Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petr.n_22

25. 10. 2010 13:01
Černobílé vidění

Ono jde docela dost o to, o koho se jedná. Sám jsem několik lidí v minulých letech hledal a najít dobrého zaměstance je dost problém. Spousta lidí není schopna pracovat samostatně, nejsou ochotni se učit, neumí pracovat v týmu, atd.... pro takového člověka je opravdu těžké najít práci. Na druhé straně je ale hodně lidí, kteří něco umí, jsou samostatní a kreativní, takových znám hodně, a zaměstnavatel si je většinou velmi považuje ( znám takových spoustu, ve velkých firmách i firmičkách o pár lidech.

0 0
možnosti
V

vipeeer3

25. 10. 2010 12:39
Pracovní doba

Když je prostě potřeba-tak se musí zůstat o nějakou tu hodinu déle.Nikdo se nikoho neptá. Zaplacení přesčasu pak je jen zbožným přáním. ...... to je často i pravda, ale nějak jste zapoměl podotknout, že v době krize některé firmy zkrátily pracovní dobu, nebo vypustily jeden den v týdnu a přesto za ten den zaměstnanci platily.

0 0
možnosti
MK

Kousavka

30. 11. 2010 8:27
Re: Pracovní doba

přesčasy proplácené být nemusí, stačilo by, kdyby si to dotyčný prostě vybral jindy formou náhradního volna a bez příplatku. Jenže firmy na to kolikrát neslyší. Je to tak, že firmy přesčas potřebují, ale následně ho neproplatí, zato když potřebuju já (a mám přesčasem "naděláno"), mám si brát dovolenou?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 10. 2010 11:15
řeknu k tomu jen tolik

někteří zaměstnavatelé to opravdu přehánějí. A dodám, že někteří zaměstnanci ale také....černobílý svět by byl jednodušší, ale realita je pestřejší.;-)

p.s. o konkrétních případech by se tu dalo diskutovat dlouho a někteří se do toho asi i pustí, ale snad stačí naznačit.....kdo chce ví, že zákazník je dnes poměrně náročný a řídit firmu není vždy jen o otrokářských manýrech zhýralých manažerů...

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

25. 10. 2010 11:11
no ještě můžou jít

pracovat do Číny za hrst rýže. a taky když platící zákazník potřebuje dodržet nějaký termín je opravdu nejlepší odpověď ať si počká, když přece držíme tu zákonnou přestávku na oběd a v sobotu taky nikdo nepřijde do práce, přece je volno. však je tak hloupý že ty svoje peníze přinese i v pondělí. my jsme pracující kdo je víc? peníze na mzdy nenosí do firmy zákazníci, to si jen zlí šéfové dělají ze zákoníku práce holubník a prachy opatřit je jejich problém

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1348x
Jsem úplně normální člověk a snažím se být v pohodě.Někdy to ale nejde díky tomu co se děje okolo nás.Nechci být lhostejný tak jen reaguji.A že těch důvodů je čím dál tím víc.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky