Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

pedol

18. 6. 2010 23:48
Hovořit o éře kolonií jako o okupaci

mi zavání bolševickou formací myšlení. Z podstaty zlaté éry kolonializmu leckde těží dodnes. Sám jsem na vlastní oči poznal, když jsme projíždět džungli Bornea po  železnici kompet z koloniální éry. V Indii by vdovy z "kulturní" tradice zřejmě upalovali dodnes pokud by to Britové nezatrhli,kasty zrušit již nestihli. "Národně osvobozenecký" počin INC idealisty Ghándího nevyhnutelně vyústil v krvavou řež. Celé vlaky hindů a sikhů prchajících na východ byly vyvražďovány muslimy a stejnou měrou opláceli hindové a sikhové svým někdejším spoluobčanům při cestě na západ.Celkem bylo "přesídleno" cca 10 mil. a 1/2 mil. povražděno. Nemluvě o "samosprávách černoušků", kteří raději než k motykám a soustruhům se uchylují k AK47 a RPG. Dříve leckdy Made in ČSSR a nyní již masivně dodávaných neokoloniálními Číňany. Krasoduchové a antikolonialisté za nečinného přihlížení toliko remcají.

0 0
možnosti
PD

pedol

18. 6. 2010 23:51
Kdyby to nebylo k pláči

, docela by bylo k smíchu, jak v souvislosti s konáním MS v čutané plavou na povrch indicie pokroku z dílen kasoduchů pro "duhovou" JAR. Např to, že během uplynulých 15 let se snížila střední délka života Jihoafričanů z 68 na 45 let. Pokrok nezastavíš.

http://zahranicni.ihned.cz/c1-44180180-lide-v-jar-se-v-prumeru-dozivaji-jen-45-let-muze-za-to-nekoncici-nasili

Doporučuji každému člověku zblblému propagandou o blahorodí "prolínání světů", aby si vzal na krk drahý fotoaparát, do peněženky hodně peněz a platebních karet, na sebe nažehlené oblečení. A takto vybavený,aby vyrazil na veřejná prostranství "pokrokové JAR" k ověření, co jsou to ty předsudky. Možná že by tam stačilo přijít, i bez "vybavení"...Jsem zvědav, kolik evropských fanoušků dorazí z JAR dom v zinkové rakvi...

0 0
možnosti
EG

Emmanuel Goldstein

15. 6. 2010 18:55
Nuda

0 0
možnosti
K

kaktusak

15. 6. 2010 17:38
Jakýpak vládne v Íránu tyran?

Nebyl zvolen o nic méně demokraticky, než svého času Bush. Tyrani jsou v Saúdské Arábii, pod ochranou amerických okupantů.

Je to naopak pravice, kdo rád spolupracuje s diktátory. Kdo podporoval Pinocheta, Mobutua, Saddáma, Noriegu, Maa, Pol Pota...?

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik