Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Anarchista

12. 1. 2008 11:54
Ať si přijede

kdo chce, ať tu pracuje ale občanství a sociální záruky bych nikomu nedal. Ať si sem vezme rodinu, když ji uživí.  Jakmile přestane pracovat, dojdou mu peníze, tak coby cizinec hajdy domů. V práci bych nikoho neomezoval, pobírači dávek ekonomuku Evropy v ničem nevylepšují. Imigranti by si mohli ponechat svoje zvyky - proč ne. Občanství ani volební právo by tu neměli, ani jejich děti, dokud by neprokázali znalost jazyka a akceptaci zdejších zvyklostí. Pokud preferují zvyklosti své původní vlasti, nikdo je nedrží.

0 0
možnosti

Hucul

12. 1. 2008 13:18
Re: Ať si přijede

V podstate ano, ALE: naprosto bez vyhrad by rodina pristehovalce mela mit CELA narok na bezplatne vzdelani. Vzdelani zakladni i stredoskolske, ale i vysokoskolske za podminek, jake maji mistni obyvatele. K tomu kurzy jazyka, mistni legislativy, historie a kultury, ktere zahrnuji certifikacni zkousky, bez kterych nemaji pristehovalci mit moznost ani zadat o obcanstvi. Pokud zkousky cela rodina splni, budu moc rada, kdyz zustane.

0 0
možnosti
PZ

Karlik1263

11. 1. 2008 14:19
Immigrace

Plne souhlasim s timto clankem. Tady v USA je stejna diskuse o Mexicanech a lidech z Jizni Ameriky.Potom byl natoceny film co by se stalo kdyby vsichni Illegalni Mexicane odesli.( Ekonomie Kalifornie,Texasu a jinych statu by se polozila). Skratka Mexicane a jini Iligalove delaji prace ktere zadny American nechce,a ano jsou jeden ze velikych duvodu proc Americka Ekonomika je tak velka.

0 0
možnosti

Lucifer

13. 1. 2008 20:21
Re: Immigrace

Ano ,imigramti vetsinou dostavaji praci,kterou nikdo nechce delat.Prvni generace je jeste OK.Ale jejich deti uz chteji delat odpovednejsi ,vice placene prace ,maji na ne vzdelani,ale vetsinou na ne nedosahnou.Zcasti take proto,ze imigranty mame prece na prace,ktere nikdo nechce delat,tak proc si vyskakuji?Proc by take nektere prace nechteli delat,mohou nam byt vdecni,ze jsme je prijali,ne?Takto smysli vetsina  politiku,protoze  prace cizincu je proste takto nastavena.Ne ze mame malo lidi na praci,ale nektere prace proste nechceme vykonavat.Dalsi generace imigrantu se zacnou tim padem citit frustrovane,diskriminovane a na problemy je zadelano.A v okamziku,kdy by uz i napr. Nemci zacali uvazovat o podradnejsich cinnostech,protoze nic jineho neni,jsou mista obsazena Turky,Indy aj. a cizinci zacnou prekazet.

0 0
možnosti

ddnes

11. 1. 2008 14:17
reakce

v zásadě souhlasím pokud by v evropě nastala vlivem nedostatku pracovní síly krize tak by na ni samozřejmě doplatili obyvatelé evropy,ale samozřejmě i lidé v zemích odkud do evropy lidé přicházejí!neschopnost pomoci,malá kupní síla.

0 0
možnosti
EB

Eva Bednářová

11. 1. 2008 13:02
Vše záleží jen na politice

Pokud usednou do olitických křesel lidé, kteří budou chtít řešit tento problém ale skutečně řešit máme šanci na úspěch. Věc je dlouhodobá a je potřeba, abychom pomohli těm, kteří to potřebují bez ohledu na to, jaké špatné vlivy nám tento krok přinese. Spíše si myslím, že nám to pomůže.

0 0
možnosti

Nefin

11. 1. 2008 12:25
Jasná pravidla

Pokud stát přiznává, že je třeba populaci z různých důvodů zvýšit emigrací, měl by to dělat cíleně. V zemích produkující emigrační vlny vytvořit okamžitě náborovou kancelář a legalizovat příchod do země. Jako podmínku dát povinnost ihned po příchodu pracovat a učit se jazyk včetně zákonů země. Odstupňovat pozdější slučování rodin tak, aby touha usadit se ve vyspělejší zemi nebyla motivována jen parazitování na sociální síti. Každý kdo by se dostal do země ilegálně by byl vyhoštěn a musel by projít legálním náborem. Tím by se vyřadila síť vyděračských převaděčů. Každá vyspělá země má logicky snahu přitáhnout pracovité lidi.

0 0
možnosti

Pierre

11. 1. 2008 12:19
"demografická apatie"?

Pokud je ve Francii,co pak platí pro zbytek Evropy? Problém s imigranty (ve Franci) je asi v nastaveném sociálním systému a množství těch nelegálních. Sarkozyho balík reforem (ne všech) je zřejmě  vhodně nasměrován. Pokřik se proto ozývá z obou stran. Je až neuvěřitelné, že 80% občanů reformy schvaluje a že president má ještě pořád 52% podporu. Zajímavé, zvláště ve srovnání se situací u nás v ČR.

P.S. Francie,díky "demografické apatii" a přistěhovalectví, již předstihla v počtu obyvatel UK.

0 0
možnosti

Hucul

11. 1. 2008 11:43
Dobra cesta.

Diskuse o nastaveni pravidel a mozna i mezi pro imigraci je nutna. Zacal jste velmi peknymi, vecnymi argumenty. Je treba jasne rozlisovat mezi clovekem, ktery nese svoje schopnosti na trh prace kdekoli mimo svuj domov, a clovekem, ktery nese tak leda sebe a jde za rozmazlujicim socialnim systemem, ve kterem pozada o azyl. Oba jsou imigranti. Ja jsem imigrant. Presto chapu zobecnujici vykriky, ze imigrace v soucasne forme muze znamenat konec nasi civilisace. Ti lide nejsou proti imigraci. Jsou proti importu parazitu. Jako imigrant jasne rikam, ze o imigraci se musi hovorit a museji se ji dat pravidla. Naprosto s Vami v tomto souhlasim.

Co se hlediska kultury a zvyklosti tyce, mam rada nove kultury ve svem okoli, ktere obohacuji kuturu moji. Nemam rada nove kultury ve svem okoli, ktere se snazi tu moji prekryt a zapomenout.

0 0
možnosti