Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

amiourka

11. 5. 2008 14:33
neměla jsem na mysli nedotknutelnost náboženství

Jen letmo jsem se dotkla faktu, že pan Mueller se systematicky věnuje vyhrabáváním negativ na celém muaslimském světě. Jestli-pak považujete ostouzení blogování muslimských manželek za nedotknutelné? Prosím věšimněte si rozložení ohlasů na autorův článek. Mimochodem - vy hovoříte o negativech ras, národů - tento nesprávný názor by měl být přežitým několik století, ale honba na autora knihy Za obzor západu, p. Budila, který se věnuje vzniku tohoto nahlížení na jiné rasy a národy v Evropě, by vás měla přesvědčit, co je nebo není tolerovatelné. Samotný názor, že nějaká rasa či národ je špatná je ve své podstatě základem  šíření antisemitských nálad -  propagování kolektivní viny.  smysluplným postojům. Jen k těm zapšklým, panickým až nenávistným. Jsou mírně řečeno jednostranné - a řeknu vám proč - pan Mueller chápe jen jednu stranu mince.Rv

0 0
možnosti
IH

misaviki

28. 4. 2008 13:42
..

Znám jednoho muslima. Z víry si bral co potřeboval. Byl ze země, kde mnohoženství bylo povoleno, takže provozoval mnohoženství i zde - jednu ženu oficiálně a zbytek na černo jak říkal a náramně se mu líbilo, že u nich by musel živit všechny a zde jen jednu. Strašně pil a kouřil ale při těch jejich svátcích držel poctivě hladovku (prý by se aláhovi moc nelíbil, kdyby byl úplně dokonalý).Kdykoliv sem chtěla vědět o životě "tam u nich" začal nadávat na Izrael. Korunu tomu nasadila jedna prostá kolegyně, která se podivila, jak to že nemají 24.12. Ježíška :-) nemohla to chudák pobrat. Žena musela poslouchat, když proflámoval noc a ptali se ho, zda ho žena nehledá - nic jí po tom není kde já sem, tak napsáno v Koránu, žena má poslouchat. Odpověď z Koránu měl snad na všechno.

0 0
možnosti
K

kion1

24. 4. 2008 12:41
Volič Národní strany

Doporučuji, dnes na ČT2:

ARARAT-film genocidě Arménského národa, Turky, mimochodem málokdo ví, žetato otřesná událost, inspirovala Hitlera k vyvraždění Židů!!!!

0 0
možnosti
M

marietje

23. 4. 2008 18:32
Náboženství...?

V dnešním moderním měřítku nerozumím "nedotknutelnosti" náboženství. Náboženství je vlastní životní filozofie, vlastní názor na to, jak se má život žít. Když je někdo ateista, jeho názor na život má stejná práva jako názor věřícího, ale zákon vyzdvihuje náboženství kamsi výš. Dneska se v Evropě za rasismu považuje už jen to, když někdo poukáže na pravdivou negativní stránku jiné rasy, když někdo řekne pravdu.  Nebo když někdo řekne pravdu o některém náboženství a jeho kritika je označena  za  podněcování  k náboženské nesnášenlivosti, jako například v Belgii, kdy takto potrestali ženu tureckého původu, která ve svém článku psala o ženské obřízce bežné v muslimském světě. Napsala o pravdě, ale protože to nebylo politicky korektní, odsoudili jí. Tolerance znamená, že něco snášíme, i když se nám to nelíbí a nesouhlasíme s tím. Dnes je ale "netolerantní" kdokoliv, kdo kritizuje například islám nebo kdo mluví o pravdivých negativech ras, národů nebo náboženství.

0 0
možnosti
K

kion1

23. 4. 2008 23:03
Re: Náboženství...?

Máte pravdu.Nesmíme to dovolit, a hlavně se s tím musíme nekompromisně vypořádat!!!R^[>-]!

0 0
možnosti
A

amiour

20. 4. 2008 19:32
zapšklému propagátorovi antiislámských nálad vadí propagace

Inu, že si nějaké české ženy oblékly roucho kryjící hlavu a blogují o islámu - je nezlobte se, pochopitelné, když se provdaly, záhy zjistily, že jejich muže tady kdekdo je schopen i dokonce nenávidět jen proto, že jsou muslimové či Arabové. Dělají jim prostor - resp. rády by jim životní prostor pomohly chránit. Že jejich plky jsou mírně řečeno naivistické - vyplývá z toho, že a) samy mají s islámem krátkou zkušenost a klasické vysoké islámské vzdělání jim chybí, b) těžko se jim bojuje. Zëjména s těmi typy mužů, kvůli kterým se samy rozhodly raději pro cizince.

Samozřejmě se pak najde spousta hovádek boží, které opět z jedné slabomyslnosti vytvoří nálepku pro všechny manželky muslimů v Čechách.

Pane Mueller - opravdu jste opět jako moderátor mezikulturního dialogu nevídaně zazářil.[>-]

0 0
možnosti
K

kion1

21. 4. 2008 10:49
Re: zapšklému propagátorovi antiislámských nálad vadí propagace

A že se třeba v mešitě prodávají instruktážní videa,jak neposlušné ženě šikovně zlomit kosti,aby i nadále mohla sloužit manželovi,je asi v pořádku,že???!!!;-D

Hovádko boží jste Vy.

0 0
možnosti
AH

nyny.

18. 4. 2008 22:09
souhlas

Většinou nemám ve zvyku používat silných slov, nicméně je považuji za neuvěřitelné slepice. Z osobní zkušenosti (3 případy) mám navíc ověřeno, že krom módy je u takových žen sklon k fanatismu ve víře (jakékoli), takže přes poblouznění ze vztahu k muži jim nedělalo zas až takový problém se ukotvit ve víře jiné, která jim navíc dala takové usměrnění (všechny tři případy nebyly předtím věřící ve smyslu praktikujícím pod církví-v tom smyslu měli nechuť k instituci) a tak islám pro ně byl funfdament, který necítí jako instituci. Mohu však posoudit, že ač dvě z nich byly velmi vzdělané ženy, jsou z nich papouškující slepice s vymytým mozkem, o co hůř, že vymytým naprosto dobrovolně. Obecně bych si přála, aby tyhle slépky zažily na vlastní kůži, co to opravdu obnáší až pomine zamilovanost a civilizační nátěr (např. přesídlením do domoviny manžela).Nic jiného je totiž neprobere a škoda každý facky, která padne vedle v tomto případě.

0 0
možnosti
M

marietje

23. 4. 2008 18:39
Re: souhlas

Ano, takové vymyté mozky se těžko snáší. Někdo jednou řekl a já s tím souhlasím, že umírnění muslimové jsou jako fundamentalističtí křesťani. A mně nezáleží na tom, jestli je někdo ve své naivitě zaslepený svou vírou nebo třeba komunistickou ideologií, prostě takovým je a to z něj/ní činí osobu hloupou a v případě islámu nebo třeba komunismu je pro mne nebezpečný, protože jak víra nebo politický režim diktatury omezují svobodu.

0 0
možnosti
M

mareky

18. 4. 2008 14:05
Prčice

ať už táhnou do prčic!

0 0
možnosti
KU

Karelur

18. 4. 2008 9:22
Tady prostě selhává prevence a to celoevropsky

lidé propagující totalitní ideologii by měli být okmžitě vyhoštěni bez ohledu na svůj původ.

0 0
možnosti
JT

jan-maria

18. 4. 2008 9:00
I autorovi

chybí ždibec tolerance a srovnávací analýza náboženství, včetně atheismu. Každý věří v něco, v co je mu příjemné věřit - třeba vědeckým hypothezám, které jsou popularizovány jako vědecky dokázané skutečnosti - a věří jim třeba jen proto, že jim rozumí stejně málo jako jiným náboženstvím.

0 0
možnosti
S

sphagnum

18. 4. 2008 13:54
Re: I autorovi

A vám takyˇ. Autor nepsal o tom, co nábožeství dává svým věřícím, ale o něčem úplně jiném, co na nábožeství jen parazituje. Pěstování ublíženeckého pocitu je nebezpečné kdykoliv a u kohokoliv, namátkou Sysifos proti pavědě, enviromentalisti proti znečišťovačům ovzduší a prostředí, náš prezident proti enviromentalistům...

Jediným správným cílem náboženské cesty člověka je dokázat se nad tyto osobní křivdy povznést v nějaké vyšší harmonii a souznění s celým světěm, tedy  i se svými protivníky. Kristus a Buddha to dokázali, Mohamed (snad) také, nikdo z papouškovačů jejich slov se k tomu ani nepřiblíží.

0 0
možnosti
UNVK

u nás v kocourkově

18. 4. 2008 8:04
Náboženství je jen nástroj k ovládání druhých

a to platí obecně .... až lidé pochopí že cesta ke stvořiteli nevede přes kostel či mešitu budou pak společně šťastni

0 0
možnosti