Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

mahdi

5. 1. 2012 6:37
Počty alergiků

Jste si pane doktore jistý, že počty alergiků rostou? Nemohl by ten nárůst být způsoben taky tím, že se to předtím tak citlivě nediagnostikovalo?

Nepravidelný uživatel léků Aerius.

1 0
možnosti
MM

venenum

4. 1. 2012 22:05
hmmm....

Teorie o tom, že alergie vychází z psychiky, resp. mozku mě stála značnou část kapacity plic ;-O

Naštěstí se tento stav po několika letech léčby kortikoidy výrazně zlepšil ;-)

1 0
možnosti
A

Aruska

5. 1. 2012 11:50
Re: hmmm....

To je velice individuální, víte?

Jsem samozřejmě ráda, že Vám kortikoidy pomohly... Mně například způsobily plísňové onemocnění v dýchacím traktu a napáchaly mnohé další nepříjemnosti, vedle nichž byly mé alergie a dýchací potíže "jako prd".

A na tom, že spouštěčem mnohých alergií je právě naše psychika, v mém případě není pochyb.... Ale je to individuáílní, jak říkám. Někdo tomu uvěří, někdo ne... Někdo je odpůrcem alternativní medicíny, někdo zase nesnáší klasickou medicínu.... A tak se budou pod články MUDr. Jonáše v diskuzích neustále tvořit dva tábory - PRO a PROTI :-)

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

4. 1. 2012 22:02
chicht :)

;-D ;-D

0 0
možnosti
DP

dp11

4. 1. 2012 15:09
Už léta se vakcinuji celou zimu medem,

k alergologovi nechodím, předepisovali mi kortikoidy. Od té doby si zobnu jeden týden v roce každé ráno Zyrtec ( nebo něco podobného, co je v lékárně bez předpisu ) a mám klid. Med samozřejmě funguje na pylovou alergii, možná trochu na štípance od hmyzu, s ostatními alergiemi nemám zkušenosti.

0 0
možnosti
S

styl34

4. 1. 2012 15:03
Nejlepsim lekem

je RUM...

1 0
možnosti
MM

venenum

4. 1. 2012 22:05
Re: Nejlepsim lekem

;-D

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

4. 1. 2012 14:59
Z části souhlasím

protože jsem se "zázračně" uzdravila díky vakcíně z alergenů a díky úpravám ve svém životě a životním stylu, bez nich by asi vykcíny neměly šanci.  Zároveň jsem úspěšně přežila i pokus s Analergem - nepomohl, neuškodil...snad...

Za životu nebezpečné ovšem považuji principy celostní medicíny v rukou laiků a slepou víru v tvrzení, že autoimunitní nemoci jsou zrcadlem lidské psychiky. Někteří pitomci totiž umírají na víru, že vylepšením své psychiky zvládnou rakovinu.

0 0
možnosti
MZ

javaho

4. 1. 2012 15:12
Re: Z části souhlasím

A vůbec nejhorší je, že to někteří skutečně dokázali....:-)

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

4. 1. 2012 14:44
Histaminika nebo spíš anthistaminika?

?8-o

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

4. 1. 2012 15:05
Re: Histaminika nebo spíš anthistaminika?

samozřejmě, že ANTIhistaminika, je potřeba potlačit tvorbu histaminu

0 0
možnosti
JP

sedivak

4. 1. 2012 14:33
Článek je zcela otevřenou reklamou

na autorovy vlastní produkty, které, ač se tváří jako léky proti alergii, nejsou ničím více než potravinovými doplňky. Jde o první článek, kde editorovi doporučuji jej vyjmout a nadále nezveřejňovat.

1 0
možnosti
J

jurneff

4. 1. 2012 15:54
Re: Článek je zcela otevřenou reklamou

Tak si, šediváku, kupuj antihistaminika, a nepruď.

0 0
možnosti
MZ

javaho

4. 1. 2012 14:33
Zájem o alternativu

Pane Jonáš, to tu zase rozvíříte diskuzi! Téma alternativní medicína vždycky vyburcuje moře diskutérů z řad jejich odpůrců. Kromě těch, kteří se tímto způsobem léčí, protože jim tyto metody vyhovují a vlastně jsou svým přístupem ke zdraví alternativci, je málo lidí ochotných opustit své jisté pilulky a nadávají nám do hlupáků a šarlatánů.  Řekla bych, že kromě strachu je tam něco v nepořádku v rodině, u matek (vlastně nejen u nich) jsem viděla hodně hysterie. Je zajímavé vidět těžkého alergika na píchnutí včely jak v klidné situaci neoteče nebo dítě dusící se po rajčatech, krmeno natruc otcem touto zeleninou a nic se nestalo...Zvláštní. Vidím kolem sebe hodně matek s malými dětmi, které dostávají dávky kortikoidů jako dospělí.

1 0
možnosti
L

Lafinta

4. 1. 2012 15:19
Re: Zájem o alternativu - k té hysterii

K té hysterii u matek bych dodala toto. Sama mám zkušenost s mojím alergickým dítětem, ano, mám zkušenost s mojí HYSTERIÍ ze zoufalství nad stavem mého dítěte, kdy nic nepomáhá a vy nemůžete pomoci. Ale proč jsou matky tak hysterické  a přecitlivělé? Stačí si zrekapitulovat xxx návštěv u nejrůznějších odborných lékařů - oni jsou příčinou té naší hysterie. Nikde jsem se v ordinaci nesetkala s tím, že by mi doktor dodal sílu, naději, že to třeba bude lepší. Všude jen strašlivé scénáře a tím ospravedlnění, že si odnáším další a další recepty na medikamenty.

Po několika měsících mého nevyspání a nervozity, která se automaticky přenesla i na mého potomka = zhoršení zdravotního stavu, jsem si řekla dost. Rozdala jsem rodině prášky na spaní Všichni jsme se pořádně vyspali. Když jsme byli vyspalí, měli jsme dobrou náladu a začali jsme pozitivně myslet.... a najednou zafungoval lék, který do té doby neučinkoval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2364x
Po absolutoriu medicíny a psychiatrické praxi jsem studoval akupunkturu a léčebné metody starověké medicíny, zejména staročínské. Během třicetiletého výzkumu a praxe jsem napsal řadu publikací jako Křížovka života a Tajenkami života. Pátral jsem po principech a filozofii staročínské a staroindické medicíny, jež tvoří základ celosvětově originální metody řízené a kontrolované detoxikace organismu. Podívejte se na www.joalis.eu a
www.mudrjosefjonas.bloguje.cz

Seznam rubrik