Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to zástavní právo jistě smysl má. Ale je pravda, že v dnešní době se hojně využívá. Společnosti, které toto právo uplatňují mnohdy z lidí vyždímají všechny možné finance... Jak píšete - i lidé, kteří platí třeba x let bez jediného meškání splátky vždy přesně a ve splatnosti, se mohou dostat do potíží a pak přestat splácet... A tak mají finanční společnosti otevřenou cestu k tomu, zabavit jim a prodat na základě zástavního práva vše, do se dá... A víte, co lidé potom dělají? Páchají sebevraždy... Ano, i to jsem zažila, když jsem pracovala v leasingovce... Takže poděkujme současnému finančnímu, bankovnímu a vůbec celému ekonomickému, tržnímu systému za skvělý výhled do budoucna pro lidi, kteří nemají na to, si něco koupit za hotovost, ale musí se zadlužit... Bohužel jsem si tento svět nevybrala, ale narodila jsem se do něj, jako všichni ostatní... Takže nám zatím nezbývá nic jiného, než se přizpůsobovat... Ale jak jsem psala - ZATÍM... :-)

0 0
možnosti
JR

J84a87n 49R67á84ž

17. 2. 2013 17:12

To šílenství minulých, kdy každý bez ohledu na realitu svého sociálního postavení chtěl vlastnit dum,či byt vyhnalo ceny nových bytových jednotek do mnohdy ne reálných hodnot. Zabránilo to, že investoři neměli zájem podporovat nájemní bydlení a ceny nájmů se nesmysně vyšplhaly,že byly vyšší než splátky hypoték. Kruh se uzavřel. Výsledkem je, že stovky (tisíce?) nešťastníků teď hledají u druhých soucit se svou situací kdy nemají na splátky hypoték. Za špatné a nedomyšlené rozhodnutí si nese odpovědnost každý sám. Týká se to jak podnikatelů, tak i investorů do vlastního bydlení.

0 0
možnosti
VH

Co se vám vlastně nelíbí?   Existence zástavy jako taková. Tak si pořiďte půjčku jinak (jen blázen by půjčil dva milióny a věřil, že vás zítra neporazí auto).

   S bankou není možná dohoda?  Neříkáte jaká. Aby vám banka dvacet let počkala? To je opravdu těžko k dohodnutí. Pokud máte splacenu větší část půjčky, určitě se s bankou dohodnete na prodloužení lhůty splatnosti zbytku (pokud je důvod předpokládat, že nižší částky můžete splácet).

   Návrh banky, abyste zástavu prodal je nejlepší možné řešení pro vás - můžete se snažit prodejní cenu ovlivnit (je-li ovšem o nemovitost zájem). Pokud toto řešení nechcete, nepřijímejte ho. Nikdo vám ho přece nevnucuje. Nechte dům prodat v exekuci.

    Závěr: Zdá se, že vás irituje fakt, že v případě, že nemůžete splácet (z jakýchkoliv důvodů), banka se nevzdá svých (zapůjčených) peněz a chce na vás, abyste dluh zaplatil. Jenže normální člověk takový požadavek považuje za samozřejmý.

2 0
možnosti
MT

Jak by se chval autor v pozici věřitele, chtěl-li by po něm v podstatě absolutně neznámý člověk úvěr v řádu milionů korun?

2 0
možnosti
Foto

Asi jsem špatně popsal zamyšení o které mě šlo. Chtěl jsem připomenout aktuální problém v oblasti bydlení, toho, že jen tak někdo na něj prostě nemá a mnohdy mu nezbývá, než volit formy zadlužení,které mu přinesou v budoucnu z různých důvodů problémy.

Faktem přesto zůstává, že se toto v poslední době děje stále častěji.

0 0
možnosti
JP

to, ze nekdo na neco nema jeste NENI zadnym duvodem k tomu, aby dotycnemu nejaky soukromy subjekt "nezistne pomahal". ano, pujcovani penez je byznys jako kazdy jiny, a ano, subjekty podnikajici v tomto oboru se zcela pochopitelne snazi minimalizovat rizika, ktera jim z jejich podnikani plynou ... je to naprosto prirozene a racionalni jednani, a pripadne financni, rodinne, zdravotni, psychicke, socialni nebo jakekoliv jine problemy druhe strany nejsou nicim, co by bylo duvodem k sebemensimu omezeni vlastniho zisku.

pokud byste vy jako osvc mel stanovenou cenu za hodinu vasi prace, take nepujdete k nekomu stravit pul dne "se slevou" jenom proto, ze dotycny je v tezke zivotni situaci, a vasi plnou cenu si nemuze dovolit ... nebo snad ano ?

2 0
možnosti
JP

vy se opravdu z nejakeho me neznameho duvodu domnivate, ze banka je tady od toho, aby "pomahala potrebnym", a ne od toho, aby maximalizovala zisk pro sve akcionare ? pokud je pro banku vyhodnejsi neuprosne uplatnovat zastavni pravo, tak ho bez ohledu na dluznika take uplatni, pokud je pro banku vyhodnejsi jine reseni, pak pravdepodobne zvoli jine reseni ... a nevidim jediny duvod, proc by se mela jakakoliv banka, pripadne libovolna jina soukroma firma,  chovat jakkoliv jinak. to, ze se ma nekdo "blbe" jeste neznamena, ze mu od toho okamziku zacnou vsichni okolo nezistne pomahat, i na ukor sveho vlastniho zisku.

1 0
možnosti
Foto

Chci li byt a nemám peníze, jdu tam kde mě je půjčí. Tady si vyberu z nabídky a ano, nejlevnější jsou hypotéky a s tím spojené smlouvy a zástavy. Poupravím vaši informaci - v případě že se dostanete do finanční tísně jsou dnes banky dosti vstřícné. Upravují splátkové kalendáře a snaží se problém vyřešit. Pravda, někdy nezbývá, než nemovitost prodat. Pak je samozřejmě (tedy aspoň většinou) lepší ji prodat sám dobrovolně, dřív než přijde exekutor. Bohužel, je to čím dál častěji ...

1 0
možnosti
HH

Jestli to chápu správně, Vám vadí, že v případě neplnění smlouvy přijdete o zastavený majetek?

1 0
možnosti
Foto

Uzavřít smlouvu o hypotéce je svobodným rozhodnutím každého jedince. Nikomu z nich nikdo nedržel pistoli u hlavy a ani stát nepřikázal zákonem takovou smlouvu povinně uzavřít. Podmínky smlouvy jsou známy vždy předem, včetně důsledků z případné nemožnosti plnit sjednanou dohodu. Nemám, co bych k tomu dodal.

2 0
možnosti
RK

No vidíte. Teď s vámi souhlasím, i když mě nemáte rád:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1348x
Jsem úplně normální člověk a snažím se být v pohodě.Někdy to ale nejde díky tomu co se děje okolo nás.Nechci být lhostejný tak jen reaguji.A že těch důvodů je čím dál tím víc.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky