Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Prickrose

9. 4. 2009 5:56
Papez....

a jeho slavna cirkev se ma starat o chudobne a ne o sexualni zivot lidi, po kterem mu je prd.

0 0
možnosti
MP

admiral666

9. 4. 2009 14:34
Re: Papez....

A oni se nejak o ten jejich zivot staraji? maji tajnou policii a konfidenty, kteri sexualni zivot lidi sleduji? mam pocit ze ne, ze se jen papez vyjadril. Ty bys chtela rusit svobodu slova a moznost se k cemukoli vyjadrit? Nejsi obdivovatelka Havla a jeho kliky?

0 0
možnosti
AH

nyny.

8. 4. 2009 16:23
no mně to prohlášení také vadí

vadí mi proto, že se o něm můžeme intelektuálně dohadovat, jak kdo co myslel, ale postrádá základní vypovídací schopnost pro obyčejného člověka neřkuli pak primitiva.sexuální humanita je mi opravdu nejasný pojem. S AIds je problém, jak všichni víme, že je envyléčitelný a smrtelný. A bohužel postihuje i ty věrné. Potud tedy zavrhování prezervativu považuji za zvrhlé. Minimálně poškozuje právě tu skupinu těch věrných.Nevěrníků a násilníků (znásilnění apod.) je spousta věcí jedno, ale pokud jsou věřící, třeba by to byl jediný hlas autority, který by je donutil ho používat. I kdyby jednoho ze sta, tak to stojí za to. Tady zkrátka papež selhává, nemohu si pomoci. Z8jem lidstva, které je halt nedokonalé a hříšné u církve není na prvním místě. Ostatně o sexuálních skandálech a zneužívání dětí a krytí a zatloukání viníků ze strany Vatikánu je toho známo dost.Taková organizace pro mne není zárukou ničeho, spíš naopak.A dělá vše pro to, aby to potvrdila.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

8. 4. 2009 18:01
Re: no mně to prohlášení také vadí

Přesně. Napsala jsem níže v podstatě totéž jinými slovy. R^

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

8. 4. 2009 11:28
S podobným

S podobným přístupem bychom mohli ohrnovat nos nad bezpečnostními pásy a airbagy v autech, protože je přeci každému jasné, že nehodovost se díky jim nesníží a jestli by nebylo lépe místo jejich montáže do auta raději nabádat řidiče k větší zodpovědnosti, opatrnější jízdě apod.

Zní to podobně hloupě? :-)

0 0
možnosti
V

Vikina

8. 4. 2009 15:56
Re: S podobným

S podobným přístupem, jako je Tvůj příspěvek, můžeme klidně obhájit i zabíjení malých dětí, páč i ten největší hlupák je s to vymyslet nějaký uhozený příklad.

0 0
možnosti
PV

Alcator

8. 4. 2009 9:42
papež jezdí za neprůstřelným sklem...

Šíření AIDS v Africe je v krásném náboženském paradoxním kontrastu s neprůstřelným papamobilem, ve kterém papež jezdí.

Papež zjevně nehodlá spoléhat na to, že jej Bůh ochrání před činy fanatiků -- respektive, SPRÁVNĚ chápe, že Boží ochrana spočívá v tom, že seslal inteligentního designera, který navrhl papamobil.

Přesto nedokáže v Africe říci "Vážení, máte tu neviditelnou nemoc, která se prvních několik let nijak neprojevuje, ale přesto ve vás už může dřímat. Proto vám Bůh ve své nekonečné moudrosti seslal západní doktory, kteří vám ochotně udělají testy HIV předtím, než začnete sexuálně žít, než si někoho vezmete, než počnete děti, abyste utrpení v Africe nezhoršovali"

Ne, tohle on neřekne. Bude furt bazírovat na "Věř a víra tvá tě uzdraví" (tzn.: "Před manželstvím buďte panic/panna"), což ale, jak se ukazuje, šíření AIDSu nezabrání, nehledě na to, že to krásně nahrává šamanům, prohlašujícím, že "styk s pannou vyléčí AIDS" (víra jako víra, ne?)

0 0
možnosti
MP

admiral666

8. 4. 2009 9:49
Re: papež jezdí za neprůstřelným sklem...

prumernemu cernochovi reknes "máte tu neviditelnou nemoc, která se prvních několik let nijak neprojevuje, ale přesto ve vás už může dřímat." a on to odkyve a o 10m dal ojede nejakou nahodnou cernosku.

