Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

23. 3. 2011 13:58
BENEFIT J E PŘÍJEM!!!

A jako příjem má být zdaněn!

Vy ovšem asi vůbec nevíte, která bije.  Zdanění benefitů (zejména stravenek) má být kompenzováno slevou na dani. Takovou slevou, že je vám kompenzován benefit ve výši cca 68 Kč/odpracovaný den.  Tak v čem je problém.  V ničem.

Nemusíte vždy opakovat žvásty odborových předáků a bossů ČSSD.  Oni se žvásty živí  (a lépe, než všichni vámi proklínaní podnikatelé).

0 0
možnosti
B

Busák

23. 3. 2011 14:01
Re: BENEFIT J E PŘÍJEM!!!

Celkem souhlas - až na to, že jak jsem psal níže, stravenky nejsou benefit...

0 0
možnosti
RK

semelik

23. 3. 2011 13:55
je to podobně jako s tím dotazem na rádio Jerevan:

Budou v komunizmu peníze?

Odpověď slovutného rádia: Záleží na úhlu pohledu - u někoho budou, u někoho nebudou (samozřejmě, že v ruštině to vyzní líp).

A stejně je to s benefity podle Kalouska - budou?

U někoho (poslanci a senátoři) budou, u někoho (všichni my ostatní) nebudou.

A je to! Kazeň musi byť!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 3. 2011 13:59
Re: je to podobně jako s tím dotazem na rádio Jerevan:

Benefity mohou být u každého. A u každého (tedy i u těch poslanců) budou zdaněny.  To jste nevěděl? Tak se vždy nejdřív informujte.

0 0
možnosti
B

Busák

23. 3. 2011 13:54
Něco tak hloupého a demagogického

se svého času už objevilo na http://www.nerustestravenky nebo tak nějak. Stejně jako tam, i tady je to snůška polopravd a hloupých spekulací. V první řadě pletete dohromady benefity s povinostmi zaměstnavatele. Benefit je něco, co máte jaksi "navíc" díky tomu, že pracujete v určitém oboru. Vy jste zřejmě železničář, podle toho pláče o režijním jízdném. Ano, to je benefit, který dostat můžete, ale nemusíte. Zrovna tak jako třeba ve Škodovce by zaměstnanci mohli, ale nedostávají možnost koupit vůz za výrobní cenu nebo dokonce pod ní - podle stejné logiky by měli už dávno za tento benefit stávkovat.

Naopak stravenky nejsou benefit, ale jedna z možností, jak může zaměstnavatel naplnit svou povinost ohledně zajištění stravování zaměstnanců. Používá se zejména tam, kde si zaměstnanci jednoduše nemohou v polední pauze skočit do závodní jídelny. Daňové zvýhodnění je problém zaměstnavatele, nikoliv zaměstnance. Takže si laskavě nepleťte pojmy a nešiřte bludy.

Děkuji.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 3. 2011 14:12
Re: Něco tak hloupého a demagogického

Prostě je to další příjem!

0 0
možnosti
VR

varix

23. 3. 2011 13:52
Tak zrovna ty stravenky

jsou obrovský job pouze pro firmy, které je vydávají! Je kolem toho obrovský aparát a spousta administrativy. Pro lidi a restaurace nic moc. Restauracím je z těch stravenek strháváno určité procento, takže o to si navýší cenu jídel. Doplácí na to tedy ti, co stravenky nemají. Navíc, ne všechny firmy dávají svým zaměstnancům stravenky a už vůbec ne režijní jízdenky, takže osobně považuji paušální odečet pro všechny za spravedlivější.

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

23. 3. 2011 13:47
Vy vlastníte režijní jízdenku?

Tím se Váš článek vysvětluje. Zkuste si spočítat, kolik platí normální člověk za dojíždění do práce. Myslíte, že by tu daň nezaplatil rád? Vždyť i tak by do práce dojížděl skoro zadarmo.

Když bude daňový odpočet, týká se všech. Ale musel by být výrazně větší. To, co je navrhováno projezdím za necelé čtvrtletí.

Za větší odpočet pro všechny by měly odboráři bojovat. Ale proč by to dělali. Stačí si obhájit svoje vlastní výhody.

0 0
možnosti

Olinček

23. 3. 2011 13:44
Reforma-benefity

Poslanci svojím benefitům neříkají benefity ale právo ;-Ona náhrady,co na tom že to je to samé stačí změnit název.

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1348x
Jsem úplně normální člověk a snažím se být v pohodě.Někdy to ale nejde díky tomu co se děje okolo nás.Nechci být lhostejný tak jen reaguji.A že těch důvodů je čím dál tím víc.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky