Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

v

19. 12. 2007 17:56
l

islám= fašismus

0 0
možnosti

bloggers

12. 12. 2007 18:31
a kolik jste tech skutecnych muslimu skutecne potkali osobne

mam pocit, ze strach mistnich je vytvoren bachorkami - ve Francii, v Anglii, v Nemecku - nez skutecne tim, ze by nekdy v nektere muslimske krajine byli a s mistnimi muslimy mluvili nebo dkonce chvili zili. Ale je to krasne videt jak strach z neznameho v nich vytvari podhoubi nebezpecnejsi nez islam samotny.

0 0
možnosti

mtis

12. 12. 2007 19:09
Re: a kolik jste tech skutecnych muslimu skutecne potkali os

Myslíte ty místní muslimy, kteří se v islámu vzdělávají v modlitebně u kazatele, který je sto vysvětlovat svým ovečkám, že sebevražedné atentáty a teroristické útoky jsou omluvitelné, pochopitelné a správné, že terorista není terorista ... ... ...

http://www.tvmy.cz/index.php?page=projekce&id=infiltrace

0 0
možnosti

oto

12. 12. 2007 13:21
Doporuceni premyslet

Dobry den. Doporucoval bych autorovi vice premyslet a cist. Pak by se mohl dozvedet koreny problemu, ktere ma Evropa s muslimy. To, ze nekdo projevuje svuj nazor je v evrope normalni, v muslimskem svete nemyslitelne. To ze se lide stavi kriticky proti islamu, na to maji plne pravo. Pokud jsou jejich tvrzeni podporena argumenty vice nez logickymi a dolozitelnymi, pak ukazuje, ze maji pravdu. Nevim jestli autorovi unikla velice zajimava statistika, od utoku na dvojcata dodnes bylo ve jmenu islamu provedeno 10100 smrticich utoku a tot cislo dale roste. Nevim, co se jeste musi stat, aby se lide jako vy (autor clanku) probrali z Vasi reality do te obecne. Mohu Vam dat priklad: Mate dceru ve veku predskolnim (cca 6-9 let). Dokazete si vubec predstavit, ze nekdo povazuje cloveka, ktery bude Vasi dcerusce strkat pohlavni ud mezi stehna a pri dosazeni prvni menstruace s ni bude soulozit za priklad dokonaleho. Proroka Boziho???

0 0
možnosti

oto

12. 12. 2007 13:26
Re: Doporuceni premyslet

Nebo jiny priklad. Jste muslim a vase dcera se rozhodne ze chce byt hinduistka. Vase vira vam prikazuje, ze odpadnuti od islamu se tresta smrti. Pokud se povazujete za muslima a ctite Koran a Mohameda (coz je pro muslimy zaklad), vy osobne, rodina nebo umma(spolecenstvi muslimu) ji zabije. Zkuste si to predstavit.....Myslite ze je to nadneseny priklad? Ze je odtrzeny od reality? Ze o tom neni nic v novinach a televizi???Pak se velice pletete. Staci si zajet do Nemecka, Francie, Anglie, Holandska...

0 0
možnosti

Hucul

12. 12. 2007 8:08
Netrpim islamofobii.

Fobie je totiz definovana jako iracionalni, neopodstatneny strach. Ja mam strach z islamu naprosto opodstatneny a racionalni: precetla jsem ten jejich nesouvisly blabol, kteremu rikaji Koran a kterym chteji ridit sve zivoty a snad i ten muj. A abychom nezabredli do toho, ze Bible neni o moc lepsi: jednak je rozhodne lepe napsana a jednak jsem za dobu sveho zivota nevidela moc krestanu vrazdit jine lidi z duvodu svate valky. Az se islamska spolecnost vybabra z doby bronzove, ve ktere ji Koran a jeho rigorozni nasledovani uspesne drzi, prestanu se islamu bat.

0 0
možnosti

Jájin

11. 12. 2007 21:08
Domnívám se

že kdyby zvostali muslímové doma a nestavěli si v Evropě mešity a svoje školství, že by nebylo ani žádné fóbie, nemyslíte? Cpou se sem jak diví, to nemůže dopadnout dobře.

0 0
možnosti

Kolombo

11. 12. 2007 20:29
Co se mi opravdu

nelíbí na dnešním kapitalismu a ekonomizaci života je skutečnost, že hodnoty, které nelze vyčíslit penězi se jeví jako bezcenné. Každý je snadno vypočitatelný - stačí si udělat ekonomický rozbor a už víte, jak se Evropan zachová. Pan Sarkozy / a nejen on / políbí musulmanovi třeba ptáka, pokud z následného obchodu vyjde plusové saldo. Arab by se za pár šupů nikomu neomlouval za svoje předky ani rodiče, spíš by takového propíchl nožem. Hrdost a čest ve dnešní Evropě neznamená naprosto nic.

0 0
možnosti

xrocky

11. 12. 2007 20:01
trochu zmatek

Problém islámu v dnešní době mě dost  zajímá, ale z Vašeho článku jsem docela zmatený. Snad bych jen podotkl že antisemitismus mi proti militantnímu islámu připadá jako docela okrajový jev (minimálně v našem civilizačním okruhu). Nějak si nepamatuji že by nějaký antisemita způsobil nějakou hrůzu která skončila masovým vražděním, zatímco u muslimů je to téměř na denním pořádku. Z tohoto důvodu se muslimů bojím a nebudu se bránit aktivitám které povedou k separaci naší a muslimské civilizace. Nemám pocit že by ti "umírnění" nějak ostřeji vystoupili proti těm "svým" teroristům, spíš cítím tichý souhlas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik