO v Afghánistánu okolo 43.000 vojáků. Muslimové nás budou mít ještě raději...

0 0
možnosti

Pražák Roman

8. 2. 2008 18:36
Volič Národní strany

"Bolševismus kombinuje prvky Francouzské revoluce s prvky islámu z doby,kdy byl na vzestupu"

"Marx učil,že komunismus je nevyhnutelný.Toto učení navodilo stav mysli podobný tomu,jenž byl vlastní raným následovníkům Mohamedovým"

"Pokud jde o náboženství,je třeba bolševismus přiřadit spíše k islámu,než ke křesťanství,či buddhismu.Křesťanství a buddhismus jsou především osobní náboženství s mystickými naukami a láskou ke kontemplaci.Islám a bolševismus jsou praktické,společenské,neduchivní,a jde jim o dosažení vlády nad světem"

filozof BERTRAND RUSSELL:-)

0 0
možnosti

Pražák Roman

8. 2. 2008 18:31
Volič Národní strany

Zajímavý článek a pohled.Nicméně si myslím,on přemýšlejí jinak,nevím koho,třeba z Čechů,Moravanů by napadlo jít a vyhodit se do luftu.Muslimové mají svět rozdělen, na dům míru(tam,kde vládne toto zvrhlé náboženství) a dům války,myšlen tím svět nemuslimský(je povinností každého muslima z domu války udělat dům míru).Podle nich jsme všichni muslimové,jen o tom nevíme,zbloudili jsme;-D,a jejich povinností je "uvést"nás na správnou cestu:-©

0 0
možnosti

Pražák Roman

8. 2. 2008 19:18
Re: Volič Národní strany

Jakkoli.

0 0
možnosti

3lipy

8. 2. 2008 18:23
Pane Mulere,

s článkem naprosto souhlasím. Jsou to lidé jako my, jen s jinou kulturou a mentalitou.Proč broboha je pořád chceme měnit! Nechme je žít po svém, vždyť křesťanství neni všelék! Říká se, že Bin Ladin už dávno nežije, Alkajda nemá žádnou moc, jsou to opravdu jen nespokojení lidé, kteří se bouří a brání. Irák byla manipulace, Ladin nežije tak už bychom jim měli dát pokoj. To je jedniná cesta-vycouvat z jejich )zemí.Zdraví L.Č.

0 0
možnosti

Pražák Roman

8. 2. 2008 18:39
Re: Pane Mulere,

Byl bych pro!Jít do Iráku,i Afghánistánu byla blbost.

Ovšem zároveň s tímto důsledná,nekompromisní repatriace muslimů z území Ameriky,Evropy,a ostatních většinově nemuslimských států!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-O

0 0
možnosti
DD

svarak z krabicoveho vina

8. 2. 2008 16:21
Kdepak, ani omylem nejsme stejní

Vážený pane, dost si odporujete. Na začátku píšete, že mladiství teroriské nemají mozky vymyté fanatickými imámy v tmářských madrasách. Poté ale popisujete postup psychické manipulace:

"Prvotní otřes dostává širší kontext a začíná „hra na morálku“.... Atd.

Doufám, že nám opravdu nechcete namluvit, že se  arabové prostě čas od času sami od sebe namíchnou a místo balení koček v burkách se seberou a jdou se vyhodit do vzduchu, protože Palestinci nemají dost chleba. 

Oni JSOU JINÍ než my. Mentálně i společensky jsou ukotveni v době evropského pozdního středověku a v tom je ten problém. My nejsme příčinou jejich potíží, za své problémy si arabové mohou sami. Vždyť mají ROPU proboha, největší bohatvství světa, a co s tím dokázali udělat (až na výjimky několika emirátů)? Ale za jejich bídu může Evropa. Rv

Pane, nějak vám začínaj arabové zalézat pod kůži a ztrácíte schopnost vnímat svět reálně.

0 0
možnosti

Jiri Mika

8. 2. 2008 17:32
Re: Kdepak, ani omylem nejsme stejní

 nějak vám začínaj arabové zalézat pod kůži? mila slova.

nesedi vam to do vaseho cernobileho videni sveta?

vsichni jsme stejni, vsichni jsme lide

0 0
možnosti

Pierre

8. 2. 2008 16:16
"Ne podle slov,

ale podle činů poznáte je". Citát, nepamatuji odkud. Ben Laden je zřejmě geniální psycholog. Podařilo se mu vyprovokovat neadekvátní odezvu Západu po útoku na NY. Ta má za následek geometricky narůstající protiakce muslimů. Domnívám se, že různé mediální kampaně moc nepomohou. Jistého A.H. si Evropa pamatuje i po 60 letech. Muslimové asi nemají horší paměť. Připadá mi poněkud nepatřičné, nazývat válku v Iráku bojem proti terorismu. Už se válčí v Afghánistánu, Iráku, že by teď Irán? Neměla by se změnit metoda tohoto "boje"? Ne řečmi, ale skutky prosté muslimy  přesvědčit, že jim chceme a můžeme pomoci. Ne mise bombardérů a tanků, spíše mise (misie) mírové - vzdělávací, zdravotnické a pod. Je to zdlouhavější, ale snad s trvalejším výsledkem. Jistě by poněkud "vyschla" i živná půda tohoto terorismu. Pokud se náš vztah bude řídit pouze "národním zájmem" supervelmoce, mohou být následky dost neblahé.

0 0
možnosti

Jaroslav

8. 2. 2008 12:24
Když nejsou jiní, tak musíme být jako oni

Jestliže zuřiví islamisté nejsou blázniví psychopati a nejsou v zásadě nějak jiní než vy a já, tak bychom spolu měli pane Mullere začít urychleně plánovat sebevražedný bombový útok na nějakou mešitu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik