Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ADNS

aby diskuse neměly sysl

7. 9. 2011 18:58
No neuspořádejte vepřové hody v téhle čtvrti

http://downloads.cbn.com/cbnnewsplayer/cbnplayer.swf?aid=17933

0 0
možnosti
ML

Niktor

7. 9. 2011 15:46
Psí hlava Roberta Spencera

Myslím, že jste ve vztahu k Robertu Spencerovi příliš apologetický. Jeho texty jsou opravdu do značné míry naplněny polopravdami a stojí za tím docela zištné důvody - neříkejte, že jste si při čtení Spencera nevšimnul, že jedna z hlavních myšlenek, které protláčí, by se dala formulovat asi takto "islám je zlý, ale naštěstí tu máme křesťanství, které je hodné". V knize "Political Incorrect Guide to Islam and Crusades" (kde mimochodem vyzývá ke křížové výpravě) se ani neštítil v rámci této agitace vypustit "nevhodnou" větu z citovaného biblického textu, jedna jeho publikace se jmenuje přímo "Religion of Peace?: Why Christianity Is and Islam Isn't". A jak si vysvětlit třeba to, že na svých stránkách hrdě zveřejnil video s indickou holčičkou s vymytým mozkem, kterak na mítinku hindských radikálů volá po jaderném bombardování Pákistánu? Spencer je ostatně také jeden z hlavních šiřitelů konspirační teorie "Omaba je podvratný muslimský radikál". Také se rád vydává za "odborníka za islám",

0 0
možnosti
ML

Niktor

7. 9. 2011 15:49
Re: Psí hlava Roberta Spencera

přestože nic spojeného s islámem nevystudoval, nenapsal o islámu jediný odborný článek a pravděpodobně ani neumí arabsky.

Už jen toto mi stačí k tomu, abych jej nepovažoval za čestného a důvěryhodného člověka. Je pravda, že mu někteří jeho kritici vytýkají i naprosté nesmysly, ale to není žádná polehčující okolnost.

P.S: V předchozím postu jsem chtěl samozřejmě napsat "Obama", nikoli "Omaba".

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

7. 9. 2011 12:25
nenávist k islámu?

"bn Ládin do jisté míry bitvu o veřejné mínění vyhrává. Podařilo se mu intoxikovat Západ nechutí, ba nenávistí k islámu."

S tímhle nesouhlasím, většina kritiků islámu dokáže rozlišit činy teroristy a islámskou doktrínu. Znechucení islámem jako ideologií podporující totalitu nesouvisí s terorizmem Ládína (který ovšem jedná v souladu s islámskou doktrínou), ale s tou doktrínou samotnou.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

7. 9. 2011 18:21
Re: nenávist k islámu?

Reci o islamu jsou zastupna temata. Mluvit o postupne kolonizaci Evropy cizimi etniky je tabu, proto ti co se tohoto vyvoje obavaji jsou nuceni oklikou kritizovat jeden (neprilis dulezity) symbol novodobych kolonizatoru.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

7. 9. 2011 12:23
... takže se v zájmu porozumění...

... vzdáme housek se salámem, a radši nebudeme chodit ven, abychom náhodou nenarušili nějakou společnou modlitbu... pokud chcete budovat porozumění, musíte nejdřív najít společnou řeč, a ne jen ustupovat protistraně... islám ctí sílu a pohrdá slabostí - proto dřív bylo soužití kultur víceméně bezproblémové, protože muslimové cítili - a dostávali pocítit - sílu západu... dnes západ vyměkl, a synové a vnukové těch bezproblémových jsou rázem problémoví...

1 0
možnosti
DP

Daniel P.

7. 9. 2011 12:26
Re: ... takže se v zájmu porozumění...

V zájmu porozumění - nechtěl jste spíš říci "abychom nepodráždili kolonizátory"? :) S tou silou jste to vystihl dokonale.

1 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

7. 9. 2011 12:14
"pak islamizovali palestinskou otázku "

Stačí zajet do Judee a třeba do Hebronu a zeptat se místních arabských křesťanů, jak to mají se svými muslimskými bratřími. mnohem více se jim zamlouvala židovská správa, než palestinská samospráva. A co pokles počtu křesťanů v Gaze?

Je to naopak. Islámská otázka byla palestizována, když to tak chcete říct.

Je to islám, který má vítězit a když prohrává, stává se nevěrohodný. A je to islám, který upírá židům právo na vlastní zemi.

Takže nejde o konflikt izraelsko–palestinský, nýbrž o izraelsko–islámský.

1 0
možnosti
ML

Niktor

7. 9. 2011 15:51
Re:

Zajímavé, že třeba podle PEWu má k Židům negativní postoj 97% libanonských křesťanů... Jak si to vysvětlujete?

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik