Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Neřekl bych, že jsou podobné případy bůhvíjak medializovány. Ve zprávách se zpravidla objeví zpráva, že někde někdo skočil pod vlak a zapříčinil jeho zpoždění, ale o osobě sebevraha se nikdy nic konkrétního nedozvíme (pokud tedy nejde o mediálně známou osobnost).

0 0
možnosti
PN

Mnohé zůstanou jen v hlášeních Českých Drah. Sleduji je, a těch sebevražd je mnohem víc, než se do médií dostane.

0 0
možnosti
LC

Sytý hladovému nevěří...

3 0
možnosti
BT

takže dle  vašeho názoru někdo skočí pod vlak jen proto aby se zviditelnil a ty hrůzo úmyslně naštval cestující?

nezlobte se na mne ale vaše myšlenkové pochody jsou dosti mimo

3 0
možnosti
Foto

V článku není použito ani slovo jen proto,ani zviditelnit se. Upoutat na sebe pozornost v této souvislosti znamenádát světu na vědomí, jak moc trpěl. Tedy aby se o tom vědělo „na veřejnosti“ atřeba se nad tím i někdo zamyslel. Pokud by ani trochu nad tímto nepřemýšlel,zvolil by jinou rychlou pomoc bezveřejnosti.

Vzhledem k tomu, že vlakem pravidelnědojíždím několik let, nelze přehlednout, že od skoku I.Bartošové pod vlak, se statistikatěchto skoků zvýšila. Netvrdím, že jen povyk, který se okolo této události strhl,způsobil toto navýšení. Je to jen jedna z příčin a důsledků. Nikdosamozřejmě nebude skákat pod vlak, jak píšete „jen proto, aby naštval cestující“.To je vážně hodně, ale hodně zjednodušené shrnutí toho, co zde bylo uvedeno avěřím, že alespoň malinko pozornému čtenáři, neunikla celková pointa. Ta je pochopitelnějinde, než „že chce někdo někoho naštvat“.

0 0
možnosti
ZB

Souhlas s paní Trojanovou. Sebevražda nemá logiku. Deprese, ač se o tom nemluví, postiženého fyzicky bolí . Možná proto jsou sebevraždy depresívních lidí tak násilné. Aby bolest přehlušila bolest. Kdo tam nebyl, nepochopí.

0 0
možnosti
MT

No, já vám ze srdce přeju, aby vás nikdy nepostihla klasická endogenní deprese, pak byste možná myšlení skokanů pochopila velmi dobře. Uvědomte si, že naprostá většina sebevrahů jsou nemocní lidé, pro které je smrt vysvobozením a rozhodně to nedělají proto, aby zdrželi lidi ve špičce a psalo se o nich v novinách. Vlak je pro ně dostupný a spolehlivý způsob odchodu, to je jediný důvod.

A píšu vám to jako člověk, který jezdí vlakem denně a pár sebevrahů jsem už taky viděla a přijela kvůli nim pozdě domů nebo do práce. A jak mě české dráhy vytáčejí každodenním nepořádkem a zpožděními, tak zrovna za tohle jaksi nemůžou a vylívat si vztek na průvodčím je dost mimo.

6 1
možnosti
Foto

V žádném případě zde nebyl úmysl shodit vinu na České dráhy kvůli zpoždění vlaků. Spíše jsem chtěla poukázat na fakt, že ne za vše mohou, což je pro některé cestující nepochopitelné a svůj vztek si vybíjí na průvodčím. Endogenní deprese, kterou uvádíte, je již zdravotním problémem - nemoc a nikoliv problémem pouze "v naší hlavě". Vyřešit se nedá, ale s pomocí lékaře a  psychofarmak se s ní bojovat dá, i když je to hrozně těžké. V článku bylo uvedeno, že "Jediné, co se vyřešit nedá, jsou v některých případech zdravotní problémy." Pokud má člověk zdravotní problémy, mezi které patří mnoho psychiatrických nemocí a neléčí se (případně vysadí léky), je to případ, který se zachránit bohužel nedá, s tím naprosto souhlasím. Nesouhlasím ale s tím, že většina skokanů jsou jen nemocní lidé. Poslední dobou se objevuje čím dál více těch, kteří nezvládají situaci především kvůli svým finančním problémům a rozhodnou se pro toto nepochopitelné řešení. K těmto promarněným životům byl článek směřován.

1 0
možnosti