Diskuse

O přátelství

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jaruca

3. 4. 2010 7:22
Nejste mimo

máte pravdu, přítel čeká. Nemám jich mnoho, ale i po čase, když se nám přes různé povinnosti povede osobní setkání, navážeme, jako bychom se rozloučili včera. Neustále si posíláme i pohlednice či dopisy i přes to, že existují emaily, SMS a jiné zdroje komunikace. Mám štěstí, či jak to nazvat. Děkuji za zamyšlení.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

23. 3. 2010 23:20
Asi tuším, jak to celé myslíte...

... a souhlasím s Vámi. Pokud se nám za život poštěstí najít alespoň jednoho opravdového přítele, našli jsme jich dost... :))

0 0
možnosti
JE

bude to tak

23. 3. 2010 23:14
Přátelství

...na druhou stranu naše zem má jeden fenomén, který nikde na světě není a jehož hlavní hodnotou je právě přátelství....

0 0
možnosti
V

Vikiš

24. 3. 2010 18:53
Re: Přátelství

Ale je tohle přátelství? Myslíte, že jste článek pochopil?

Ano, mám pár "přátel" z netu, ale čekáme od nich až tolik, co lze čekat od skutečného přítele? Toho má člověk, má-li štěstí  jednoho a musí si přátelství pěstovat. Má-li přátele dva, získal od života hodně.

Článek hodnotím karmou. R^

Je k delšímu zamyšlení a hodnocení. Ne ani až tak samotného článku, ale sebe a svého žebříčku hodnot.  Na kterou příčku na něm patří přátelství?  A jaké má to moje, ( vaše) trvání.

0 0
možnosti
J

jajboze

23. 3. 2010 17:48
No jo

a ted to vsechno aplikujte na dnesni modu, rikat o svem chlapci, nebo milenci " To je muj pritel",".Vsichni dnes chteji zit nezavazne a vytriskat ze zivota, co se da. Opravdovemu priteli chceme prinejmensim udelat obcas radost, ale v jakemkoliv dnesnim vztahu se to nenosi.Plujeme jaksi kolem sebe v bublinach sebestrednosti, beda tomu, kdo nam narusi nas osamely mikrosvet. Pratelstvi i laska se stavaji nepohodlnou zalezitosti.Zijeme vlastne jenom pracovnepravni vztahy, zamerne potlacujeme duchovno, protoze co s nim??Nahodou bychom mohli zjistit, ze vlastne vubec nejsme s urovni naseho byti spokojeni.Zrusili jsme stare hodnoty, ale nove ze zeme nevyskakuji. Nejspise bude zapotrebi novych celosvetovych zazitku, aby clovek trochu zkrotl.Doufam jenom, ze to nebudou katastrofy! Zdravim

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik