Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FD

Strašně rád poslouchám,stát neumí hospodařit.Stát přeci nehospodaří.Ti co ho vedou začnou hospodařit teprve tehdy,až budou mít jistotu,že když něco ukradnou,tak se to nepřipíše druhému k náhradě formou zvýšení daní,ale budou to muset vrátit.Čili,až budou mít politici jistotu,že to  není dojná kráva pro ně a pro jejich politické strany.Soukromníka přeci nezajímá,když mu někdo odkloní milion korun,zda ten dotyčný dostane 1 nebo 2 roky,ale kdy mu ty peníze zase přikloní.Jeden si klidně prošustruje 11 melounů,dostane 5 let vězení a 5 melounů pokuty.Já si myslím,že to je likvidační.Pokud by měl 11 melounů vrátit,k tomu úroky a 5 melounů pokuty,tak už tu basu snad nemusel ani dostávat.Slavia také není soukromá,vždyť ta je evidentně koupená za státní peníze.A takto bych mohl pokračovat do nekonečna.Bohužel,toto je však jedním z velkých problémů ekonomiky stávajícího kapitalizmu.

1 0
možnosti
RH

základní problém kritiky kapitalismu spočívá v poukazování na problémy, které spočívají v netržních principech. Čili korupce je klasický jev státního majetku a přerozdělení. Korupce spočívá v tom, že někdo rozhoduje o penězích ostatních lidí, což je stav bližší socialismu než kapitalismu. A to opomíjím níže popsaný mechanismus neracionálního hospodaření se společnými prostředky..

0 1
možnosti
ZH

Špatně je už nadpis!

Nebo vy jste někde potkal stát a viděl jak plejtvá? Asi ne, politici a dosazení úředníci pracujou laxně, kradou a podobně. Kdyby zákony nevytvářely zkorumpovaní nebo hloupí právníci, Proto je v Česku úplně fuk která z etablovaných stran je u moci, ti zloději seděj všude. Ale lidi to tak chtěj, tak to maj, jenom nechápu proč si furt stěžujou.

2 1
možnosti
RH

stát není špatným hospodářem z důvodu špatného výběru politiků a úředníků, stát je špatným hospodářem z principu, protože vybírá peníze od pracujících lidí, aby pak rozhodl, co je pro něj (myšleno úředníka, politika, stát) nejlepší. Ovšem ekonomický užitek je subjektivní, takže úředníka třeba napadne koupit gripeny nebo pandury, což bych já nikdy nechtěl, ale úředník/politik to neplatí, tak nenese ekonomické důsledky svého počínání. Pokud tleskáme tomu, že přenášíme na stát své peníze, tak musíme přiznat, že úředník ví lépe, co s našimi penězi, než my - že je tedy plátce blbec. Výjimkou jsou lidé, kteří do systému nepřispívají svou prací, ti se totiž voláním po přerozdělení chovají čistě racionálně, protože přerozdělení je pro ně ekonomicky výhodné. To že politici a úředníci kradou je druhá věc, která to zhoršuje.

2 2
možnosti
AK

No a co navrhujete?

Privatizaci?

Už jsme jich zažili dost - malou, velkou a další.

Jenže pak, až se místo státu ujmou věci noví vlastníci, nedoplatíme se.

Viz třeba hospodaření s vodou - občané Zlína už platí za kubík totéž, co občané Paříže - ovšem při zcela jiných příjmech.

4 1
možnosti
MD

Nejde tak o prijmy, jako o naklady na vyslednou cenu. Da se predpokladat, ze ty budou nizsi, takze vyssi zisk jak rikate v Parizi.

1 0
možnosti
Foto

Nepleťte si stát s p.Kalouskem a p.Schwarzenbergem. Stát za to nemůže - je to výsledek činnosti politické reprezentace za posledních 23let. Předlistopadový stát byl v plusu R^ a to hóóódně výrazném plusu !

5 1
možnosti
OU
OU
MP

Svobodní chtějí přímé daně zrušit a nechat jen nepřímé-ty jsou nejspravedlivější.Díky skutečně efektivním výdajům budou tyto daně plně stačit na chod státu.

3 2
možnosti
ZH

No to by samozřejmě šlo, jenom by se to muselo zavést minimálně v celé EU. jinak by se mohlo stát, že mercedes dovezenej z německa bude levnější než škodovka! :)

0 1
možnosti
MP

Platit dluhy,at chceme či nechceme,budeme platit všichni z našich daní.Jediná,skutečně jediná možnost neplacení dluhu je zvolení Svobodných,kteří dluh nezaplatí z našich daní,ale vystoupením z EU,radikálním snížením byrokracie,a radikální úsporou v zbytečných sociálních výdajích/mandatorní výdaje se týkají 50%!!obyvatel-je opravdu tolik invalidů,dětí a důchodců?/.Bohužel toto není schopna pochopit velká část lidí,proto dluh budeme splácet,ale přitom vyhazovat stamiliardy z okna!!!

4 3
možnosti
LH

Pohádky mám ráda až po obědě;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1348x
Jsem úplně normální člověk a snažím se být v pohodě.Někdy to ale nejde díky tomu co se děje okolo nás.Nechci být lhostejný tak jen reaguji.A že těch důvodů je čím dál tím víc.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky