Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pane autore, máte kus pravdy, ale všechno má své příčiny a začátky vašeho tématu (nejen) jsou v rodině..

0 0
možnosti
DK

Máte částečně pravdu. Problém ovšem nejsou taháky, když je dobře udělaná  otázka, "tupounovi" tahák nepomůže. Ani to, že děti nečtou některé konkrétní autory by vadit nemuselo. Vadí ovšem, když děti nečtou vůbec. Nečtenář může mít problémy s pochopením textu a jiné potíže s tím spojené.

1 0
možnosti
TR

Taháky jsou, byly a budou stejně jako podvody při zkouškách všech úrovní. Spíše se zamýšlím nad otázkou, jakou váhu má vlastně dnes maturita nebo vysokoškolský diplom. Velká část z nichje získána podvodem, dizertační práce se dělají systémem copy/paste z internetu a ve školství kvete klientelismus a korupce jako nikdy předtím (nedávné kauzy typu Plzeň atd.). Z tohoto pohledu nemusí být automaticky vysokoškolák chytřejsí než středoškolák. Bohužel například v takové státní správě je tabulková metoda odměňování a přidělování postů striktně vyžadována (a podle toho její výkon také někdy vypadá).

2 0
možnosti
AT

" .. velká část .... " ale no tak! Doporučuji méně šokujících zpráv TV Znova a informovat se přímo u zdroje.

0 1
možnosti
Foto

Pěkně napsané. Čtení knih se vytrácí, považuji to za chybu školy a rodičů. Jsem si jist, že čtení obohacuje a vyučuje ( lepší slovní zásoba, gramatika, větší všeobecný přehled, zlepšuje mluvu apod.) Sám  přečtu 1-2 knihy týdně a hrnu před sebou seznam asi 600 knih, které bych chtěl přečíst, přičemž tento seznam se neustále zvětšuje. Můj 10tiletý syn dokáže přečíst 2-3 knihy za týden, nenutil jsem ho, sám si o to řekl.

4 0
možnosti

Z vysoka kašlu na veškerou českou literaturu. Všichni spisovatelé jsou mi úplně ukradení a hnusí se mi. NIKDY jsem žádnou knihu z takzvané povinné četby nepřečetl. Maturitu jsem přesto udělal.

Díky za všechny nové možnosti podvádění - v tomto případě účel světí prostředky. Doba nevyhnutelně spěje do stádia, kde se všichni obejdou bez memorování jakýkoliv chorých výplodů "literárních gigantů" (a nejen toho).

To je můj názor a jsem na něj hrdý.

0 7
možnosti
Foto

zvláštní názor, ale neberu Vám ho. Já si zase život bez knihy nedovedu představit.

2 0
možnosti
PB

Nikdo neumí nic toť klasické vyústění snahy všechny naučit vše.;-D

0 0
možnosti
PF

Hmm, viděl bych dost podstatný rozdíl mezi situací 'kdysi' a 'dnes'.

Dříve bylo pro výrobu taháku nezbytné zkoušenou látku 'vlastnoručně' projít, pochopit, co je důležité a patřičné údaje si vypsat – tím se vlastně výrobou taháku člověk danou látku učil.

Dnes, bohužel, stačí tahák bezpracně koupit či zkopírovat, aniž by zkoušený látku jen koutkem oka zahlédl.

5 0
možnosti
JJ

J91a71n 67J81o47š32t

8. 4. 2014 20:41

Vy Češi v těch Čechách jste opravdu podivuhodný národ. Například proč si dnes v takové výročí berete do huby a tak sprostě počešťujete Karla Kryla, který se prokazatelně hlásil k moravské národnosti a NIKDY by své rodné zemi neřekl Čechy ? Styďte se !!!

P.S. Výchova hlupáků v Čechách v přímém přenosu.

1 2
možnosti
Foto

Trochu drsný závěr, mám na mysli "Styďte se!!!" jinak souhlasím plně s realitou,

pan Karel Kryl byl ryzí Moravák a já děkuji, že byl a zpíval.[>-]V

0 0
možnosti
MK

Je mi 22, mám na kontě kolem 400 knížek (ano, sice nijak úctyhodné číslo oproti ostatním knihomolům, ale přeci jen) a českých autorů a knížek mám přečteno opravdu minimum. Čapka si třeba ráda přečtu, ale raději čtu jiné knihy, ty naše mě tolik nebaví bohužel. Dělá to ze mě hlupáka, protože čtu "americké" žvásty (nebo anglickou klasiku)? Pochybuju; všechno se vyvíjí, a já jsem ráda, že vidím nějaký dítě číst byť jen Harryho Pottera nebo i to hloupý Stmívání, furt aspoň čte, když už nic :-)

5 0
možnosti
Foto

400 knih ve vašem věku je dost a věřím, že k českým autorů určitě časem dojdete:-)R^

2 0
možnosti
PP

V celém článku píšete stylem "my", takže zřejmě z vlastní zkušenosti. Nemůžete házet všechny do jednoho pytle. Své dvě dcery jsem naštěstí "vychoval" v úplně jiném duchu, než naznačujete, kde že se všichni pohybujeme. To, že pár vykuků vymyslí to, co popisujete, a snaží se na tom něco trhnout, neznamená, že celý "maturující národ" takto uvažuje a je tupý. Taháky se používaly (znám to z vlastní zkušenosti, ne však při maturitě), používají a používat budou....systém výuky v Čechách k tomu vybízí (nesmyslné biflování různých definicí a množství nezapamatovatelných dat k životu nepotřebných). Nebyl bych tak pesimistický, jako vy ;-), hodně záleží i na rodinném zázemí (vše bych nesvaloval na "ty druhé"). Výše karmy svědčí o tom, že jsou stále více a více populárnější negativistické blogy (vše stojí za h*vno, všechno je v p*deli, všichni kradou atd). To je jako s bulvárem.....když bude na titulní straně, že je zítra "Konec světa", koupí si to každý! Když tam ale bude, že zítra bude hezky, že bude svítit sluníčko a že by mohly rozkvétat stromy, kdo to koupí...? Odpovězte si sám ;-);-)

10 1
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik