Diskuse

Evropa v agonii

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

7. 11. 2010 21:05
Důraz na národní zájmy

jde ruku v ruce s neufinancovatelností dnešních sociálních států. Evropa byla svým způsobem "sjednocená"  už v devatenáctém století. Mohl jste se sebrat a odjed do Němec, do Španěl, Anglie nebo třeba Řecka bez jakéhokoli zbytečného papírování. A taky do Ameriky. jenomže tam všude jste se o sebe musel postarat sám, nikdo vás neživil a už vůbec ne ze zákona.  Dnes jsou lidé zvyklí že mají na všechno "nárok" a protože zdroje nejsou, ne že jsou - chtějí je hlavně pro domácí a na cizáky ani na Brusel nejsou zvědaví. Kdyby se EU držela svých původních  zásad - umožnit volný pohyb lidí, zboží a kapitálu a nevymýšlela absurdní "lidská práva" bylo by dobře. dalším problémem je snaha každého "ochránit" za každou cenu. Tak vznikají  zbytečné předpisy a všechno se extrémně prodražuje. Už si ani nemůžete postavit levné bydlení jako před padesáti lety - nevyhověl by předpisům.  Za rok už nekoupíte auto bez ESP. Bez bezdotykových baterií  jsme žili léta a nějak si nevzpomínám na  morové epidemie.

0 0
možnosti
J

jajboze

26. 10. 2010 15:35
Rusko

je Uz Asie, at se tlaci do EVROPY, Jak chce. Tam jsou nabozenske konflikty docela normalni stav. Pozvednout zbran k obrane statu se da ruzne, nekdy i bez armady, ale chce to mozek.

0 0
možnosti
PD

pedol

26. 10. 2010 15:15
jako doušku pár relevantních citací:

"Proces plánovaného odnárodňování jednotlivých států sice snížil nebezpečí konfliktů uvnitř EU, ale logicky způsobil to, že Evropa působí při řešení krizových situací jako světový maňásek. Ztratila naprosto pud sebezáchovy ať již jde o nezvládnutou imigraci a z toho plynoucí islamizaci, nebo nelogické rozšiřování EU"

Nynější Evropa, v níž se stalo hanbou pozvednout zbraň k obhájení svobody své i jiných, se tomu bránit bude stěží. Duch mnichovanství je živ a zdráv asi ještě víc než kdy dříve.

Dnes už většina lidí vůbec netuší, k čemu mají armádu, klidně by ji i zrušili. Popírají zákonitost existence konfliktů, horují pro jakousi idiotskou neutralitu, a řeší zrušení 30Kč u lékaře nebo snížení emisí CO2. A to není dekadence, ale to je v konečném důsledku cesta k civilizační sebevraždě. Zdravý národ musí být schopen být k sobě dostatečně tvrdý i v době blahobytu, jinak časem zákonitě zakrní a podlehne. Viz kolapsy kdysi tak mocných a kulturních Babylónu, Egyptu, Persie, Říše středu, Ř

0 0
možnosti
PD

pedol

26. 10. 2010 15:17
Re: jako doušku pár relevantních citací:

Viz kolapsy kdysi tak mocných a kulturních Babylónu, Egyptu, Persie, Říše středu, Říma. Analogicky je naše sekularizovaná a bezduchá EU další hliněnou superříší na řadě.

0 0
možnosti
J

jajboze

26. 10. 2010 15:15
pokracovani

Nedavno jsem navstivil po dlouhe dobe Viden. Docela jsem se zdesil.Vsude sedo, obycejno a spousta Ciny.Take muslimove, ale v mensi mire.Kdybych se octnul v Hogkongu, videl bych stejne veci a lidi.Kam se podela povestna elegance mesta na Dunaji? Nemyslim, ze by zde mel strasit duch starickeho mocnarstvi, ale meli bychom zustat alespon na urovni, zdedene po predcich a dale ji v modernim duchu a modernimi prostredky rozvijet. Tam , kde prevlada v zivote pouze "kseft" a mizi duchovni a spolecenska rovina, nastava prazdnota. Kazdy mame nekde sve koreny, tak chci beztrestne prohlasovat, ze jsem Videnak , Prazan, nebo Londynan. Chci take, aby to bylo videt, chci se hostum pochlubit zvlastnostmi sve zeme, ne abych jim ukazal vsude stejny prumer. Tohle nam nekdo nasilim  vnucuje, ale nastesti se ukazuje, ze jsme ochotni k vedecke, kulturni a turisticke spolupraci, ale uplne splynuti dusi nam nejde k duhu a je velkou chybou. Paradoxne tento pocit vede ke konfliktum, daleko horsim, nez je valka.

0 0
možnosti
SHA:

Sir Humprey Appleby :-P

26. 10. 2010 15:09
Hm. Tak ve Francii se tomu říká agonie

0 0
možnosti
SHA:

Sir Humprey Appleby :-P

26. 10. 2010 15:06
to je stářím. Přejde

0 0
možnosti
J

jajboze

26. 10. 2010 14:54
Vazim si

lidi, jako jste Vy, kteri se neboji hrabnout do vosiho hnizda, a vyslovit svuj nazor. Mam,ale, pocit, ze tentokrat jste trochu jednostranny. Evropa opravdu potrebuje novou strategii existence.Podle me, nevede cesta pres multikulti projekt, ale pres upevneni zakladnich stavebnich jednotek kontinentu. Rodina a stat zde zacaly chatrat a rozpadat se, tak se politikove snazi zalepit diry zvenci,pristehovalectvim. Ukazuje se, ze neuspesne.Ac se to nezda, narody Evropy nejsou ochotny vzdavat se sve kultury, svych tradici a hodnot ve prospech jinych.Muslimove to take nedelaji, kdyz se sem pristehuji. A, prominte, Francouzi jsou znami svou nechuti k cizincum dost dlouho. Porad se hovori o prospechu, ktery nam EU a sjednoceni prinese.Pro normalniho cloveka prinasi pouze omezeni { uz ani nesmime pozivat vlastni zemedelske produkty}, dulezity je pouze zisk pro obchod.Normalni clovek se nerad necha vmanevrovat do zbesileho honu za ziskem, chce si svuj zivot planovat sam.{ pokracovani}-

0 0
možnosti
J

JaVi

26. 10. 2010 10:42
Projekt budoucí Evropy

Milí diskutující, v knize "Islám a islamismus", kterou napsal pan Zdeněk Müller, jsem si přečetl následující pasáž, cituji:

"Nikdy jsem nepochopil velikost Evropy tak silně, jako jednoho listopadového večera v Teheránu", vyprávěl mi před časem jeden francouzský kolega. Byl pozván na tamní tureckou ambasádu. Čekalo tam na něho překvapení, které nemohlo vnímavého Evropana neokouzlit. "Přivítaly mě tóny Mahlerovy Páté symfonie, vysílané tureckým rozhlasem. Po sklence vína a šálku turecké kávy zahrála paní vyslankyně houslovou sonátu Ludwiga van Beethovena za doprovodu mladé íránské klavíristky. Ve vlně populismu, která nyní zaplavuje Evropu, mi vzpomínka na ty dvě muzikantky, svobodné uměním stejně jako svými volně vlajícími vlasy, dává pocítit osudovou velikost našeho kontinentu."

Až budete přemýšlet o projektu budoucí Evropy, vezměte, prosím, toto osobní svědectví na vědomí.

0 0
možnosti
PD

pedol

26. 10. 2010 15:10
váš příspěvek mi připoměl prognozu pro bezduchou Evropu:

"Někde jsem četl, současný vývoj společnosti a ekonomiky kopíruje poslední desetiletí starodávného Egypta. Skončila éra pyramid, ekonomika se zhroutila a kde je dneska Egypt vidíme sami. Je to rezervace kam se jezdí turisté koukat a chytat průjmy.

Takže jestli mají historici pravdu, tak si začněte vyrábět suvenýry, až sem budou jezdit Číňané a Brazilci na poznávací dovolenou."

0 0
možnosti
L

lombardie

25. 10. 2010 11:50
Já se spíše ptám,

jestli je ještě nad čím vyvíjet kolektivní sílu. A stojí Evropa za to? Podívám-li se na hnědnoucí a černající Francii promořenou islámem na odchodu do bezvýznamna, tak nemám pocit ani "naší" Evropy, natož něčeho, k čemu mít vztah, natož pocit sounáležitosti a kolektivní zodpovědnosti. Pro nově nastupující civilizovaný svět je zhroucení odpudivě multikulturně zprimitivizované a islamizované Evropy přínos, stejně jako pro statisíce a miliony Evropanů, kteří z Evropy odchází a nebo s Evropou, integrující se do Afriky, na Střední a Blízký východ perspektivně nepočítají! Je vůbec v zájmu Evropanů, aby byla perspektivně islámská a barbarizovaná Evropa vojensky silná? Domnívám se, že nikoliv, ostatně Brzezinski ve své knize The Choice: Global Domination or Global Leadership, definoval islámskou Evropu jako budoucí bezpečnostní geopolitické riziko!!

0 0
možnosti
ZM

zdmueller

25. 10. 2010 13:53
Re: Já se spíše ptám,

Mám rozumět, že islamizace Evropy je hotová věc a proto je nebezpečné mít Evropu vojensky silnou? Silná politická a vojenská Evropa je naopak zárukou, že Evropané budou schopni přispět k bezpečnosti světa. Anebo si myslíte, že islamizaci zastaví obnova národních hranic? Česká republika se pak ubrání sama? Anebo se kvůli nám budou angažovat Spojené státy? Nebylo by podle Vás nejlepší spojit se znovu s Ruskem, kde ortodoxní tradice káže s islámem se nemazlit, jak jsme měli možnost se přesvědčit při válce v Bosně? Ještě Vám nedochází, že jste nějak vedle? A že jste toho Brezinckiho asi nějak špatně četl?  

0 0
možnosti
C

certik_bertik

25. 10. 2010 11:00
tady

je spíš přání otcem myšlenky

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik