Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

Prispevek na bezlepkovou dietu je nesmysl. Bezlepkova dieta nemusi byt o nic drazsi nez dieta lepkova, maso, brambory, kukurice, ryze, zelenina a lusteniny jsou zcela bezlepkovy, naprosto bezny potraviny s beznou cenou. Ano, knedliky najednou nejsou levny jidlo, ale drahej luxus, ale neni zadna povinnost knedliky jist a zit se da i bez nich.

BTW zkuste si nekdy spocitat "mnozstvi lepku povazovany za bezpecny pro celiaka v jedny porci", prenasobit to obsahem lepku v mouce a dany mnozstvi mouky si odvazit - je to malinka hromadka, ale rozhodne snadno viditelna, pak se clovek prestane obavat tech kontaminaci "ze vzduchu" a zjisti, ze proste staci bezne cisty nadobi, opravdu ho neni treba desinfikovat

2 2
možnosti
TH

A taky mouky jsou ruzne...jsou i bezlepkove.

0 0
možnosti
PS

Kdyz byl exhodus romu /cikanu /do Kanady tak celé rodiny zadaly navyseni podpory na bezlepkovou stravu. Bylo to cca 120 CAD/ na osobu Dostaly to,nikdo to vice neproveroval a dalsi socialni podporu.

0 1
možnosti
TH

DUkaz nebo link je kde?

0 0
možnosti

Příspěvek na bezlepkovou dietu, je stejně jako většina ostatních příspěvků, nesmysl. Jak už napsal pan Závladský, aby stát mohl někomu dát dotaci, musí vzít jinému peníze.

Bezlepková dieta je nepříjemná a omezující. Jenže je potřeba si uvědomit, že se dá vařit bezlepkově za rozumné peníze. Ano, je to otrava. Ano, výběr potravin se zúží. Čím méně peněz, tím je výběr užší. Ale dá. On je problém v tom, že citlivý lidé říkají, že je potřeba dávat potřebným peníze. Jenže bohužel ignorují ekonomickou stránku věci. Přispěli by nejraději všem. Jenže to nejde ...

2 3
možnosti
JK

J69a93n 78K43á71r13n73í37k

15. 4. 2014 22:17

No je vidět, že doma nikoho takového asi nemáte.  Bezlepková strava, aby nebyla jednostranná, stojí odhadem 2-3x víc než běžná. A to nemluvím o tom, když postihně někoho na vsi, nebo menším městě, kdy se k nákladům na jídlo přidají ještě náklady a čas ne jeho dovoz. Dovedu si přestavit, že pro rodiu s podprůměrnými příjmy je to orpavdu problém.

5 1
možnosti
LC

Velmi zjednodušeně řečeno. Pokud stát garantuje každémunemocnému jeden lék na jeho nemoc, který bude alespoň z části hrazenpojišťovnou, nevidím jediný důvod, proč by měli být celiaci z tohoto systémuvyloučeni. Protože pro celiaka je jeho jediným lékem bezlepkové jídlo, jecelkem logické, že by se příspěvek na lék rovnal příspěvku na bezlepkovésuroviny či potraviny.

Navíc slovo „bezškrobové“ ve vašem příspěvku je velminepřesné, protože škroby kukuřičné, bramborové, či dokonce deproteinovaný pšeničnýškrob jsou pro celiakii v pořádku. Celiakovi neškodí škrob. Zabíjí ho lepek. To jen naupřesněnou.

4 0
možnosti
LC

Původně to byla reakce na pana Závladského. Nejenže skočila jinam, navíc se "slepila" slova.

0 0
možnosti
Foto

Máte na mysli příspěvek státu, který má v ruce jediné peníze, ty které ukradne daňovým systémem jiným? Anebo protočí rotačku a natiskne si je s inflačním dopadem? 

Pokud by pojištění VZP bylo skutečným pojištěním proti nenadálé situaci, nu snad. Ale není to žádné pojištění, ale daň, kdy byrokrat nerespektuje smluvní plnění, ale zde dá, jinde nedá. A příspěvek na bezškrobovou dietu není zrovna havarijním stavem jedince.

Jistě, je mi líto, že někdo škroby nemůže jíst, je mi líto i těch, kteří nemohou pít alkohol podle své libosti. Ale dovolávat se toho, že stát každému peníze na jeho problémy dát přece musí je jakoby úchylné.

Dokonce to vůbec není smyslem státu. Ani tohoto.

2 3
možnosti
MC

Pane Závladský, srovnávat bezlepkovou dietu s alkoholem? Něco jako dětičky dostanete štamprdlíčku medicíny a jste zdravé? Že vy jste byl ovíněn bezškrobovou dietou a pak se z vás stal havarijní jedinec.;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1034x
Kulturní reportáže, psychologie, fotografie

www.hermuch.cz

Prodej fotoobrazů, vlastních i Vašich fotografií

Píši o kultuře a všem, co má dle mého názoru smysl, píši o každém, kdo za to stojí. Fotím vše co mě zaujme, běžné věci i makrofotografie - život pronikající pod povrch a detailům, které běžným okem nevidíme.

Život je divadlo, tak zkus to tak brát, jedinečná divadelní show, kde každý musí svoji roli hrát. Většina se drží své dané role, té, která mu do vínku byla dána, žije tak, aby postava byla společností akceptována. Náhle však přijde scéna, která v plánu a scénáři nebyla, jak uzpůsobit svoji roli, aby úsměv a duševní zdraví drama přežila?

Terapeutičtí Teddy králíci Sandeis

FB: Lucka Hermína Muchová

hermina.muchova@gmail.com