Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lucifer

8. 3. 2008 11:12
Jeste k clanku

Mimochodem ,vetsina lidstva stoji bezmocne ,jako divaci a jenom hledi,co se  kolem deje!Mam ale pocit,ze zapadnim politikum chybi vzdelani v oblasti aplikace hnevu ,jako politicke paky.Humanismus  a etika jsou brzdou tohoto typu uvazovani.Pro islam jsme hloupymi primitivy,kteri nevyuzivaji vsechny moznosti ovladnuti sveta.Utoci na nas v miste nejvetsi slabiny nasi kultury.A nejen islam,podivejte se na Izrael,Arabske zeme,tam vsude velmi ucinne politika hnevu funguje.Kdyz se objevi u nas nejaky ostrejsi a nekompromisnejsi politik,umlati ho vlastni lide.Ve jmenu humanity,socialni rovnosti a kdoviceho.Podle me ,nic z techto idei nejde realizovat.Svet je o nadvlade mensiny nad vetsinou a kdo se do te mensiny chce dostat,musi zacit uvazovat uplne jinak,nez ze vytvori lepsi svet pro vsechny.V tomto smeru nemuzeme vycitat nasemu prezidentovi,ze je ,jaky je.On to proste vi!Akorat myslim nemuze v ramci sve funkce ,takto diskutovat na blogu,protoze se nase politika drzi  pitomeho humanismu.

0 0
možnosti

Pražák Roman

8. 3. 2008 13:22
Re: Jeste k clanku

R^[>-]

0 0
možnosti

MF

7. 3. 2008 14:39
Nerovnováha

OK, otazka je do jake miry zapadu vyhovuje globalni nepritel typu "terorista". Konzumni spolecnost vykazuje po jiste dobe znamky hniloby a zacina se hroutit uvnitr. Myslenkou Neokonzervativcu, je najit zhyckanym a znudenym lidem tzv. "spolecneho" nepritele. (Doporucuji dokument POWER OF NIGHTMARES). Ve společnosti toto ma pak za nasledek, ze strach jedince ze ztraty majetku, pohodli prip i zivota se diky mediim stane strachem volice a tedy pak i narodni vetsiny. Tato strana ovlada pomoci medii a umne strizenych reportazi vetsinu volicskeho davu. A tim drzi vlastni zemi relativne v klidu. Na druhe strane, zde je obdobna zloba rozdmychana ve jemnu viry. Omlouvam se tomuto tematu se jako ateista radeji vyhnu, neb odmitam uverit zatraceni Amazonskeho indiana jen, proto ze dosud nebyl pokrten ci se neobratil na Islam. Tato manipulace lidskou mysli je na obou stranach nesmirne krute placena zivoty deti a slzami jejich matek. Pritom z principu veci ani jedna strana nemuze historcky vyhrat.

0 0
možnosti

Jaja

7. 3. 2008 13:29
Za vsechno se plati

ale my uz na to nejsme zvykli.Nasi predkove obetovali pro myslenku  Boha lidske zivoty.Pocitali s nevinnymi obetmi kazdeho konfliktu ve jmenu cehokoliv.Islamiste povazuji lidsky zivot za prd, proti myslence odplaty Zapadu.Nevim,jestli je to dobre,nebo to necim hybne,ale nevim,proc se tomu tak divime,v dnesni dobe" neco za neco a osidit".

0 0
možnosti

Lucifer

7. 3. 2008 13:14
Pane Mullere

Diky za tento clanek.Mockrat me napadla podobna vec.Rikam si:Nebyla ta Sybila moudra zena,nebo alespon mluvci vynikajicich prognostiku sve doby? Kulturni a hybatelske centrum nasi planety se mnohokrat presunulo,tak ted opousti Evropu i Ameriku,proste Zapad a sine si to jinam.Zmeny probihaji daleko rychleji ,mozna vlivem zrychlovani rozpinani Vesmiru:-).Ale nemejte obavy,ono se vsechno zase posune jinam i od islamismu.Jakmile v jeho zemich nastane relativni blahobyt pro vsechny,bude po bojovych chutich.Konflikt,zakladni spoustec zmen ,vzplane nekde jinde a cela historie se bude opakovat.Nekde v koutku Zeme stale ziji nenapadna etnika,na ktere prozatim zmeny nepusobi.Ale jednou k nim dojde i tam.Zase nekdo sikovne vyuzije pohodlnosti zbyleho sveta a ujme se vlady ve jmenu... ?.Nejsem filosof,ale mozna i pro ten  klid jsou byvale ismy nerealne,pokud porad nebojuji.A hnev v nich je potlacen.

0 0
možnosti

machoš

7. 3. 2008 12:36
no

no to je docela dobrý. Teda je to špatný, ale článek to popisuje dobře... ;-D 

0 0
možnosti
AF

Toli

7. 3. 2008 12:07
Slávistický homelessák

Asi jedinou šancí pro lidstvo je stěhování do vesmíru. Jako kdysi do Ameriky, vystěhují se na Měsíc, na Mars, na jiné obyvatelné planety ti nejaktivnější a nejpodnikavější. Doufám. Ostatní asi přijmou islám a budou žít v míru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik