Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

9. 3. 2011 9:30
Politicky podporovaný útlak?

Některé soukromé firmy se chovají jakoby zaměstnance vlastnily. Odbory nechrání  a vláda tento trend chování k zaměstnancům podporuje. Ve skutečnosti nemá ani zájem na dodržování zákoníku práce a nejraději by zaměstnance zbavila veškerých práv a to vše pod rouškou budoucího rozkvětu.

Pouze cca 10% bohatých musí mít nízké daně a právo na soudní ochranu . Pro ostatní se zdražují poplatky, obrana vlastních práv je nedostupná a pak není divu, že si na zbytek obyvatelstva  dovolují za souhlasného přikyvování vlády. Stačí málo převzít právní úpravy západních zemí a podívat se proč to tam funguje. Ale k tomu vlastně mocní projevují nechuť.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

8. 3. 2011 20:23
No vidíte

Z toho plyne, nač jsou odbory (na dvě věci). protože zde by měla být jejich úloha především.  Pořádají nesmyslné stávky a demonstrace jen proto, aby nebylo vidět, že nedělají svojí "základní práci"!  A copak udělala  ČSSD za osm let vládnutí pro tyto "obyčejné lidi"?????

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

8. 3. 2011 20:45
Re: No vidíte

U prodejních řetězců, stejně jako u jiných soukromých firem jsou pokusy o založení odborů trestány vyhazovem z práce. Jenže právo sdružovat se v odborech je dáno Ústavou. Dokud si však budou lidi myslet a media je v tom budou utvrzovat, že odbory jsou produktem bývalého režimu, musí strpět podobné zacházení. Přitom stačí zajít na místní odborovou pobočku (které jsou ve všech větších městech) a požádat o pomoc.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

8. 3. 2011 18:25
Co to má s demokracií ?

Potíž je někde jinde, ne v demokracii.

0 0
možnosti

jarinka

8. 3. 2011 15:44
Mám dojem,

že ti lidé tam už ztratili svoji osobnost. Nestojím o úsměv či přání dobrého dne, které dostávám u pokladen, protože tuším, že se tak děje na příkaz. Když jsem chtěla s kamarádkou, která pracuje za obslužným pultem, pronést pár slov, jen mi odsekla, že nesmí se zákazníky mluvit o jiných věcech než o zboží a že je hlídána kamerou, o které ale neví, kde přesně je. Chybí mi žena za pultem z Dietlova seriálu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

8. 3. 2011 20:24
Re: Mám dojem,

Jo - byla vymyšlená pěkně. Vy jste se s ní v těch letech v reálu setkávala často???

0 0
možnosti
R

Rákšasí

8. 3. 2011 14:40
Ale stejné chování jsem zažila i v soukromé firmě,

nátlak, ponižování atd.

0 0
možnosti
NN

sisemen@centrum.cz

8. 3. 2011 15:06
Re: Ale stejné chování jsem zažila i v soukromé firmě,

co mám informace, tak to není jiné ani u státních podniků typu Česká pošta.

Chyba je v systému Rv

0 0
možnosti
C

czechmech

8. 3. 2011 14:26
někdo tam ty lidi nutí pracovat?

máme demokracii, nikdo nedostane příkazem, kde musí pracovat, když se lidem práce v takových podmínkách nelíbí, ať ji nedělají..

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1348x
Jsem úplně normální člověk a snažím se být v pohodě.Někdy to ale nejde díky tomu co se děje okolo nás.Nechci být lhostejný tak jen reaguji.A že těch důvodů je čím dál tím víc.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky