Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AY

proctonejde

7. 11. 2011 0:33
Pro Camino nevim odkud?

je zajimave, ze Anthony Quinn - Mexican, s rodici emigroval do USA,  hral ve filmu ktery zobrazuje zivot Hz. Mohameda.... 'The Message - the story of islam'..... schvalne se na ten film podivejte.... pokud nepochopite proc vzdy mluvi nekdo za proroka nebo je tam videt jen jeho mec, vam to rada vysvetlim! Muslimove sveho proroka NEZOBRAZUJI!!! ... a take v nem hraji dalsi herci: Irene Papas - Rekyne, Michael Ansara - Syran, jehoz rodina emigrovala do USA, Johnny Sekka - Senegalec, Michael Forest - American...

0 0
možnosti
AY

proctonejde

7. 11. 2011 0:36
Re: Pro Camino nevim odkud?

Anthony Quinn v tom filmu ztvarnuje ne proroka ale jeho stryce Hamzu.... to jen pro pochopeni.... :-)

0 0
možnosti
C

Camino.

5. 11. 2011 1:25
Pro nick "proctonejde" a Dunja

proste jsme jini, vy jste obe v jinem svete a zrejme nemuzete humor brat tak, jako my. A protoze mam dojem, ze obe umite anglicky:  " Considering all the harm that religion has done and all the ignorance it

has bred, it's time for the secular to take its revenge even if it

means inciting hatred"..............

en.wikipedia.org/wiki/Parody_religion

1 0
možnosti
JM

Hanimura

4. 11. 2011 22:47
nase svobody a hranice

Je cas presne a jasne definovat nase svobody a hranice dokud jsme zde v Evrope ve vetsine. Karikovani a "pravo" na to delat si legraci je jednim z nich. Totiz kde konci legrace, konci pak legrace... Rozmanitost kultur je nasim spolecnym bohatstvim. Tim, ze nedefinujeme svou narodni a kulturni identitu o ni pak ciste demografickym vyvojem prijdeme.

1 0
možnosti
K

kion333

4. 11. 2011 23:57
Re: nase svobody a hranice

R^

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

4. 11. 2011 21:16
Co tak radeji

zakázat Islám ?

0 0
možnosti
K

kion333

4. 11. 2011 23:57
Re: Co tak radeji

postavit mimo zákon, stejně jako nacismus, a stejně jako by měl být postaven mimo komunismusR^!!!

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

4. 11. 2011 20:53
A co je na těch karikaturách islámu směšného, Mullere

?

0 0
možnosti
D

Dunja

4. 11. 2011 21:26
Re: A co je na těch karikaturách islámu směšného, Mullere

Podle těch "vtipů" ze zadní stránky redakce moc dobře věděla jaké budou následky. Je jasné, že jmenování Proroka jako šéfredaktor má říci, že obsah "karikatur" schvaluje a tudíž vzkaz muslimům je zcela jasný a nemá to s dobrým vtipem, nic společného.

Souhlasím, že zápalná láhev není řešením (ale nemá třeba řešit finan. problémy redakce?), jenže my "civilizovaní lidé" jsme ztratili přirozené emoce a snažíme se za každou cenu své city držet na uzdě a maximálně se ovládat a když se projevíme, tak symbolicky někde kde to vlastně nemá ani smysl, protože emoce jsou jen pro psychicky nemocné slaboduché a primitivní jedince.

0 0
možnosti
B

bla23bla

4. 11. 2011 20:02
Jistě není rasismem

požadovat po přistěhovalcích, aby převzali místní kulturu a zvyky. Neodcházejí ze svých zemí pro pronásledování, ale přicházejí z ekonomických důvodů. Tuto civilizaci vybudovali křesťané a z toho vychází prakticky všechny zvyky nebo morální principy. Nakonec čeští exulanti v minulosti - Bílá Hora, 1948, 1968 - bez řečí přebírali jazyk a zvyky nového domova. Takže mešitu bych povolil až bude stát kostel vedle mešity v Bagdádu, Teheránu apod. Multi kulti už bylo dost!!

2 0
možnosti
VN

naroznej

4. 11. 2011 20:05
Re: Jistě není rasismem

Myslíte , že třeba v takovém Íránu nejsou kostely či synagogy ? Jeďte se tam podívat. A třeba takovým Židům se tam vede daleko lépe , než Palestincům v Gaze.

0 0
možnosti
P

pěnice

4. 11. 2011 19:51
Mám na to jednoznačný názor.

Ti, co jsou tak svolní žít s islámem, ať se jdou integrovat k nim. Tady pro to není to správné místo. Nesouhlasím, aby se tady zanášela cizí, pro nás nepochopitelná kultura. Pokud podle ní chtějí žít, proč odcházejí ze svých zemí ? Aby využívali materiální výhody západu a za to nám sem zavlečou středověk ? Humanisté , jděte k nim a zkuste žít podle naší kultury tam.  Myslím, že byste se se zlou potázali.

4 0
možnosti
AY

proctonejde

4. 11. 2011 19:17
Vecnej problem....

kdybych si dovolila a Buh vi, ze urcite ne, ale musim to napsat takto tvrde, protoze krestane a zide jsou jiz tak otrkani, ze jen maloco je vyvede z miry! Kdybych si dovolila karikaturovat Hz. Jezise jak si to rozdava s jeho matkou Hz. Marii pobourila bych 95% krestanu, kdybych si dovolila karikaturovat Hz. Mojzise jak si to rozdava s nejakym mladym hochem pobourila bych 95% zidu, ale kdyz se karikatuje Hz. Mohamed a 95% muslimu se proti tomu bouri tak vsichni 'krici" proc? je to poburuje vzdyt je to jenom karikatura!  Jednak je tu rozdil v ucte ke svemu proroku! A take je tu druhej problem, ze krestane ani zide Hz. Mohameda jak proroka neuznavaji, sice napovrchu rikaji, ze ano, ale uvnitr je jasne, ze ne... protoze jinak by i k nemu meli uctu a chapali by muslimy proc je to tak to karikaturovani posledniho proroka poburuje... :-/

0 0
možnosti
MK

sarumánek

4. 11. 2011 20:17
Re: Vecnej problem....

Vážená, patrně vůbec netušíte, co je to karikatura. To, co popisujete jsou totiž pouze nechutné vulgarity. Karikovat například Havla není to samé jako nakreslit Havla, jak si to rozdává s malou holčičkou. A nikoho ani ve snu nenapadlo nakreslit nějakého rozdávajícího si Mohameda. Dobrá karikatura totiž musí být vtipná a výstižná.

2 0
možnosti
VN

naroznej

4. 11. 2011 17:54
Já jsem toho názoru ,

že slušný člověk nemá právo nikoho urážet. Pokud vím , že nějakým svým krokem nějakou skupinu obyvatel urazím , je velmi netatktické tento krok činit.

2 0
možnosti
PP

ippokorny

4. 11. 2011 18:17
Re: Já jsem toho názoru ,

Takže oni mohou házet zápalné láhve, když mají pocit, že je někdo uráží. Vy vyznáváte křesťanské, on po mě kamenem, já po něm chlebem. To vyznávali možná v Egyptě slušní křesťané také, než je tam nedávno zmasakrovali, můžete si to tam jít také zkusit být slušný. P.P.

6 0
možnosti
ML

Niktor

4. 11. 2011 12:27
Fobie a anti-ismy

Ono je to s nimi přece poněkud zamotanější. Rozhodně souhlasím, že termín "islamofobie" není se sémantického hlediska zrovna šťastný a bývá používán jako vyprázdněná rétorická obrana těch, kterých se dotýká nevítána kritika. Ale stejně tak přece mohou sloužit i jiné pojmy, které označují fenomény, o jejichž existenci a závažnosti nikdo nepochybuje - antisemitismus, rasismus, fašizmus atd.

Já jsem zcela přesvědčený o tom, že jakýsi zaujatý "antislamismus" (ve smyslu brojení proti islámu, nikoli proti islamismu) v dnešním mediální diskurzu skutečně existuje a není vůbec těžké podat pro tuto skutečnost podklady. Jeho původci se ovšem právě zaštiťují tvrzením, že oni nemají nic proti lidem, oni přeci z humanistických pozic brojí proti ideologii! Jenže to co je napadáno velmi často není pouze ideologie, ale to, co Marshall Hodgson nazývá jako "islamicate culture" - kultura ukotvená v islámu, která však svým rozsahem jde daleko za hranice náboženských vymezení.

2 0
možnosti
ML

Niktor

4. 11. 2011 12:36
Re: Fobie a anti-ismy

Ostatně s pojmy typu "muslimská kultura smrti", "barbarská islámská kultura", "islámská anticivilizace" apd. se v rozhněvaných antiislámských textech nesetkáváme výjimečně.

A nechybí ani podtexty rasistické. Dánské karikatury a karikatury uvěřejněné v Charlie Hebdo jsou možná docela neškodné, ale na různých protiislámských webech jsou dnes a denně uveřejňovány obrázky, v nichž jsou muslimové zachycováni v rasistických stereotypech, kdy mají většinou jakési nelidské, zvířecí proporce (podobně jako na přelomu 19. a 20. století zachycoval americký tisk Iry tak, že připomínali opice - to rozhodně nebyl výraz nechuti nad nějakou irskou ideologií, nebo nad chováním přistěhovalců irského původu).

Jiní polemici zase používají metodiku ve stylu Streicherovy "jedovaté houby" - prostě máte-li cokoli společného s islámem (máte muslimské jméno, narodil jste se v zemi s muslimskou majoritou atd.), jste automaticky podezřelý, neboť hrozí, že jste kontaminován "zvrácenou ideologii islámu",

2 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik