Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kudllanka

17. 10. 2010 13:01
To je hnus velebnosti!

Jste arabista a to hovoří za vše. Lžete.Rv

0 0
možnosti
ZM

zdmueller

8. 6. 2010 12:48
Čteme, jak umíme

Anebo, jak chceme slyšet. Idea moderního židovského státu byla a zůstává vznešená. Může se však rozplynout, pokud ti, kteří Izrael vedou, se chovají nerozumně. Napadáte-li mé znalosti a myslíte si, že nemám jako arabista právo se vyjadřovat k situaci v Izraeli, přečtěte si něco z knih a názorů Amose Oze, izraelského spisovatele a kibucníka. „Síla musí sloužit k tomu, aby se předešlo zničení nebo okupaci Izraele, aby se chránily naše životy a naše svoboda. Pokud se použije k jiným cílům, například k řešení existujících problémů násilím nebo jako prostředek k odsouzení názorů, s nimiž nesouhlasíme, může nás vést jen k dalším katastrofám… V Palestině nejsme sami, stejně jako tam nejsou sami Palestinci. Blokáda Gazy je jedovatý plod, vzešlý z nepochopení této skutečnosti“.  

0 0
možnosti
V

VyMeTaky,2

8. 6. 2010 13:17
Re: Čteme, jak umíme

Chápu, že jste asi od moslemínů považovat dvě polopravdy za celou pravdu, a takto ji dále předávat. Pročpak jste zamlčel, že Araby nikdo nevyháněl - pochopitelně, pokud vynecháme excesy typu Irgun/Stern apod, které byly reakcí na arabskou agresi. Proto Palestinci sklízejí trpké plody svého úsilí, proto lité olovo, a koneckonců, ať už si různí teroristi různého ražení troufli udělat jakékoli zrůdnosti, takovou kávu, jakou servírovali Palestinci na olympiádě v Mnichově na Arafatův rozkaz, to si netroufl nikdo.

Když jsou Palestinci tak prima, soudě podle toho, jak se jich zastáváte, proč se nikde nikdy nikdo z nich v okolních bratrských státech nejen že neintegroval, ale pro jejich drzosti, hraničící s ohrožením státu jordánský král na ně poštval armádu, která je vypráskala do Libanonu.

0 0
možnosti
VB

silný kuřák

7. 6. 2010 21:36
Nechtěl bych být

ani vteřinu izraelským politikem. Izrael se jako stát chová transparentně. Když řekne, že tam tu loď nepustí, tak se tomu dá věřit. Mně to všechno připadá jako u zvířat. U vlků, u krav, u jelenů... Na vůdce si vždycky sem tam někdo dovolí. Když obstojí, má na chvíli pokoj. Ale ve chvíli, kdy tlupa zjistí, že vůdce není schopen svou roli zvládnout, vrhnou se na něj všichni a on o to primární místo přijde. A to samé je s Izraelem. Toto všechno jsou testy. A nesmí se stát, aby jednou situaci nezvládl. Pak může očekávat tvrdý útok ze všech stran.

Lituji, že jsou ještě tací, kteří se zastávají - jako pan autor - křiváctví a špíny.

0 0
možnosti
V

VyMeTaky,2

7. 6. 2010 21:16
Četl jste vůbec bibli?

Jákob byl cokoliv, jen ne člověk, který by vyhledával půtky a rvačky. Vždyť i jeho vlastní matka strávila moře času nad tím, že za něj rozhodovala. Spíš než to, že vyhledával rvačky, by se mu dalo vytknout to, že využíval neinformovanosti protihráče, ale to je tak všechno. Asi jako v této anekdotě:

Víte, jak poznáte, že ten osamělý čtyřicátník na nádraží je Žid? - Jeho maminka mu tlačí vagon.

nebo této:

Teplý jarní den, děti si hrají, otevře se okno, a nějaká žena volá: "Icíčku, Icíčku!!" --"Ano maminko? Mám už zase hlad?" --"Né Icíčku, je ti zima!!!";-D

0 0
možnosti
EG

Emmanuel Goldstein

7. 6. 2010 18:57
0 0
možnosti
KV

_-1-_

7. 6. 2010 15:48
Tou vznešenou ideou myslíte konkrétně co?

0 0
možnosti
M

MORHHO

7. 6. 2010 12:35
Israel si sám podkopává své pozice

Nebýt  úplného ovládnutí Spojených států židovskou lobby, tento rasistický ministát vládnoucí jadernými zbraněmi by nemohl  takto brutálně postupovat.  Nic není napořád.[>-]  

0 0
možnosti
T

tromi2

7. 6. 2010 12:45
Re: Israel si sám podkopává své pozice

R^

0 0
možnosti
DM

DaM

7. 6. 2010 11:46
A jeste pro ty z vas, ...

... kteri tvrdite, ze na lodi teroriti nebyli, tak tady mate jejich seznam:

http://dover.idf.il/IDF/English/News/today/10/06/0701.htm

0 0
možnosti
ML

Niktor

7. 6. 2010 11:55
Re: A jeste pro ty z vas, ...

To jsou zatím nepodložené tlachy izraelské armády. Proč už ti lidé nebyli dříve stíhání, když jsou to teroristé? To si izrael nechává teroristy jen tak běhat po světě a zatkne až ve chvíli, kdy mu připlují pod nos? 8-o Až budou ti lidé na základě důkazů odsouzeni, pak uznám, že Izrael měl alespoň v něčem pravdu.

0 0
možnosti
OR

oskie98

7. 6. 2010 11:39
Nejste trošku zaujatý?

Ve svém profilu píšete, že jste arabista a mezi zájmy uvádíte Islám a muslimové, takže co kdybyste nám místo předsudky zaujatého a faktům odporujícího článku proti Izraeli, napsal něco na obhajobu islámu a muslimů. Ti to totiž potřebují mnohem více než Izrael. RvRv

0 0
možnosti
ML

Niktor

7. 6. 2010 11:56
Re: Nejste trošku zaujatý?

Pravděpodobně jste si nestačil všimnout, že většina zdejších článků pana Müllera sestává z kritiky islámu.

0 0
možnosti
DM

DaM

7. 6. 2010 11:09
Vzhledem k tomu, ...

... ze neslo o zadnou humanitarni misi, ale o to dopravit do Gazy material pouzitelny pro vojenske mise a udelat show pro media, postupovali Izraelci jeste moc mekce. odle meho nazoru je meli po tretim varovani vsechny postrilet a lod potopit. Priste by si vsichni radeji rozmysleli si s IDF zahravat. Vas blog je tedy pouhym blabolem, nebot absolutne nevychazi z reality. Zamyslete se nad sebou...

0 0
možnosti
ML

Niktor

7. 6. 2010 11:22
Re: Vzhledem k tomu, ...

Z hraček a léků se dají udělat zbraně? Nevím o tom, že by se na palubě lodí dosud objevilo něco jiného...

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik