Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marki123

28. 3. 2009 15:19
.

Teď jsem na Váš blog poprvé najela, přečetla pár článků a už si Vás dávám do "oblíbených". Díky

0 0
možnosti
BH

BoboHml

13. 3. 2009 19:05
-

R^

0 0
možnosti
E

echo.3

16. 2. 2009 15:46
Autorovi karma !

Máte velmi zajímavé články.R^ Je hodně o čem přemýšlet.

0 0
možnosti
J

jajboze

7. 2. 2009 20:56
Hmmm,

kdyz tak vidim to minimum diskusi k nekterym Vasim clankum, tak jsem pochopil podstatu ceske povahy. My hrozne radi rozebirame a kritizujeme chyby, nekdy celkem spravne, ale az po cinu. Ze by si take nekdo usporadal internetovou diskusi a ziskal jasna pro a proti pred tim, nez neco realizuje, to je celkem vzacny jev. Zdravim

0 0
možnosti
J

jajboze

31. 1. 2009 3:51
Pokracovani

Vsichni citime, ze je nutna zmena v evropskem systemu byti. Historie se opakuje docela pravidelne, tak proc se nepoucit? Mnoho statnich zrizeni uz neni demokracie, ale tezka anarchie, postkomunisticke staty jeste ziji v euforii z osvobozeni od Ruskeho vlivu a hledaji politickou tvar a kulturu. Tak proc do toho chaosu nenastolit tvrdy rad a jasna pravidla, ktera budou platit i pro mensiny a jina nabozenstvi a nekompromisne ho nedodrzovat?! Evropa hleda nove Desatero ,protoze jde o krk. Kazdopadne ale nemuze vynechat " V jednoho Boha veriti budes..."At uz ten Buh znamena cokoliv. Tvari v tvar muslimskemu fundamentalismu nejspise jasny postoj k evropske bezpecnosti, omezeni imigrace, prisnejsi zakony a jasne formulovany politicky program na hodne let dopredu. Do kanalu s prilisnou toleranci, naucit lidi slusnemu chovani a dat prislusnym organum pravomoc k ucinne kontrole. A odnaucit lidi hromadne kafrat do veci, o kterych nemaji ani poneti.Ha ha ha ,tady nas to postihne taky!

0 0
možnosti
J

jajboze

31. 1. 2009 3:06
Dovolte mi,

abych tak docela nesouhlasil s poslednimi vetami Vaseho, jinak skveleho clanku. Myslite, ze mame usilovat o vetsi , az naprostou svobodu jedince? Kdyz to aplikuji na boj s muslimskym fundamentalismem, vychazi mi predevsim podstatny zasah do mysleni a jednani lidi , vyznavajicich Mohameda. Jakepak svobodne mysleni a rozhodavani, kdyz je vse nemenne urceno Koranem a nedodrzovani Bozich zakonu se tvrde tresta?! Hovorite take o mlade generaci muslimu: Jak muze mit pocit sounaleznosti k zemi, v niz se narodila a v niz zije , kdyz vyrusta v rodinach, ktere nehodlaji zmenit sve zvyklosti, nabozenstvi a tradice a hostitelsky stat nevytvoril system zakonu a sankci, ktery by usmernil jejich neochotu. V tomto pripade je, podle me, vhodnejsi mensi svoboda jedince a vetsi moznost vlivu statu. U nas byla doba temna, ale nechapu, proc ve vyspelych zemich" Zapadu", s velkou kolonialni zkusenosti, neumeli jednat s pristehovalci po jejich, myslet 10 tahu napred bylo malo.Proc nepredvidali? Zdravim

0 0
možnosti
PD

pedol

31. 1. 2009 1:23
Opět projev dobrodušné naivity autora

mylně podsouvající, že mohamedáni v EU by měli  vyznávat islám, ovšem pouze dle zákonů země ve které žijí.

... jenže to by již nebyl islám "made by Mohamed", ale nějaké zcela jiné náboženství.  Viz např. totalitní dogmata o  dělení světa na dar-al-harb a dar-al-islám, džihád proti nevěřícím, méněcenost kuffirů a žen, zákaz apostáze, zákaz sňatků muslimka x nemuslim, kitman a taqía, koncept dhimmi, ... bez jejichž revokace je na místě muslimy pokládat za něco horšího než nácky.

Autorovi nedochází, že rozpor mezi expanzí nezreformovatelného islámu a chřadnoucím Západem je konflikt, který zřejmě nemá politické, právní či ekonomické řešení. Pomineme-li možnost zásahu nějaké vyšší moci, lze se důvodně obávat, že má-li tento bezprecedentní nápor svobodný svět ustát, jediným řešením se jeví řešení vojenské s potoky krve na všech stranách.

0 0
možnosti
TT

T.T.

30. 1. 2009 13:49
Opět jste nezklamal - karma!

No, jinak zajímavé bude pozorovat, jakou roli bude hrát křesťanství, které - když to hodně zjednoduším - stojí uprostřed mezi sekulárními a islámskými hodnotami. V ideálním případě bude mediátorem dialogu mezi oběma póly, ale může se stát i to, že pokud to Západ se svým hedonistickým životním stylem přežene a pokud se v islámu prosadí umírněné tendence, křesťanství a islám si v instinktu obrany před "zkažeností světa" padnou do náruče... Necháme se překvapit... (ale asi o tom napíšu taky nějaký ten blog :-))

0 0
možnosti
B

basata

30. 1. 2009 11:39
vina Evropy...

Jedna z prvních imigrací muslimů do střední a západní Evropy začala po roce 45. První,kdo začal nabírat na své území,konkrétně Turky bylo Německo.Nedostatek mužské populace byl řešen přímo agitací a vládní politikou,která to finančně zabezpečovala a dala této následné lavině přistěhovalectví zelenou.

0 0
možnosti
AY

proctonejde

30. 1. 2009 11:16
tu vetu o tom ,ze Evropa zapomela

na boje s Tureckem bych vam poopravila! Anglie, Francie, Italie a Recko nezapomeli! Tyto zeme s Tureckem bojovali jeste v 19. stoleti...... hold Anglicani, Francouzi, Italove a Rekove se asi hodne snazili ,aby svou porazku s Tureckem ututlali a tak asi o teto valce nic moc nevite........ v cestine o teto valce moc napsano neni...... a kdyz uz tak hodne zkreslene.

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik