Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

CarolusIV

8. 12. 2007 19:49
Jediné rozumné řešení,

je vyčištění Evropy od všeho,co do ní nepatří.

0 0
možnosti

Vašek

9. 12. 2007 11:46
Re: Jediné rozumné řešení?

myslíte?takže- brambory,káva,rajčata,rýže,

počítače, internet taky? Ty totiž taky do evropy nepatří(aspoň do té moderní) co podle Vás do Evropy nepatří? A na základě čeho? A jak starou historii evropy máte na mysli? Chtělo by to trochu přemýšlení,než sem napíšete...!

0 0
možnosti
K

KatkaPrag

8. 12. 2007 15:56
Ale několik parciálních řešení by bylo

jenže tenhzle server mi příspěvek nepřijakl. napište si o něj na Katerina.Amiourova@seznam.cz

0 0
možnosti
K

KatkaPrag

8. 12. 2007 15:52
Ale několik parciálních řešení by bylo

A to znovu otevření tiskovin praktickému životu - některé sociální vrstvy si nechávají tajemství své úspěšnosti pro sebe - tudíž jsou jejich znalosti pro přist+hovalce nedostupné, že? A pak bychom mohli hovořit o tom, jaká je v současné Evropě podpora drobného podnikání, jaký je vstup a rozjezd slušňáckých obecně prospěšných organizací, jak vypadají rozvinuté bankovní podpory pro projekty v různých fázích realizace atd. Italové momentálně řeší rozkošný problém signoraggio (nakrkli se, protože za euro zaplatili EUbance více než nominál) a dospěli k jednomu - na hřiště patří celé mužstvo - jen to je obrana. Zakotveno v ústavě jako rovnoměrný přístup k bohatství. Chce-li Francie integraci, musí jej zajistit i imigrantům.

0 0
možnosti
K

KatkaPrag

8. 12. 2007 15:45
Co je to Soweto?

Díky, ale od Vás bych čekala ještě větší nasazení - snad si nemyslíte doopravdy, že tohle vyřeší Sarkozy?!!! Spíš požádal Prodiho, který byl pro, protože Itálie v tom tone stejně, akorát část jejích imigrantů míří do Francie, ten Langra a teď tu máme my norimberské zákony v Senátu o tom, že manželé cizinců nedosáhnou na žádné sociální dávky. Jedna ideologie vystřídala druhou. Nic jiného. A žádný z diskutujících se nechopil ani jediné části řešitelského úkolu, je to tak?

0 0
možnosti

zdmueller

8. 12. 2007 12:51
Poděkování všem za reakce.

Pilgrim: výstižná charakteristika solidárnosti, hodně krásných řečí, ale „hlavně aby to nebolelo mne“.

Pierre: nevím, co to je „vztah k životu“, ale vím, co je to pružný pracovní trh. Ekonomické zákonitosti fungují pro všechny. Obecní byty, jistě ano, ale co nejméně. Bez ekonomické spoluodpovědnosti budou domy s nájemními byty stále jen upadat, i tady platí, že z „cizího krev neteče“.

Ivo Vašíček: rozdíl města a venkova z hlediska přistěhovalectví? Ve městě bude vždy více pracovních příležitostí než na vesnici. Tam je šance jen na sezónní práci a navíc tam chybí obecní byty. Začít podnikat na vesnici je rovněž obtížnější než ve městě.

Ddnes: francouzská vláda připravuje něco jako smlouvy s novými přistěhovalci, obsahující závazek naučit se jazyk a respektovat zákony země.

Hucul: nerozumím, co chcete říci. Snaha o odlišnou identitu u muslimů je, ale každá jejich etnická skupina to vidí po svém. Tedy zase spíše mnohost než tendence en bloc.   

0 0
možnosti

Pierre

8. 12. 2007 23:00
Jednoduché řešení:

Pružný pracovní trh vytvoří neexistující místa pro nekvalifikované a všichni (i ti bez prostředků) si koupí byty.A ve Francii bude Paradis.Opravdu tomu věříte? Vztah k životu:(foneticky) Inšallah - Mašallah.Snad jsem to nepopletl.

0 0
možnosti

Hucul

8. 12. 2007 12:04
Souhlasim a nesouhlasim.

Proc by clovek, ktery je druhou generaci Francouzem, nemel dostat uplne rovnocenne vzdelani jako jakykoli jiny Francouz? A kdyby to tak bylo, proc by tedy divky z imigrantskych rodin mely uspech, ktery jejich braskove nemaji? Jsou to jen politicky korektni zvasty, snaha o to, aby se rodili Evropane citili spatne, ze jsou, cim jsou. Kdokoli z druhe generace imigrantu uz ma stejne sance na vzdelani, ziskani kontaktu a posleze uplatneni. Jen jim v tom brani jista bariera: nechut a nevule prijmout francouzsky zivotni styl, pracovat na sobe, byt clenem spolecnosti. A toto vsechno ma na svedomi jejich potreba se vyclenovat, separovat a jasne cedulkovat: My jsme muslimove, my nejsme jako vy.

0 0
možnosti

Bagggerfuhrer

8. 12. 2007 0:04
Direktorium

Mno, me zas pripada, ze s cim Francie bodovala ve svete od cca r. 1800 do WW2, to ji ted, v moderni dobe stahuje zpatky.  Tak jak v historii byla myslenkove vepredu, usnula na vavrinech a nerusene a pohodlne spala celou druhou polovinu dvacateho stoleti, bez zasadni sebereflexe a sledovani toho, co se deje ve svete, vcetne dopadu udalosti na Francii samou...... coz je skoda, ale mam ten pocit,  ze Francie nevi, kudy kam, chce zmenu, ale neni ochotna a ani pripravena za ni zaplatit a vlastne si ani neumi predstavit, co to bude obnaset. Kazdopadne vybornej blog.

0 0
možnosti

Jaroslav

7. 12. 2007 19:08
Etatismus, falešný kolektivismus a zbabělost

Ona se nebouří a nevyvádí jen francouzská jino-etnická předměstí.

Zcela regulérně se bouří a vyvádějí všemožní zaměstnanci a odboráři.

Ve Francii mají totiž všichni pocit, že jim někdo něco dluží.

Tahle mánie nemá obdobu nikde jinde na světě a Francie je ostatním jen pro legraci.

Vše se to odvíjí od francouzského sklonu k etatismu - životy lidí zajistí stát, prezident je vnímán jako Spasitel... Francie se tak podobá Rusku - tam taky prezident dominuje veřejnému prostoru a občané jsou jako malá mimina.  Francouzi rádi předávají odpovědnost za sebe na někoho jiného. Proto nemají rádi Američany, tam totiž vládne přesně opačná kultura. Žádné vládní a státní intervence s touto situací nepohnou. Pomůže jen změna francouzské mentality. Tu  však není moc reálné očekávat.

0 0
možnosti

ddnes

7. 12. 2007 16:33
reakce

abych pravdu řekl moc s vámi nesouhlasím!radíte tady rodilím francouzům,aby se v zájmu přistěhovalců vzdali svích výdobytků přitom o tu obět druhá strana možná ani nestojí nebo na ni možná ani nemá nebo nechce mít schopnosti!myslím,že by se mělo začít u přistěhovalců vysvětlit jim pravidla a principy,kterými se daná společnost řídí pokud jim to nebude vyhovovat tak se mohou vrátit spátky do afriky v tom jim nikdo bránit nebude!

0 0
možnosti

Pierre

7. 12. 2007 16:09
Není to trochu jinak?-pokračování

Řešení,která nabízí autor, nebudou asi prakticky moc úspěšná: volný pracovní trh – nekvalifikovaná síla (která ani nemá zájem se kvalifikovat) těžko bude získávat kvalifikované místo.Mimo to je dost obtížné v technicky vyspělé ekonomice vytvářet pracovní místa pro nekvalifikované (hladová zeď ,či jiné veřejně prospěšné projekty). Vytvářet vlastnické bydlení – kde na něj ti „out-„ vezmou prostředky?

Autor má pravdu, že problém leží v samotné francouzské společnosti, ale zřejmě z poněkud jiných důvodů. Ta hesla z Revoluce nejsou pokrytectvím, jako v nejmenovaných státech, ale byla poněkud důsledně realizována. Z toho vyplývá až přílišná socializace, solidarizace a tolerance společnosti: Ty HLM nebyly a nejsou stavěny z důvodu přednosti nájemního bydlení,ale vystihují svůj název – umožnit poměrně slušné bydlení i těm nemajetným. Příliš štědrá sociální podpora těm „out-„ , zajišťujíci příjemcům, bez nutnosti pracovat, dostatečné existenční minimum, vede k těmto násilnostem.

0 0
možnosti