Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pražák Roman

12. 11. 2007 13:12
ještě jeden příspěvek

je to opsané od jednoho autora zde-

Sir Winston Churchill:

"Jak hrozné jsou kletby, které mohamedánství ukládá svým přívržencům! Kromě fanatické posedlosti, která je u člověka stejně nebezpečná jako vzteklina u psa, je zde strašná fatalistická pasivita. Účinky jsou zjevné v mnoha zemích. Neuvážené zvyky, zastaralé zemědělské systémy, liknavé způsoby obchodování a nejistota majetku existují všude tam, kde vládnou či žijí následovníci Mohamedovi.

Zkažený senzualizmus zbavuje tento život jeho slušnosti a kultivovanosti, vedle jeho důstojnosti a posvátnosti. Skutečnost, že podle Mohammedova zákona musí každá žena patřit nějakému muži jako jeho absolutní vlastnictví jako dítě, žena nebo konkubína brání konečnému zrušení otroctví, dokud islámská víra nepřestane mít takovou moc mezi lidmi.

Jednotliví muslimové mohou mít úžasné vlastnosti ale vliv jejich náboženství ochromuje společenský rozvoj těch, kteří jej následují. Na světě neexistuje větší zpátečnická síla vedoucí k úpadku.

0 0
možnosti

Pražák Roman

12. 11. 2007 13:15
Re: ještě jeden příspěvek

Mohamedánství ani v nejmenším neskomírá, je militantní a obrací na svou víru další stoupence. Již se rozšířilo ve střední Africe, na každém kroku povstávají nebojácní bojovníci;

a nebýt toho, že křesťanství je chráněno silnými pažemi vědy, vědy, proti níž marně bojovalo, civilizace moderní Evropy by mohla padnout, jako padla civilizace starověkého Říma."

tolik Wiston Churchill,jeho slova jsou dnes nebývale aktuální!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
K

kion1

12. 11. 2007 10:04
ještě jednou

podívejte se třeba na Řeky.Ti po 1.svět.válce všechny Turky a muslimy,naložili na lodě a repatriovali do Turecka.Stát je to prakticky homogenní,a taky tam je klid a relativní pořádek!!!Oni si s muslimy užili 400 let okupace,moc dobře věděli co dělají!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti

Pedol

16. 11. 2007 11:03
Re: ještě jednou

Žel Bohu svět je překotně měněn a jen v Aténách se v posledních letech soustředila komunita čítající cca 200tis. vyznavačů Mohameda.  I přes odpor tamní křesťanské většiny (v ČR toto nelze čekat) a NAVZDORY neblahé zkušenosti z dob otomanské okupace,  řecký parlament již před rokem schválil výstavbu mešity a islámského centra. 

0 0
možnosti
K

kion1

12. 11. 2007 9:59
Je to takhle

Svobody máš jen pouze tolik,kolik si jí dokážeš vybojovat a uhájit.Ukážeš-li dobrotu a ochotu k dialogu,muslimové to považují za slabost.Jediné čemu rozumí je síla.Prostě bohužel-Život je konfrontace,celý život je boj a ten končí až smrtí.A bojovat je třeba,už jen kvůli tomu,aby naše děti měli nějakou budoucnost!!!S muslimy nelze společně žít,můžeme se navštěvovat pouze,jako turisté.Nevím o náboženství,které by bylo tak netolerantní,jako je islám;-€;-€;-€

0 0
možnosti

Pedol

16. 11. 2007 11:37
Re: Je to takhle

souhlas R^

0 0
možnosti

Jaja

11. 11. 2007 1:18
Nech brouka zit

Buh,jako myslenka,je jeden ,spolecny vsem nabozenstvim.Odjakziva ale neumi nikdo tolerovat fakt,ze je mnoho zpusobu boziho uctivani,obradu a mistnich zvyklosti.Ty vznikaly podle mistnich tradic,geografickeho  umisteni  uzemi ,podle podnebi apod.Stokrat porusilo krestanstvi i islam  zasadu nevmesovani.Svet je uzemne dost jasne rozdelen podle nabozenstvi vseho druhu.Tak by asi nebylo na skodu,respektovat tyto prirozene hranice,netahat sve nabozenstvi na cizi uzemi a nechat je zit v klidu ve svem regionu.Jenze  kazdy chce vice a nejenom islam rozesila do sveta sve lidi za ucelem nenasilne okupace vlivnych mist.Delaji to i zide,asiate i my ,kazdy jinou formou.Porad se sobe pleteme pod nohy.Az budeme spokojeni kazdy se svym uzemim,nabozenstvim a zivote,m a nebudeme se moc starat o sousedy,tak uz snad nastane klid.

0 0
možnosti
ZM

zdmueller

10. 11. 2007 19:00
Je smutné,

že se u nás vytrácí nebo snad už dokonce vytratila schopnost dávat minulé události a lidské osudy do historických souvislostí doby a papouškují se nesmysly. Islám je starý 15 století a jeho prorok, nebo chcete-li zakladatel, žil po způsobu arabské společnosti své doby (klanové, patriarchální, zaostalé). Pokud některé z jeho pozdějších nevěst byly z hlediska dneška nezletilé, pak v Arábii 7.století n.l. to nebylo nic mimořádného. Beduíni i usedlíci měli problémy, jak se uživit, a děvčat se rodilo vždy více než chlapců. Řešením byla buď polygamie nebo zabíjení  novorozeňat ženského pohlaví. Muhammad se přiklonil k první možnosti, zatímco druhou ostře odmítl jako pro islám nepřijatelnou praxi. A ještě jedna poznámka: o islámu si lze myslet cokoliv, stejně jako o muslimech. Dnes se k této víře hlásí přes miliarda lidí na světě. Jsou to všechno hlupáci a zabedněnci, jenž jsou připraveni páchat atentáty? Samozřejmě, že nikoliv.    

0 0
možnosti

albertan_bear

10. 11. 2007 19:46
Re: Je smutné,

Problem je, ze muslimove se musi chovat stejne jako mohammed v 7. stoleti (pokud jsou "spravnymi" muslimy). Napr. v Iranu je stanoven vek pro prvni sex s manzelkou o 9 let, v Saudi Arabia od prvni menstruace ..., porad plati vsechny hadisy (zpravy o zivote Mohammeda = navod jak se spravne chovat).

Je pravda, ze ne vsichni muslimove jsou teroriste, ale plati, ze vetsina teroristu jsou muslimove a zbytek muslimu je oslavuje ...

0 0
možnosti

karel

10. 11. 2007 12:50
Dialog????

Nechapu. Dalsi saskarna, jak muze nekdo z krestanu chtit dialog. Nejdriv by meli premenit svuj kult na nabozenstvi tim, ze vyskrtaji nasilnicke, pomstychtive, krute verse z koranu, vzdaji se Mohameda(pedofil, zlodej, vrah,schizofrenik,...), totalne predelaji islamske pravo(saria), ktere odpovida stredoveku a pak by se dalo pristoupit na dialog. Jenze to nejde, protoze povazuji koran za dokonaly a Mohamed byl toho prorokem.

0 0
možnosti

Pedol

16. 11. 2007 11:39
Re: Odpověď Vatikánu na dopis muslimů

Prezident papežské rady pro mezináboženský dialog, kardinál Jean-Louis Taran, prohlásil v reakci na otevřený dopis 138 muslimských duchovních všem křesťanům mimo jiné:

„Teologický dialog s muslimy by byl velice obtížný, poněvadž muslimové odmítají zpochybňování textu koránu, který prý byl nadiktován Bohem. S touto absolutní interpretací je těžké diskutovat obsah víry.“

Kardinál také upozornil na skutečnost, že zatímco muslimové mohou stavět své mešity v Evropě, mnohé islámské země omezují nebo přímo zakazují stavbu církevních budov.

„V dialogu se musí zásadně zdůraznit, že co je dobré pro jednu stranu, je dobré i pro druhé.“

0 0
možnosti

Libuše Čiháková

10. 11. 2007 11:18
Islám a dialog

Pane Zdenku, buťe prosím tak hodný a vysvětlete kdo založil Islám a byl-li to "pedofilní floupežník a vrah". Děkuji Líba

PS. Dialog a jedině dialog je přínosem. Neˇšťastné 11 září...

0 0
možnosti

Jarka

10. 11. 2007 3:06
dekuju za clanek

a jak bylo sirene krestanstvi albertane? Odnekud je treba zacit a dialog je jednou z cest. Ne vsichni muslimove jsou nasilnici a teroristi. nelze hazet do jednoho pytle. A pochybuju, ze ceska republika by byla destinaci pro muslimske pristehovalce.

na druhou stranu, pokud se pristehuji, jak si praktikuji doma je jejich vec, pokud je to v souladu se zakonem u nas. ale samostatne denni skoly a izolaci od okoli nepodporuju.

0 0
možnosti
SS

albertan_bear

10. 11. 2007 4:08
Re: dekuju za clanek

Rozdil mezi krestanstvim a islamem je, ze krestanstvi se vyvijelo a islam zustal na pozici z doby zalozeni v 7. stoleti. Krestanstvi v sobe nese oddeleni viry a statu (co je cisarovo patri cisari, co je bozi bohu), kdezto u islamu je to jednota nabozenstvi a statu. A hlavne - krestanstvi bylo vybudovano na velmi humanistickych zakladech (odpusteni, pokora, ...), kdezto islam zalozil pedofilni loupaznik a vrah ...

0 0
možnosti
SS

albertan_bear

10. 11. 2007 0:15
Islam a dialog

Islam se vzdy v historii siril nasilim - v Evrope byl zastaven na zapade u Poatiers a na vychode u Vidne. Pokud neprestane s touto politikou (tu dela ted skryte pres pristehovalce a pres "uzitecne blbce" = multikulturalisty), je na miste jedine reseni - vybombardovat je zpet do doby kamenne.

0 0
možnosti

Pete

9. 11. 2007 22:34
Ano

"...Muslimové ji pochopili jako snahu směšování islám a násilí, což považují za nespravedlivé a nehistorické..." A aby svetu ukazali, jak je islam a nasili neslucitelne, vypalili par ambasad a pobili par lidi... 

0 0
možnosti