0 0
možnosti
B

bilyhavran

8. 4. 2009 9:21
Jeden postřeh z jedné "Cestománie"

V hlavě mi utkvěla myšlenka z jednoho loňského pořadu "Cestománie". Tento pořad byl o jedné z těch afrických zemí (bohužel už si nevzpomínám, která země to byla), jež jsou nevíce postiženy nemocí AIDS. V této zemi jsou kondomy k dispozici zdarma (v takových těch jakoby automatech), je jich všude dostatek, a přesto podíl obyvatel nakažených AIDS se stále zvyšuje. Nechci z toho vyvozovat žádný závěr, jen dát myšlenku k zamyšlení ...

0 0
možnosti
WD

wildge

8. 4. 2009 10:40
Re: Jeden postřeh z jedné "Cestománie"

No a ktera to byla?

0 0
možnosti
I

iruka

8. 4. 2009 8:42
...

Nějak jsem tu vaši obhajobu neobhájitelného nepochopil... Při čtení takových článků jsem rád za to, že je naše země ateistická a že takoví manipulativní tmáři jako vy, kteří za rouškou inteligence a lidství prosazují pochybnou, historicky znemožněnou víru před rozumem, nedostávají tolik prostoru jako např v USA... Díky bohu ;-D

0 0
možnosti
WD

wildge

8. 4. 2009 8:51
Re: ...

Ve srovnani s USA je bohuzel potreba rict "dikybohu, ze tu mame jenom katoliky". Takovy americky protestant, to je uplne jine kafe.

To ovsem nic nemeni na tom, ze i mezi katoliky se najdou kousky, ktere za svou pravdu klidne prodaji dusi.

0 0
možnosti
WD

wildge

8. 4. 2009 8:32
Humanizace sexuality

Co to je?

0 0
možnosti

debater

8. 4. 2009 8:12
problém

katolické církve je v tom, že reviduje své názory na události a činy cca 500let poté. Divíte se lidem, že se jí za to posmívají? Já ne.

0 0
možnosti
WD

wildge

8. 4. 2009 8:34
Re: problém

Nazor na existenci Boha za 2000 let jeste nezrevidovala.

Neni problem, ze reviduje pozde. Problem je, ze reviduje jen to, co se ji hodi.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

7. 4. 2009 23:14
Katolicka cirkev...

by se vubec nemela cpat do vedy manzelstvi a sexuologie. Knezi a jeptisky se nesmi zenit/vdavat a musi byt selibat. Jedna znama se mela vdavat v katolickem kostele a tak ona a jeji snoubenec museli jit na jakesi skoleni o manzelstvi, ktere jim prednasel knez z toho kostela. ja jsem rikala coze? Katolicky knez a expert na manzelske vztahy, to je neco jako Ethiopian - lyzarsky instruktor. ;-D

0 0
možnosti
MP

admiral666

7. 4. 2009 23:25
Re: Katolicka cirkev...

Ale ona se tam necpe, jen se vyslovuje. Nebo bys chtela zrusit svobodu slova? I kdyz teda pominu sexuologii, tak proc by se cirkev nemela vyjadrovat k manzelstvi? Proc by knez nemel byt expert na manzelstvi? Tve prispevky jsem zahledl v diskusi o mamancich a jsi asi z tech, co si mysli, ze manzelstvi je o sexualnich polohach.

Co se tyce svatby v kostele, tak skoleni je jen, kdyz ten druhy katolik neni. A to skoleni kupodivu neni o tom, kdy a jak se maji modlit, ale o vecech, ktere lidem dnes chybi.

Uklidnim te, ze cirkevni svatba neni povinna a s klidem se muzes vdat na urade. Jen ale nech vericim jejich.

0 0
možnosti
S

Semper2

7. 4. 2009 22:18
papežův recept na prevenci AIDS je je jeden z nejlepších

mainstreamová media nelze brát vážně. Očerňovat papeže a katolíky dostaly takříkajíc befelem. Jen pošetilec vstřebává jejich nesnášenlivou antiklerikální propagandu. V Čechách se těmto proticírkevním propagandistům žel nadmíru daří.

R^R^R^

0 0
možnosti
M

Mychal_B

7. 4. 2009 22:27
Re: papežův recept na prevenci AIDS je je jeden z nejlepších

Jeden z nejlepších.... jen trochu nefunguje ;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik