Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ppleva

4. 9. 2009 16:14
Drobna oprava

Toto spojeni nedava smysl:

"Evangelíkem Církve bratrské Danielem Kvasničkou". Pan Kvasnicka je kazatel Cirkve bratrske, kterazto je odlisna od (nejvetsi protestantske cirkve v CR) Ceskobratrske cirkve evangelicke.

0 0
možnosti

Jaja

3. 2. 2008 21:45
Re Halik

Taky jsem si vsimla,ze Vam T.Halik nejak neleze pod fousy.Cirkev katolicka se modernizuje a ma holt i predstavitele menazerskeho typu.Pan Kvasnicka sice rika,ze jedine reseni je naplnovat krestanstvim nas zivot ,ale to mi prijde trochu pasivni postoj k navazani jakehokoliv dialogu.Navic ,kdyz to vezmete doslovne, tak naplneny prostor uz nema misto pro jine cirkve nez krestanske a to  zavani nesnasenlivosti!Dneska chceme poznavat i jine duchovni smery,krestanstvi nas prestava uspokojovat.Mozna i pro tu nesnasenlivost,protoze tu najdete vsude.Prozatim u vsech vericich citim nadrazenost nad nami neznabohy a agnostiky,nekdy velmi dobre skryvanou.Jakoby obcovani s BOHEM bylo vysadou krestanu.Nechapu  proc musim s Panem promlouvat v davu,kdyz je to moje soukroma vec.Leda by vira fakt mela fyzikalni zaklady a hromadne prosby by putovaly na nebesa jako vlneni,castice,nebo nejaka forma energie,ktera se zvetsuje poctem vericich. T.Halik mi prijde vice jako filosof, co chce konkretni reseni.

0 0
možnosti

Jaroslav

3. 2. 2008 13:37
Komplex z Halíka?

Nechápu autorovu kritiku T.Halíka:Nejdřív jej obviní ze sebeobdivného intelektualismu, ale pak navrhne to samé, co T.Halík:

hovořit s muslimy především jako s lidmi.

Dále Z. Muller naznačuje, že Halíkův návrh, aby média přispívala k porozumění mezi náboženstvími a učila vzájemné úctě, je také jen projevem Halíkova sebeobdivného intelektualismu!!!

Asi by bylo podle Z. Mullera realističtější, aby média využívala náboženství k rozeštvávání lidí!?

T.Halík se viditelně panu Mullerovi nezavděčí, ať by dělal, co dělal.

0 0
možnosti

zdmueller

3. 2. 2008 16:28
Re: Komplex z Halíka?

Jemný rozdíl v tom, jak kdo chápe dialog s muslimy jako „dialog s lidmi“, existuje. Pokud takový dojem z textu nemáte, tím hůř pro autora. Asi to neřekl dost jasně.

0 0
možnosti

Lucifer.

30. 1. 2008 23:15
Re Kocour

No ,ja bych rad s muslimy mluvil jako s lidmi!Kdybych mel jistotu,ze dodrzi tu nenabozenskost ve spolecenskem dialogu.A hlavne,kdyz chteji zit v Evrope!Prozatim je ale kazdy dialog s nimi tancem mezi naslapnymi minami.Bozi hnev jako politika neni dobra konstelace pro mirove dohody.

0 0
možnosti

Pierre

30. 1. 2008 19:12
Jiný úhel pohledu

Opravdu zajímavé informace z teoretické a akademické sféry, kde se autor pohybuje a odkud to hemžení pozoruje. Já ale některé věci z té "přizemní" sféry vidím poněkud jinak. K tomu velebení západní civilizace, moderní demokracie.... a hlavně liberálního Albionu. Není tato moderní víra novým náboženstvím? Navíc poněkud pokryteckým a zbabělým? V praxi "liberálové" již cca 200 let karikují křesťanské náboženské symboly a hlavně katolickou církev.Budiž, snad se tomu dá říkat dialog. V posledních cca 30 letech to ale nabývá dost nechutných rozměrů ( viz některá filmová a jiná "umělecká" díla). Naopak, pokud někdo se odváží karikovat Mohameda, následují omluvy a zákazy. A ten "liberální" Albion: Vánoce už nejsou Vánoce, ale nějaké svátky a Tři prasátka taky ne, mohlo by se to dotknout našich věřících spoluobčanů... Jinak si nejsem jist,zda se termínem věda neplýtvá.Nejsem obhájcem křesťanství, ale mám dojem, že ta Svoboda na oltáři moderní demokracie je putain.

0 0
možnosti

zdmueller

31. 1. 2008 11:15
Re: Jiný úhel pohledu

„Svoboda se na oltáři moderní demokracie stává děvkou“, vskutku pěkný bonmot. Klobouk dolu!

0 0
možnosti

Pražák Roman

30. 1. 2008 13:05
Volič Národní strany

Jde o to a v tom je základ problému!!! to jádro pudla,že muslimové se této myšlenyk nedrží!!!

"Dejte císařovi, co je císařovo, Bohu to, co je boží".

Chceme-li si udržet svou svobodu a pojetí společnosti,odliky státu a církve atd,nezbývá,než muslimy repatriovat,zpět odkud přišli!!!Dokud si sami neuvědomí,že chyba je v nich a jejich "pojetí""názoru" na svět,dialog není možný;-€ 

0 0
možnosti
G

G-lock

30. 1. 2008 13:17
Re: Volič Národní strany

nene, muslimové se té myšlenky nedrží, protože ji ještě neobjevili. Tedy někteří muslimové, často ti "problémoví". A k náboženství se často přidává i extrémní nacionalismus a xenofobie (trpíme tím my jako Evropané a trpí tím i muslimové).

0 0
možnosti

ach jo....jenže!

30. 1. 2008 12:08
Fstejte se,nic se fám nestane...=dialog

Už vidím nadbytečné instituce se svým kšeftem vírou, jak se chtějí vzdát svého vlivu....dovolte,abych se hořce zasmál !

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik