Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MA

Adam Mydlář

2. 10. 2012 22:53
Ač jsem se snažil nepochopil jsem

Víte vždy mne fascinovali mudrcové, kteří vidí cizí lidskou bídu a okamžitě utíkají pomáhat. Přijde mi to jako když jde chlápek kolem páru co se dohaduje. Ona žena pak ve chvíli kdy ji ten cizí chlápek míjí od svého miláčka dostane jednu výchovnou. Náš chlap se zachová "správně" a skočí na milého aby ho naučil jak se správně chovat. Asi o 5 minut později ten chlap leží na zemi a dva rozhádaní milenci do něj kopou. Chlap proto, že byl napadený a ženská proto že byl napadený její miláček. No a kolemjdoucí co se na to dívali z dálky tomu na zemi ještě řeknou. Co si to vůbec dovolujete míchat se do cizích věcí, dobře vám tak...

No a úplně stejné je to i v tomto případě, Svoboda se nevyhlašuje, nevzniká na ni automatický nárok. Svobodu nevyhrajete v kartách ani si ji nekoupíte, nemůžete ji importovat, zařídit, nařídit ani nasadit... Svoboda je jednoduše a prostě stav mysli a k tomuto stavu se musí každý národ dopracovat sám. Jedni zítra či za tisíc let jiní nikdy.

3 0
možnosti
KN

Karl Novak

3. 10. 2012 7:56
Re: Ač jsem se snažil nepochopil jsem

Zlatá slova !

R^

0 0
možnosti
MR

iluminat

2. 10. 2012 18:09
OTAZKA ZNI- MATE sousedy co se doma bijou jako kone

a vy jim chcete pomoci. Tak zavrete otce, on je nejvetsi nasilinik. Spravne.. Ale oni se mlati dal. Co pak - zavrete je vsecny? Mozne ne celou rodinu, nemluvnata a male deti ne, babicku taky ne, ale ostatni ano. A bude to vyreseno? Omyl. Deticky dorostou a budou nenavidet ty co uvrhli jejich rodinu do zalare, a bude problem horsi.

Neco takoveho se deje v Syrii. Situace je neprehledna, a z medii se dovite kulovy. At uz jsou to media z Arabie ci ze Zapadu. V Lybii se myslelo ze staci zabit Kadafiho. V Egypte si to nadrobiili sami, Zapad tleskal, a je to horsi. Atd.

Nekdy nejlepsi reseni je nedelat nic, i kdyz mame pak vycitky svedomi.

1 0
možnosti
J

jendazmoravy

2. 10. 2012 13:28
Otázka zní

Co by z těch syrských nepokojů zbylo, kdyby nebyly tak halasně roztrubovány propagandou ještě spíš, než začaly. Teď možná propagandisti dostali jiný úkol, nevím.

2 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

2. 10. 2012 16:41
Re: Otázka zní

Jendozmoravy, uz v prvnich dnech syrskych nepokoju, dostavaly okolni zeme denne stovky, pozdeji tisice imigrantu. Campy jsou plne, statisice lidi, kteri nevi kam.....deti bez rodicu, deti, ktere prosly mucenim......ukazuji vam toho dost malo v CR a lide jsou lhostejni:-(

2 0
možnosti
JL

uumaa

2. 10. 2012 13:16
Autore

R^

3 0
možnosti
V

villík

2. 10. 2012 13:09
Hmmm... Domnívám se, že umírněný Muslim neexistuje.

Je to jen spící buňka islamofašismu. :-/

5 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik