Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

v jakýmkoli veřejným dopravním prostředku mi především vadí:

a) hlasitě puštěná nehudba (málokdy to bejvá poslouchatelná hudba) z mládežnických telefonů bez sluchátek, i když by to třeba byl ostatním lidem příznivej žánr, většinou ty telefony hrajou tak moc nekvalitně, že to přehrávaný dílo degraduje

b) chrastící a šustící nekvalitní náhlavní sluchátka (i když jsou to třeba snobácký KOSS) nebo malý "pecky", z obojích se line nucenej poslech na celej vůz - tady bych těm konzumentům tý hrůzy doporučil sluchátka typu "špunty", z těch není ven slyšet nic

0 0
možnosti
Foto

Ještě mi tam chybí:

11. Za jízdy nevyhazujeme zavazadla spolucestujících z okna

Jinak souhlasím, že zákazy ani přákazy asi nic nevyřeší. Ale co takhle zavést drážní žákovské knížky, kam se provinilcům budou tisknout černé puntíky, zatímco slušným cestujícím, kteří budou po celou dobu přepravy tiše jako pěna, se naopak dostane červené hvězdičky. Největší výtržníci pak budou muset své žákovské knížky dát podepsat rodičům. V případě, že rodiče již nežijí, tak dětem.

0 0
možnosti

Ad bod 1: platí pouze pro vozidla bez uzavřeného systému, kdy výměšky padají na koleje.V opačném případě je to jedno.

Hluční lidé jsou mor a zdroj bolehlavu.  Na ty jejich kecy o ničem není nildo zvědavý.  To samé smraďoši. Pokud je to možné, jdu od nich co nejdál nebo doufám, že co nejdřív vystoupí. 

Telefonování mi nevadí, pokud není moc nahlas a není moc dlouhé (víc než čtvrt hodiny).

0 0
možnosti
BT

co ruce za záda a způsobně sedět ni nemuknout

1 0
možnosti
PP

P35e67t45r 44P41á13l69k84a

22. 9. 2014 11:58

mně přijde dost velký rozdíl mezi sezením s rukama za zády a bezohledným obtěžováním ostatních.

2 0
možnosti
OF

Pokud někdo usne a chrápe, může se jednat o syndrom spánkové apnoe. V tom případě

byste měla zbystřit a všimnout si, jestli dotyčný nedělá během spánku pauzy, popřípadě 

je s pomocí nějaké přesné časomíry změřit. A když se probudí, měl by dotyčný dostat

od vás písemnou zprávu s doporučením návštěvy neurologa,ORL,internisty a spánkové laboratoře.A dotyčný by vám potom mohl nechat zahrát nějakou pěknou písničku v rádiu.

Sám o sobě jsem průměrný cestující, rozhodně nikoho moc neokřikuji. Jsem poučen četbou polské černé kroniky. Byl jednou takový pořádný konduktor / průvodčí/ , který jezdil na nějaké delší trati, třeba Varšava- Gdaňsk. A jednou se stálo, že když dorazil vlak do cílové stanice, konduktor chyběl.Už se nikdy nenašel, nalezly se jenom otisky jeho dlaní na otevřeném okně.;-(

1 0
možnosti
OF

V jedné větě je špatný slovosled.;-(

0 0
možnosti
AJŘ

Bod 8, by měly dostávat matky vytištěný už v porodnici.

1 0
možnosti
PP

P71e52t58r 46P20á26l43k30a

22. 9. 2014 11:56

u bodu 8 je problém, že občas může být člověk nucen veřejnou dopravu použít i s dětmi ve věku, kdy jim ještě nic nevysvětlíte. To může být skutečně mimořádně otravné, ale pochopitelné. Víc mi vadí otravující aktivity, které člověk může ovlivnit, jako jsou zmíněné telefony nebo bezohlednost v zasedacím pořádku.

1 0
možnosti
PP

P69e73t92r 83P33á98l27k45a

22. 9. 2014 11:20

jakožto každodenní cestovatel za prací (autobusem, nikoliv vlakem) bych vypíchl zejména body 5 a 6. Používání mobilních telefonů v hromadné dopravě je věc neskutečně otravná. Chápu promtní vyřízení akutního telefonátu, ale nezřídka jsem nucen poslouchat vybavování do telefonu celou cestu, která zabere cca hodinu. Zvláštní pak je, že zatímco přibližně jednou za týden natrefím na nějakou dámu, která takhle otravuje půlku autobusu, nevybavuji si žádného pána, který by se vytlachával déle než 5 minut.

S rozvojem mobilů jakoby se tlachání s kamárádkami posunulo z čistě privátní sféry na veřejnost. Vážně mě podobné jednání nezajímá a obtěžuje. Hodinu soukromě žvanit v dosahu ostatních mi přijde srovnatelně pobuřující jako stejnou dobu na veřejnosti močit.

3 0
možnosti
JC

Já znám i jednoho pána. Ale jenom jednoho, zatímco těch žen toto dělajících je plno.

0 0
možnosti
Foto

Každý dopravní prostředek má svůj specifický "opruz"....

0 0
možnosti
JC

V autobusu zase řidiči pouštějí hlasitě odrhovačky z pochybených rozhlasových stanic.

1 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1011x
Kulturní reportáže, psychologie, fotografie

www.hermuch.cz

Prodej fotoobrazů, vlastních i Vašich fotografií

Píši o kultuře a všem, co má dle mého názoru smysl, píši o každém, kdo za to stojí. Fotím vše co mě zaujme, běžné věci i makrofotografie - život pronikající pod povrch a detailům, které běžným okem nevidíme.

Život je divadlo, tak zkus to tak brát, jedinečná divadelní show, kde každý musí svoji roli hrát. Většina se drží své dané role, té, která mu do vínku byla dána, žije tak, aby postava byla společností akceptována. Náhle však přijde scéna, která v plánu a scénáři nebyla, jak uzpůsobit svoji roli, aby úsměv a duševní zdraví drama přežila?

Terapeutičtí Teddy králíci Sandeis

FB: Lucka Hermína Muchová

hermina.muchova@gmail.com