Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

JaVi

12. 7. 2009 10:01
O extrémech, částečnosti až středu

Nejen fyzikové požadují teorie logicky konzistentní ve své paradigmatu. Ve fyzikální optice se např. hovoří o dokonale monochromatickém a koherentním světle podobně jako o světlu nemonochromatickém a nekoherentním. Reálné světlo je však vždy částečně monochromatické a koherentní, měřené např. stupněm kohorence.

Moje poznámka samozřejmě nepolemizuje s autorovým článkem, ten je - jako ostatně celý jeho blog - skvěle napsaný a patří mu karma. Je jen poznámkou pro ty čtenáře, kteří by měli pocit, že lze autorových závěrů využít k nepřípustné manipulaci či extrapolaci v kterékoli oblasti jsoucna.  

0 0
možnosti
JC

Jorge Calisto

10. 7. 2009 18:21
Podle me

Podle me je clanek napsan velmi vystizne, presne a nezaujate. Vzhledem k tomu, ze autor je na tuto oblast odbornikem, nepochybuji o objektivnosti.

Ode me karma R^

0 0
možnosti
K

kaktusak

10. 7. 2009 17:14
Vida ho, agresora

Už by zase někde po světě vražil jenom proto, že tam nežijí podle jeho představ.

0 0
možnosti
MS

Michal007

10. 7. 2009 16:48
Turecko je příklad

z opačného konce. Aby byly zachovány základní prvky demokracie, musí se omezovat i vojenskou silou některé prvky islámu, protože jinak by si tam lidé radostně vybrali něco analogického Iránu.

0 0
možnosti
K

kaktusak

10. 7. 2009 17:18
Re: Turecko je příklad

I demokracie prostě musí být vnucována násilím. Každý režim se skládá z demokracie pro někoho a diktarury proti někomu. Podle toho, která vrstva vládne a která je utlačovaná.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

10. 7. 2009 15:22
abych

řekl pravdu, mám problém s tím rozpoznat co vlastně autorovi příspěvku nejvíc vadí, jestli islamismus, nebo levice, která s tímhle nemá celkem co do činění

0 0
možnosti
A

Arne21

10. 7. 2009 15:36
Re: abych

Já s tím problém nemám, přečtěte si to ještě párkrát o pochopíte to. Autor konstatuje, že jak historie ukázala,  tzv. islámská demokracie nefunguje a v podstatě to není nic jiného než prachsprostá totalitní diktatura.  Islamismus rád nemá a o levici není v podstatě řeč.

0 0
možnosti
RVR

Reginald von Ravenhorst

10. 7. 2009 15:06
dve pripomienky

Ani islamizmus nie je monolit, aj ked ho tak z Europy casto vidime. Zabudame pri tom na ulohu najvaecsieho islamskeho stau, Indonezie a tiez Pakistanu. Po druhe, kto vypiplal Chomejniho ? Nebol to Zapad, ktoremu liezol na nervy Reaz Pahlavi, vecne upozornujuci Zapad na to, ze plytva ropou (aj v clanku je o tom nepriamo zmienka "nepromyslene vyuzvani nerostnych zdroju").  Zapad a teda aj my, potreboval podla vtedajsich predstav na svoj rozvoj plytvanie a plytva dodnes den.

Nezastavam sa fanatikov lubovolnej rasy, pohlavia a nabozenstva, ale hod do jedneho vreca  je prave ta disciplina, v ktorej by sme vo vlastnom zaujme nemali startovat. Inak v nom skoncime my sami a snurku zatiahne niekto treti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik