Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kalenka

26. 8. 2009 10:42
Kšeft který (tehdy) nevyšel

V roce 1997 přiletěla do Houstonu afghánská delegace tálibánských vůdců. Setkali se zde s vedením Unocalu, aby spolu jednali o stavbě plynovodu přes Afghánistán. Tehdy byl George W. Bush guvernérem státu Texas....http://www.kadrman.eu/svet-slibil-pomoc-afghanistanu-kdo-komu-pomaha.html

0 0
možnosti
G

Gmur

26. 8. 2009 9:53
Vyborne!

Afghanci jsou neuveritelne chudi. Trpi dal a boji se. Nic jim zapad neprinese. Bohuzel. Propasnuta prilezitost. Prave jsem videla nekde fotku, jak dedecek zhulen drogama daval fajfku do pusy nemluvneti .Zcela bez problemu.

0 0
možnosti
J

JaVi

25. 8. 2009 19:16
Výbušný region

Autoru patří dík za osvětlení vývoje v regionu Afganistán-Pakistán. Prezident Obama si správně uvědomuje výbušnost a nebezpečnost dění v oblasti. Bude však mít dostatek invence a podpory k jejímu řešení?

0 0
možnosti
ZK

SID09

26. 8. 2009 6:59
Re: Výbušný region

Obama na to přišel až teď ? To věděli rusáci už když z toho Afganistánu odcházeli. !!;-D  Oni pochopili, že je lépe nechat autoritativní režim Sadáma v Iráku, který dokáže vybít vojenské choutky islámských bojovníků co nejdále od vlastních hranic.

Sadám ve vlastní zemi nedal náboženským fanatikům šanci na existenci. Teď už jsou roztaženi nejen Avfganistánu, Pákistánu, ale i Iráku. Fanatiky pravděpodobně  může omezit jen tuhý autoritativní režim. Jakýkoliv demokratický přístup vede jen k jejich dalšímu množení těchto fanatiků. ;-O!! 

0 0
možnosti
PM

pm22

25. 8. 2009 19:06
Kdo je vinen ?

S problemem Afganistanu se musi zacit drive.

Byl Nadzib, snad se priklanel k sovestkemu Rusku, ale na kazdy pad tem domacim sefum byl jako trn v oku stav, kdy se v zemi staveli tovarny, zeny ucili na vysokych skolach a podobne. Ubyvlo lidi na pestovani makovic. Ve mestech nemeli ti sejkove skoro zadnou moc a tak se pustili do odboje. USA - pod rouskou antikomunizku radi tem sefum pomahali - odplata Rusakum za Vietnam. Objevili se Studenti -Taliban, dobre vyzbrojeni, ale Rusove je splachli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik