Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

s.Keptik

24. 6. 2011 21:50
spiknuti zvane internet

- Naznacujete, ze svoboda jednotlivcu je mene dulezita nez vedecke poznani. Je to porovnani nesrovnatelnych velicin. Vedecke poznani je to, co (nejaky cas) vydrzi proverky svobodnych jednotlivcu. Bez svobody nelze kritizovat. Kdo vedecky zatemnuje se dozvime obvykle az s odstupem.

- Rikate, ze se po skonceni studene valky US vojensti vedci misto proti SSSR obratili proti vedam zkoumajicim zivotni

prostredi. Muzete to dolozit? Jakou praci si nasli sovetsti vedci? Pisi blogy? -;

- Vase kritika internetu je nadcasova. Podoba se te, ktera se dostavala novinkam jako byl knihotisk, noviny, zeleznice, televize. Ze internet vzdelanost a rozhled nezaruci neni zrada internetu: to prece nezaruci nikdo.

0 0
možnosti
ZM

zdmueller

27. 6. 2011 9:58
Re: spiknuti zvane internet

Vaše reakce dělá dojem, že jste četl text psaný řečí, které příliš nerozumíte, ale nejste si toho vědom. Chyba není v internetu samotné, samozřejmě, nýbrž ve způsobu, jak se používá. Je to šikovný nástroj, který neslouží bezprostředně a je třeba se s ním učit zacházet. Sám o sobě vzdělanost a rozhled, které jsou i pro moderního člověka a jeho soužití s ostatními ve společnosti potřebné, nezajistí. Používání kalkulačky také nezrušilo výuku počtů. Bez vzdělanosti (nezaměňovat s povrchní informovaností vyčtenou z wikipedie a včerejších novin), jisté životní zkušenosti a mravnosti si nevytvoříte ani pojem svobody. Svoboda tak říkajíc sama ze sebe dokáže přivodít zpravidla jen zmatek a nepravost. Proto se k ní nemodlete bez přípravy a nenapadejte ledabyle druhého, že chce jednotlivcům svobodu brát. Dětem také nenecháte dělat, co se jim zlíbí, jen co přijdou na svět. Ublížily by si.

1 0
možnosti
BN

LCypher

21. 6. 2011 11:31
Možná nejsem tak vzdělaný a používám často Google,

ale na rozdíl od autora vím, že onen zmiňovaný věhlasný fyzik se jmenuje Stephen Hawking (a ne Hawkings)...

0 0
možnosti
ZM

zdmueller

21. 6. 2011 15:00
Re: Možná nejsem tak vzdělaný a používám často Google,

Děkuji za upozornění!

0 0
možnosti
MS

Michal007

20. 6. 2011 12:16
U trochu složitější problematiky

není velká šance pro neodborníka vytvořit si dostatečný nadhled, obvykle mohu vidět pouze jednotlivé argumentační nedostatky. Hodnota informací na webu je značně nevyrovnaná - od solidních po naprosté šílenosti.

S Googlem je dobré hledat pohledy z různých stran a hlavně vše brát s rezervou. Ve vědě je aspoň síto recenzí a oponentur, i když nedokonalé.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

20. 6. 2011 12:04
Vynikající.

R^

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

20. 6. 2011 11:14
Autore, střílíte trošku vedle

Autore, co rozumíte pod pojmem věda? Je to popis faktů, nebo jen ideologie tvrdící, že zrovna ti moji "popisovači faktů" jsou ti správní a kdokoli s nimi nesouhlasí, tak je "nevědecký"?

Nezlobte se, ale z Vašeho článku nevyplývá, která z výše uvedených variant je Vám bližší.

Vtip je v tom, že velká část populace nemá žádnou potřebu onen "popis faktů" studovat, místo toho raděj čte literární díla, jak zrovna jedni "popisovači faktů" jsou lepší než ti druzí.

0 0
možnosti
F

Faustino

20. 6. 2011 11:37
Re: Autore, střílíte trošku vedle

Je tedy teologie věda?

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik