Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Pedol

3. 1. 2008 11:29
pozor v dějepise

Myslíte ten dějepis za reálného socializmu? ;-D

Pro jedince jako vy holt bude asi i  takové katolické Irsko zaostalé, fundamentalistické a fanatické? A nebo i takové buržoazní Švýcarsko,  kde se ke křesťanství hlásí 98,2 % obyvatel?

Snad by se dal u vás diagnostikovat  syndrom vymytého mozku propagandou o zločinném spřežení agentů Vatikánu a vrahů z Wall Streetu.

0 0
možnosti
PD

Pedol

3. 1. 2008 11:30
Re: pozor v dějepise

odezva má patřit pro Xantrope

0 0
možnosti

Jaja

20. 12. 2007 17:22
Kdyz uz

mluvime o tradicich,zaplat Panbuh za ne!Nutne je potrebujeme,jako mechanismy pro preziti! Hlavne deti nesmeji mit dojem,ze vsechno kolem je spatne,ze se vsechno porad meni.Potrebujeme prece jistotu,ze tehdy a tehdy uhodi Vanoce,Velikonoce,ze opet dostaneme pod stromecek fusakle a papuce,ze je neco nemenneho aspon jednou v roce.Kdyby tady vznikla jina kultura {z Marsu;-D;-D},tak by okamzite vznikly jine mechanismy pro preziti,jine kulty a tradice,tak pane Mullere nezoufejte.Pokochejte se islamskym vytvarnym umenim,poslechnete si barokni hudbu a hura na ceskeho kapra,nebo na francouzskeho lapina!Ono se to nevylucuje.

0 0
možnosti

Jaja

20. 12. 2007 22:19
Re: Kdyz uz

A prijemne Vanoce!:-)

0 0
možnosti

Lucifer

19. 12. 2007 23:42
Jsem presvedcen

,ze krestanstvi nam vzalo prirozenost a radost ze zivota.Zpocatku jsme byli pohani,vice dusevne spjati s prirodou a jejimi zakony.Pak nekdo usoudil,ze mame na vic,nez jen poslouchat pudy a city a zacalo se s bozimi zakony.Ty byly okamzite zneuzity a prohlaseny za jedine dobro na zemi.A rozsirovany do oblasti,kde je krestanstvi pase,protoze tam maji jiny zpusob zivota a mysleni.Ale Vzhledem k tomu,ze jedinym cilem krestanskych misii bylo vyhubit mistni  a prirozene zvyky obyvatel,muselo nutne dojit ke konfliktu,ktery se tahne dodnes.Navic islam a jina nabozenstvi zustala jaksi v prvopodobe a krestanstvi se modernizovalo.Je otazkou,jestli ke svemu prospechu!Dnes se vsechno vraci zpet k prvopocatku, k pohanstvi.Psycholog prehnal svou peci a pacient se rozhodl,ze si v palici udela poradek sam.Stale nam totiz vladnou pudy a city,tak dlouho prohlasovane za hrichy,stale chceme pouzit nasili tam,kde je ho treba .ATD.Doufam,ze zustanou zachovana aspon umelecka dila krestanstvi ,vcetne Mesiase.

0 0
možnosti

Pedol

20. 12. 2007 12:57
Re: reakce (přiznám se ne 100% z mé hlavy)

nemíním popírat, že ve středověku jedinci i celé skupiny v řadách katolické církve mají na svědomí přemnoho zla. Na druhou stranu protikřesťanská propaganda je v Evropě vedena s větším úsilím, než kampaň proti kouření nebo nadměrnému pití alkoholu. Kavárenkým intošům s mozky vymytými  komunistickým dějepisem nedochází, že historická Evropa v níž se křesťanství bezprecedentně rozšířilo se stala z nejzaostalejšího území světa nejpokrokovější skupinou států, která ovládla zbytek tehdejšího světa a byla v čele rozvoje lidstva. Za posledních cca 150 let, které lze považovat za sekularizační a ateistické, Evropa rychle ztratila dech a z dnešního takřka nezvratného vývoje lze předpokládat, že nepřežije toto století. Podstatný je mj.neustálý trend vymírání, který postupuje geometrickou řadou. Podívejte se do dějin na vymizelé civilizace a národy, u všech se tento trend projevil. Ti barbaři, kteří je pak převálcovali, byli až důsledek. 

0 0
možnosti

Pierre

19. 12. 2007 21:05
"Gloria in Excelsis Deo"

mají všechna náboženství. "In terra pax hominibus bonae voluntatis" jen některá.

0 0
možnosti

Jaja

20. 12. 2007 22:14
Re: "Gloria in Excelsis Deo"

:-)No ,mam pocit,ze ta bona voluntate chybi,dnes uz i pro Gloria in Excelsis Deo.Pekne Vanoce.

0 0
možnosti

Pražák Roman

18. 12. 2007 15:26
Volič Národní strany

Evropa potřebuje zoufale lidi,jako byl Winston Churchill!!!Kteří vidí věci tak,jak jsou a před ničím neuhybají!!!

Co jsou doopravdy rovní,vlastenečtí,svobodomyslní muži!!!R^

0 0
možnosti

Pražák Roman

18. 12. 2007 15:22
Volič Národní strany

Islám je podobný komunismu,i nacismu,jen je ještě daleko horší!!![>-][>-][>-]

Tak to je.Žádné rádoby humanistické plky,tuhle pravou podstatu islámu neobílí.;-€

0 0
možnosti
PCQ

brouk pytlik

18. 12. 2007 15:42
Re: Volič Národní strany

jasne. vyholena hlava se hned pozna podle strachu z jinych kultur. ;-D;-D

0 0
možnosti

Jarda

18. 12. 2007 13:55
Je slučitelné křesťanství s polygamií?

V tomto článku se tvrdí, že ano:

http://www.christnet.cz/magazin/clanek.asp?clanek=2905

To je ten správný příspěvek ke smíření kultur!;-)

0 0
možnosti

Pedol

19. 12. 2007 17:13
Re: Je slučitelné křesťanství s polygamií?

jako fór je to dobrý pokus. :-)Mimochodem zajímavé je, že Korán nijak zvlášť neřeší homosexualitu. Stav poměrně hojně praktikovaných homosexuálních kontaktů např. v Egyptě se jeví býti důsledkem dědictví islámského mnohoženství.  Ono nepoměr mezi muži a ženy tomu nahrává. Viz vyhrocená situace v dnešní Číně. 

0 0
možnosti

blogger

18. 12. 2007 13:17
vychod totiz neni jenom o krestanske kulture

pane Mullere. je to hlavne o vychodni kulture a smerovani, a obyvatele se vraci k puvodnim (nekdy az animistickym) nabozenstvim, ktere tam byly davno predtim, nez se tam vydalo krestanstvi. Takze nic neni cerno-bile a zkuste se podivat na to ocima jinych nabozenstvi. dostavaji na vychode jen to, co tam kdysi bylo. a co je - bohuzel pro krestanstvi - daleko vic bliz k jejich zpusobu mysleni a zivota, nez je krestanstvi. hezky den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik