Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

regulator

1. 1. 2010 20:04
....arabisto...

je slusnost se starousedliku zeptat jestli to  ci ono jim nebude vadit. Oni prece ten ekonomicky blahobyt vybudovali, nebo ne?  A za cim , nebo kvuli cemu se stehuji islamiste  k nam do Evropy, muzes me napsat kvuli cemu...?  Blby co?   Starej jste a sedivej taky ale bohuzel nic vic.

0 0
možnosti
L

lokutus

28. 12. 2009 10:59
Politizace

Politizace celého problémuy nevznikla teď. Je to problém dlouhých desetiletí, minimálně od šedesátých let, kdy tehdejší politické špičky otevřely muslimům Evropu a nechaly jich sem vlézt miliony, aniž by tento příliv nějak regulovaly. Díky tomu mají ty nejliberálnější země Evropy dnes v podstatě muslimská gheta, kde žije již třetí generace muslimů na dávkách a stále neumí místní řeč, ignoruje místní zvyklosti a nejenže se nehodlá přizpůsobit, nýbrž dokonce si začíná přizpůsobovat své okolí, svým potřebám. Chcete nějaká reálná čísla, která ukážou, že nejde jen o terorismus a radikalismus? 400 000, 800 000, 12.

12 je počet měsíců, 800 000 je počet muslimských imigrantů v GB a 400 000 počet emigrujících původních obyvatel v GB, to celé za uvedený čas. Nevím jak vám, ale mně ty čísla přijdou děsivá. Každé třetí dítě v GB se jmenuje Muhammed. Do dvou let to bude nejčastější jméno pro dítě vůbec.

0 0
možnosti
RP

shysheen

5. 12. 2009 8:14
DOPORUČUJI

http://robertpoch.blog.idnes.cz/ Vám vřele doporučuji svůj blog k pročtení (Robert Poch)

0 0
možnosti
J

jajboze

4. 12. 2009 23:26
Pane Mullere,

je docela naivni predstavovat si, ze umirneny muslim neco udela. Zadny muslim se  nemuze vyslovit proti cemukoliv.Podstatou islamu je bezvyhradne prijimani Allahovych prikazu, takze bud jsem verici a mlcim, nebo jsem bezverec, protoze s necim nesouhlasim a zabiji me. Jinou cestu nemaji.  Koran je navic mozno vykladat vselijak, takze tam je i ospravedlneni Islamismu. Evropanum se vubec spatne jedna s veskerymi Asiaty, protoze zakladem jejich jednani je lest, klam a predstirani. Neco jako Fair play, kterou uznava Evropa,{ doufam, ze jeste ano} je projevem hlouposti. Nikdy se mi nelibily arabske pohadky, uz jako kluk jsem nechapal, proc se Sahrazad musela bat o svuj zivot, kdyz se ji nepodari sveho pana zaujmout, proc porad nekomu verejne stinaji hlavu a proc tak strasne lzou a jsou navysost spokojeni, kdyz nekoho prelsti. Dodnes to na Blizkem vychode funguje a evropane nechteji takto uvazovat a jednat.Nasi kulture to neni dano.Tak proto ty minarety nee! Nebudou si nas vazit, kdyz joo!

0 0
možnosti
LCH

Le cochon hallal

4. 12. 2009 16:35
Výborný blog!

Výsledek švýcarského referenda by měl být především podnětem pro všechny ne-islamisty, umírněné muslimy a mlčící většinu evropských muslimů k důkladnému zamyšlení nad tím, jak se jejich náboženství prezentuje průměrnému Evropanu, a ne signálem k podmíněnému reflexu výzev k bojkotu švýcarských bank, nebo  pálení švýcarských vlajek. Požadavek je ale zřejmě neslučitelný s hrdostí vyznavačů koránu, jejichž víra jim káže nadřazenost nad křesťany a židy. Jestli bude výsledek švýcarského referenda "signálem budoucí tragédie Západu" bude záležet jen a jen na politicích, které si zvolíme.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

4. 12. 2009 9:06
Mešita v Paříži

Jenže pařížská mešita je trochu jiný případ. Nestavěli ji přece muslimové, ale Francouzi, pozemek na ni věnovala Paříž, a to jako výraz vděku muslimským vojákům bojujícím za Francii.  (Mimochodem, zajímalo by mě, má i nějaká jiná mešita v Paříži minaret?)

0 0
možnosti
G

Gmur

4. 12. 2009 8:53
velmi pekne napsano.

Jako vzdy jsem si pocetla. Nejlepsi clanek na dane tema.

Vyskledek referenda ( v podstate trochu trapneho) ukazal, so myslim, ze Svycari a potazmo i ostatni evropane,maji strach. Ted meli miznost se anonyme vyjadrit. Vysledek je prekvapivy pro vsechny a pred hlasovanim byla nalada ce spolecnosti a v mediich presne opacna. Zakaz staveb minaretu je pro civilizovaneho cloveka nesmysl. A ejhle? Nikdo se nedomuluvil a vysledek presne opacy.

Ke specifice Svycarska je nutno dodat, ze tam neexistuje Pariz, ale spousta vesnic mestecek. Tam se mesita neztrati, tam bude dominovat. Nejvic proti stavbam byly oblasti mimo zenevskou aglomeraci.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

4. 12. 2009 6:47
Referendum je jediný legální krok,

jak otevřeně zjistit, co si lidé myslí. Veškeré průzkumy jsou ovlivnitelné výběrem vzorku osob, zatímco referendum mi jasně řekne - tolik lidí přišlo, tolik hlasovalo pro, tolik hlasovalo proti. A politici pak musí výsledky tohoto referenda respektovat.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

4. 12. 2009 2:46
no pred 70 lety

jeste byli hodni a nechodili do autobsu s trhavinou... takze dnes by byli stejne tolerovani, kdyby tolerovali oni sami

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik