Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaja

29. 11. 2007 21:05
Hm i u nas

najdu lidi,co necekaji na svetskou spravedlnost a berou kudlu do ruky i na vlastni rodinu.Pochazeji ostatne take z vychodu.Nekde jsem tady cetla,ze nejaky arabsky politik se snazi vyjednavat o zlepseni vztahu.Jak mu ale muzeme verit,kdyz dodrzuje islam a ma v te palici zabudovane vsechny jeho systemy?Vas clanek se mi libi,protoze islamsky zpusob reseni problemu je mozna na obzoru i u nas,pri nasem zkorumpovanem soudnictvi.Privrzencu tohoto nabozenstvi pribyva.

0 0
možnosti

Jaroslav

29. 11. 2007 20:52
Muslimský právní středověk

;-€V civilizovaných zemích je znásilněná žena obětí, v arabském světě pachatelem.

Dostane rákoskou na zadek jako malé děcko. (pokud ji rovnou neukamenují)

0 0
možnosti

Jaja

29. 11. 2007 21:11
Re: Muslimský právní středověk

Ze by ten Arab vytahl kudlu na svou zenu za trest,ze se ji celnik dotkl?????????.

0 0
možnosti

Lucifer

29. 11. 2007 20:47
Re konsensus

Ten pripad me privedl k myslence,ze se ten clovek  mel poucit o zvycich a pravech zeme do ktere jede.Celnik  take mel vedet ,ze se na muslimku  nesaha.Nicmene my nechavame mnoho veci na pomste Hospodinove a pravu  a prislo by nam k Bohu prinejmensim nezdvorile,vykonavat  spravedlnost za nej .Muslimove se mi v tom jevi nanejvyse jesitni a pysni,vubec  nikde nevidim krestanskou pokoru.Kdyz  se Arab vrhne soudci k nohamm,cekala bych, ze znovu vytahne nuz, nebo pokud by urednika to gesto obmekcilo,zaraduje se ,ze se mu to vyplatilo.Zavani mi to asijskym kupcenim,jako by byli presvedceni,ze  vyzraji i na pravo a Allaha.Myslim,ze kupceni s autoritou je hlavnim problemem nasich vztahu.Domu se nejspise vratil potencialni terorista,neschopny uznat ,ze pochybil.Islamiste nemohou vlastne nikoho soudit za vrazdu ve jmenu rodoveho prava, kazdy  muze beztrestne vykonavat bozi spravedlnost.Mohou  zase jenom zabit. Neakceptuji,ze jinde to funguje jinak. Zdravim                                        

0 0
možnosti
AH

nyny.

29. 11. 2007 13:39
karmička

Také Vás ráda čtu. Zajímala by mne problematika sňatku až po rozvod mezi cizinci, kdy je manžel arab. Kamarádka se mi vdala do Tunisu a nějak z toho nemám dobrý pocit a nějak se mi nedaří o tom zjistit konkrétnější informace. V každém případě by to bylo zajímavé téma na blog, zjistila jsem, že sňatky mezi češkami a araby nejsou zas až tak výjimečné.

0 0
možnosti
PS

Petr Šamárek

29. 11. 2007 12:05
Díky

Rád Vás čtu

Díky

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik