Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

1. 9. 2010 19:51
Západní epocha byla jen pauzou v epoše čínské

0 0
možnosti
R

realateista

1. 9. 2010 14:58
Skutečně pozdzápadné epocha?

Nerozumím americké politice. Čínu přece postavila na nohy spolupráce s USA. Copak Američané nevidí, kam to vede? Celé roky jsem si myslel, že USA posilují Čínu jako konkurenci oproti Evropě, samy si nechají špičkovou technologii a budou dále jedinou supervelmocí. Poslední dobou to ale vypadá,že Čína předběhne i USA a stane se hegemonem ve světě. Bohužel nemáme o ni dost informací, o jejich cílech a metodách. Sám jsem se účastnil několika přednášek pracovníků čínského velvyslanectví a mám z nich dojem neupřímnosti a touhy po světovládě. Vidím to jako veliký problém.

Islámu bych se tolik nebál, s blízkým budoucím poklesem významu ropy (odhaduji cca 20 let) se významně sníží i vliv arabského světa.

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 9. 2010 19:54
Re: Skutečně pozdzápadné epocha?

Čínská filosofie i politika byla vždycky jen čínská, nikdy universalistická nebo imperialistická. Proč by to mělo být najednou jinak?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

1. 9. 2010 12:47
Nejvyšší čas

aby Irán sestrojil atomovou bombu. Potom možná i evropané nahlédnou, že jejich "tradiční vstřícnost a tolerance" k nepřátelským přistěhovalcům není předností ale pitomostí a svět se vrátí zpět z hlavy na nohy. A propos - proč nepomáhají v Pakistanu  superbohatí arabští ropní magnáti, ale kritizuje se pomalá pomoc ze strany bílých imperialistů?

0 0
možnosti
JP

johnpeters

1. 9. 2010 13:14
Re: Nejvyšší čas

...ostatně soudím,že Karthágo musí být zničeno...R^R^R^

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

1. 9. 2010 12:11
Alžírské státní občanství

Nevím, jestli Alžírsko je zrovna tím nejlepším příkladem "nedobytnosti" státního občanství (jako by byl třeba Kuvajt): v některých případech totiž i Alžírsko uznává "droit de sol" (dítě neznámého rodiče, narozené v Alžírsku, je automaticky Alžířanem), stejně jako nyní, několik let po novelizaci alžírského zákona o státním občanství, může být občanem každý, kdo má jednoho rodiče Alžířana (ať se už narodil kdekoli) či cizinec nebo cizinka, který/á s Alžířanem/Alžířankou vstoupila do manželství, atd.

A naopak, ve Francii už zase "droit de sol" neplatí...

0 0
možnosti