Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

no tak to je cely spis o tom, jaky jste si udelal Velikonce vy sam...kdyz vas bavej takovy, jak jste je popsal v posledni vete, faaaaaaaaaajn! urcite vam udelaly radost. Ja se neprejidal, bedna byla vypnuta, fena harala a rajzovali jsme po vejletech, zastavovali se po hospudkach, kde lidi uz vylezli ven na slunce, všímali jsme si upravenejch mesteček a vesnic, slunce svitilo, stromy puceli a prezrany jsme rozhodne nebyli - z par jablek a kousku pecenyho kurete vecer to ani moc nejde. Velikonoce byly krasny, prinesli jaro a z nej zavetrime leto. Skoda, ze jste je nevidel podobne, ale treba vam vyhovuje bejt spis nasr nez radostnej. Clovek nikdy nevi.

4 0
možnosti
MV

stromy pucely...samozrejme!

a velikonce prinesly jaro - samozrejme

ja byl tak nastvanej, ze jsem shodu podmetu s prisudkem proste neuhlidal...

1 0
možnosti
VK

Mému muži taky koledování vadí.Tak jsme se na Bílou sobotu sebrali a odjeli i s dětmi do penzionu na Šumavu.Na výlety jsme měli chleba s paštikou a čokoládové vajíčko.A když jsme šli kolem božích muk,tak jsme si povídali o tom,proč je Ježíšek na kříži.

1 0
možnosti
Foto

Jj...jaké si Velikonoce uděláš, takové je máš :) Já sice nechápu, proč sis je udělal morbidní, falešné a oplzlé...nicméně proti gustu...

7 0
možnosti
Foto

Velikonoce a povinné koledování bylo pro mne v dětství noční můrou. Když se tento pasvátek blížil, tak rostla moje nervozita z toho, že budu muset navštěvovat tetičky a sestřenice. Ve starším věku kolem 12. let jsem se tomu vzbouřil a raději jsem sledoval polskou televizi, kde sice po ránu nejprve kecal nějaký kněz o jakémsi Ježíšovi, který mne vrcholně nezajímal, ale poté začala celodenní serie filmů, o kterých jsme mohli v bolševickém pekle v Československu jen snít.

To je moje zkušenost a můj postoj k tomuto svátku. Věřím ale, že mnozí jiní mají postoj jiný a z tohoto důvodu mi váš článek případá padlý na hlavu.

Mimochodem, jste si jistý, že vlaštovky přiletěli?

1 0
možnosti
Foto

K37a42r32e12l 44M31á18d27l80e

28. 3. 2016 18:52

No tak tomu rozumím. Naši koupili chalupu, když mi bylo deset. Do té doby jsem žádné Velikonoce neznal. Velice rychle jsem zapadnul mezi vrstevníky - jak místní, tak další lufťáky - s jedinou výjimkou: už jsem byl moc starej na to, abych začal koledovat. Velikonoc jsem se děsil měsíc předem. Jak vysvětlit, že by mě prostě bylo děsně trapné jít koledovat.

1 0
možnosti
VS

Předpokládám, že za účelem projevení zásadního odporu vůči těmto "morbidním, falešným a oplzlým" svátkům, našli bychom vás v pátek i dnes v pracovním procesu, že?

4 0
možnosti
Foto

... Jaké si to uděláte, takové to máte.

8 0
možnosti
MV

a nic, Ladislave, jen svoji aktualni nas.anost nejak poresit...takovej jsem mel dojem z textu

1 0
možnosti
VF
JZ

Nastesti, alespon dle blogera Mrazka, je tomu tak pouze v Cechach a ne v celem Cesku.

0 0
možnosti
PB

...... jóóó, sem to jaro letos uvítal luxusně,- su tři dny v lihu ! ;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik