Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pierre

21. 2. 2008 13:51
Páter Halík

„sekularizované demokracie“ by mohl napsat něco o její morálce, Domnívám se, že naše euroamerická civilzace má kořeny v židovském a křesťanském náboženství,  S odmítnutím boha, ve víře, že člověk je všemocný, byly odmítnuty i základy křesťanské morálky,  Holandská sekularizovaná demokracie, po vypuknutí aféry, chtěla paní Ayaan Hirsi Ali, kvůli nepřesnostem v její dřívější žádosti o azyl, zbavit občanství a poslat postrkem do Afriky, Opravdu morální a humánní, Jistě, N,Sarkozy je heretik, ba dokonce kacíř: „Náboženská naděje zůstává důležitou otázkou humanity,,,,“ V kontextu měl na mysli křesťanství. Pokud vím, je jedním z mála evropských sekulárních politiků, kteří jsou v opozici k přijetí muslimského Turecka do EU. K těm velkým „sekulárním“ ideologiím: Nacismus a komunismus má na svědomí více nevinných obětí než všechny církve v historii dohromady, V současnosti to pokračuje násilným exportem demokracie,Ona i ta Velká Francouzská Revoluce a její následky pěkně Francii vylidnily,   

0 0
možnosti

Jaja

21. 2. 2008 23:26
Re: Páter Halík

No,budme uprimni,nejdrive se nasilne exportovalo krestanstvi!Ony se ty sekularizovane ismy nekde dobre poucily.:-)

0 0
možnosti

Lucifer

21. 2. 2008 0:37
Anglikansky Primas

Arcibiskup Williams si predevsim neprozretelne pohrava s myslenkou,ze bude anglikanska cirkev prvni,ktera ucini skutecny krok ke klidnemu souziti krestanu s muslimy.Rim,jak znamo ,opatrne hleda stycne body ,tak si angl. cirkev nejspise snazi zajistit prvenstvi.Podle me je to ale chimera, muslimove nikdy neopusti shariu a budou sve pravo prosazovat vsude,kam se pristehuji.Ohnem a mecem{viz Nizozemi}!Mimojine,neprijali tam take ,jako universitniho profesora, syna nejvetsiho podporovatele terorismu?Logicky vyvstava otazka,co muslimove slibili jako protisluzbu.Uz kdysi musulmani chytre podporovali protestanty na dobytych uzemich,tak bych se divil,kdyby to neudelali zase.I cirkevni politika nema uplne ciste ruce!V nekterych situacich je ale prijatelnejsi katolicke dogma.

0 0
možnosti

Jarka

20. 2. 2008 5:06
kdyz

chteji zit v evrope tak podle evropskeho prava. jsem jednoznacne proti ustupkum a zavadeni prava.

0 0
možnosti

Jarka

20. 2. 2008 5:07
Re: kdyz

dle koranu.

0 0
možnosti

Odin

19. 2. 2008 17:27
Karma...

Dnes se jim ustoupí a zítra nás .... !

0 0
možnosti
K

Pražák Roman

19. 2. 2008 20:05
Re: Karma...

R^[>-]

0 0
možnosti

ddnes

19. 2. 2008 15:01
reakce

velice trnitá a dlouhá byla cesta evropanů na místa kde jsme nyní ať již mluvíme o rovnoprávnosti mužů a žen o svobodě slova nebo svobodě podnikání nebo dalších svobodách velice lacino a hlavně bezdůvodně se těchto výdobytků vzdáváme ve prospěch něčeho co tu nemělo,nemá a mezi evropany nikdy nebude mít nárok na existenci!!!karma! 

0 0
možnosti

ježek

19. 2. 2008 14:57
Náboženské soudy v Británii již existují

Když mohou mít v Británii svůj vlastní náboženský soud, který řeší rodinné a obchodní záležitosti, Židé, proč by ho nemohli mít i muslimové?  V principu nelze něco zakázat jedné minoritě a druhé to povolit. Takže buď zakázat náboženské soudy všem, nebo je povolit všem.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7233040.stm

0 0
možnosti

Pražák Roman

19. 2. 2008 16:02
Re: Náboženské soudy v Británii již existují

Nevím o tom,že by Židé někoho vyhazovali do luftu,páchali sebevražedné atentáty,diskriminovali,pominu-li spravedlivou obranu holé existence státu Izrael!

0 0
možnosti

Pražák Roman

19. 2. 2008 14:31
Volič Národní strany

Máme-li toto smrtelné nebezpečí zastavit,musíme se celá Evropa,co se týče islámu,bezvýhradně sjednotit,a tvrdě,nekompromisně jednat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!R^[>-]

0 0
možnosti

Pražák Roman

19. 2. 2008 14:28
Volič Národní strany

Ayaan Hirsí Alí,je statečná žena,jež má můj bezmezný obdiv.Považte musela utéci z Nizozemí!!!!!!!!!!!!!!!!před muslimy,kteří ji vyhrožovali vraždou do USA(a to byla poslankyní nizozemského parlamentu!!!!!!!)zbabělí Holanďané ji odmítli nadále chránit,protože byla scénáristkou filmu Podřízení režiséra Theo van Gogha,pojednávajícího o postavení žen v islámském světě.Co bylo dál,jistě všichni víte.Režisér t.van Gogh byl zavražděn muslimským atentátníkem,který na jeho tělo připíchl hrozbu,že Ayaan přijde na řadu,jako další.Má-li někdo zájem,vědět proti čemu budeme brzy stát:

Ayaan Hirsí Alí-Rebelka(Odvrácená tvář islámu)

http://www.knizniweb.cz

0 0
možnosti

xxx

19. 2. 2008 14:22
???

Jednou chtějí muslimové žít v jiné zemi než ve své, tak ať laskavě dodržují místní zákony. Že my se musíme v arabských zemích taky zahalit, nad tím nikdo nediskutuje. Proč my bysme měli dělat ústupky pro ně???

0 0
možnosti
JM

Hucul

19. 2. 2008 14:16
Souhlasim.

Pisete s velkym prehledem, Vase clanky se mi libi. A souhlasim s naprostou neprijatelnosti prava sharia v Evrope. Delejme neco, at se nedockame jeho prijeti...

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik