Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antonín, topič

7. 2. 2011 16:25
Nu,

viděl jsem debatní pořad, k této tématice. Zatímco jedni tvrdili, že kdo nebude spořit v soukromých fondech, pojde bídně hlady, exkomisař Špidla tvrdil, že není důvod k panice, že stačí na důchody za pár desetiletí postupně přesunout cca 2% SR. Což není až tak nepředstavitelné. Jenomže Špidla-zdroje-jsou má taky trochu na hlavě.

----

Každopádně se mi nechce věřit tomu, že nebude-li mít stát na vyplácení rozumných důchodů, bude mít na vyplácení dluhopisů, do jejichž nákupu nás Kalousci tlačí, aby mohli ještě víc utrácet.;-€;-€;-€

0 0
možnosti
C

carolusI

7. 2. 2011 0:49
Smůla.

Vy se totiž snažíte najít rozumné řešení. Ne tak naše vláda. Ta se snaží najít způsob jak nás co nejvíc vyždímat ber kde ber. Takže je jasné, že se nemůžete sejít.

Ono chodit do důchodu v 70 je pro vládu prima. Posledních deset let práci neseženete a budete na podpoře. A důchod vám pak vypočítají z té podpory. To bude úspora. A navíc je šance, že se té sedmdesátky nedožijete, protože z podpory vám nezbyde na nutné léky. A možná ani na potraviny.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 2. 2011 15:03
Re: Smůla.

Od kdy se počítá důchod z podpory?  Víte houby a kecáte:  na doby podpory se při výpočtu výpočtového základu (a tedy i důchodu) nepřihlíží.

Mimochodem: Všichni ti nezaměstnaní jsou dnes ve věku 57 ÷ 62 let (tyto ročníky tvoří cca 500 tisíc lidí a tolik je cca nezaměstnaných). Já myslel, že je tvoří především cerství absolventi.

0 0
možnosti
JP

joserpor

6. 2. 2011 22:22
Kde je zvýšená produktivita práce

Jsem důchodce 65, let,  ještě pracuji, před dvěma roky jsou měl ještě sílu za dva, dneska již pořádně nemůžu.

Lituji ty z vás, kdo půjdou do důchodu v 67.

Jenomže vy si nekladete správné otázky - mluvíte o tom jak ušetřit, jak se uskrovnit.

Já vznáším otázku, kde je přírůstek produktivity práce vyvolaný zaváděním techniky. Na jedné straně jak jsme pokrokoví, co dřív nebylo, mobily, vypočetní technika, automatizace výroby. Ze zavádění této techniky musí jako důsledek být revoluční zvýšení produktivity práce.

Kde tedy ten přírůstek je ? , rozkradli ho, vyčerpal se zvýšením cen PHM, živí se s ním lidí, kteří nechtějí pracovat, nebo je IT tak náročná, že náklady na její zavedení se vyrovnají její efektivitě? Podle mě si tento přírůstek nechávají majitelé a tím nutí obyčejné dělníky do  práce do stařeckého věku

0 0
možnosti
IX

IfčaX

6. 2. 2011 22:25
Re: Kde je zvýšená produktivita práce

A nemáte pocit, že za tu dobu se dost podstatně zvedla životní úroveň? I těm obyčejným dělníkům? Že ty mobily jsou nejen prostředkem zvyšování produktivity práce, ale že ho má i každý z těch vašich obyčejných dělníků pro svoji zábavu? Atd...

0 0
možnosti
IX

IfčaX

6. 2. 2011 19:38
Článek jsem si přečetla

až teď, začala jsem od diskuze...

Já jsem nepochopila, co by ten návrh měl jako řešit. Nějaký počet lidí pracuje a ti musí uživit i ty nepracující. Jestli tím nepracujícím je padesátník na pracáku nebo pětapadesátnice ve starobním důchodu je přece "v globále" úplně jedno... Ne?

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

6. 2. 2011 19:12
Celospolečenská změna je třeba!

více na http://www.ekonomickareforma.cz

(jen pro ty, kteří chtějí SKUTEČNOU ZMĚNU)

0 0
možnosti
PM

jahusarekmaly

6. 2. 2011 18:36
Ať to bude jak to bude

Ať budou důchody jakékoliv,ať půjdem do důchodu kdykoli,otázkou je,zda vůbec a jak dlouho si ho budeme  moci užívat.To dokáže každý,naplánovat odchody co nejdéle,protože pak je nebude komu vyplácet.A to se teprve ušetří!!

Proto  se mě osobně takový systém vůbec nelíbí!:-/

0 0
možnosti
VC

akme

6. 2. 2011 18:14
Nejsme si rovni,

teď opět přidávali k důchodu a to procenty. Ti co pobírali šest tisíc tak dostal dvěstě korun, a kdo měl dvacet tisíc tak si přibral přes dva tisíce. A takový chudák policejní prezident co ho vyhodili nemá na chleba, chudák jeden. Jen nám nikdo nedal vědět že jeho výsluhový důchod je pouhých devadesát tisic měsíčně. A tak už tu nekušujte a koukejte makat, Vy jste na práci a Ti druzí aby si to tu pořádně užili než natáhnou bačkory. A už u voleb používejte hlavu, to je to nahoře na krku.

0 0
možnosti
ZS

škovras

6. 2. 2011 20:07
Re: Nejsme si rovni,

Rovni si nebudeme nikdy (to přece lidi chtěli v r.´89 ne ?). Pokud vím, tak se důchod zvyšoval o 3,9 procenta + 60,-Kč základ. Takže ze zmiňovaných 20.000,- se těch "přes dva tisíce" nemůžu dopočítat ? Zkusíte mi to spočítat ? Díky.

0 0
možnosti
VM

Snowwily

6. 2. 2011 11:48
Pane Mrštíku, vaše generace ten důchod alespoň mít bude..

... zato generace kolem 20. let ty důchody zcela určitě mít nebude... takže zase na tom nejste tak špatně... :))

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

6. 2. 2011 17:28
Re: Pane Mrštíku, vaše generace ten důchod alespoň mít bude..

Proč by 20ti letí nemohli ovlivnit svoje materiální zajištění v důchodovém věku? Průběžný důchodový systém je zatím to nejspolehlivější, co bylo v této oblasti vymyšleno. Takže si zajistěte dostatečné množství potomků, kteří se o vás budou starat nejen prostřednictvím svých daní, ale i v osobní péči.Nebudete pak potřebovat např.jesle (babička pohlídá) ani domovy důchodců. A když utratíte na své osobní potřeby jen asi 30% svého měsíčního příjmu, budete mít dostatek finančních prostředků na úspory. Není pravda, že nejsou peníze na důchody. Peníze nejsou na individualismus. Jak prosté ;-).

0 0
možnosti

dva mraky

6. 2. 2011 8:28
člověk jako žárovka

Je škoda že se člověk neopotřebovává jako žárovka pořád svítíš naplno a jednoho dne prásk a je konec...

Za nejlepší řešení bych považoval dost práce pro všechny a nemusíme se chrtit kam až odchod do důchodu natáhnout

0 0
možnosti
IJ

India

5. 2. 2011 19:20
Ono by stačilo

zakázat důchodcům a maminám na mateřské chodit do práce - hned by bylo pěkných pár pracovních míst. Jinak máte pravdu, už to nějaký ekonom počítal - kdyby se místa, obsazená sice zkušenými, ale méně výkonnými lidmi obsadila mladými a ti starší by dostali důchod, tak by jsme na tom byli všichni líp. A co teprve kdyby se zrušily všechny ty zbytečné výbory, podvýbory, komise a rady, v kterých sedí naše elita! :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1348x
Jsem úplně normální člověk a snažím se být v pohodě.Někdy to ale nejde díky tomu co se děje okolo nás.Nechci být lhostejný tak jen reaguji.A že těch důvodů je čím dál tím víc.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky