Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P76e89t17r 54N69o82v30á93k

19. 9. 2013 13:26

Nemyslím si, že by se mělo "plakat" nad úbytkem ochlastů v hodpodách, kteří se pak zapáchající vrací MHD domů...

Kdo má rád pivo, určitě i přes vyšší ceny si vychutná dva tři půllitry kvalitního točeného v dobré hospodě. A lidi, kterým jde jen o to, do sebe toho piva vyklopit co možná nejvíc bez ohledu na chuť, se prostě přesunou domů...

0 1
možnosti
DL
PC

bez penez do hospody nelez :)

2 1
možnosti
BM

Dobrý, ale smutný článek. A o něčem to též vypovídá.. Ono to není jenom krizí a cenou piva. Lidi chodili odjakživa do hospody si též popovídat o všem možném, i pohádat se. Mládež se tam chodila pobavit, hrálo se na kytary a byla sranda. A když zrovna nebyla hotovost, tak se dalo na "sekeru". Avšak dnes každý dřepí u počítače a reálný svět se mění ve virtuální.

2 0
možnosti
SB

Možná jeden z důvodů (i když opravdu jen jeden z mnoha a navíc ve sporní polovině závažnosti, ale přeci jenom reálný) je změna sousedských vztahů. Dříve se například lidé na vesnici znali a při posezení v hospodě měli co probírat. Nyní i na té vesnici jsou si lidé stále vzdálenější (hodně televizních kanálů, počítače a podobné věci do značné míry odpoutali pozornost lidí od sousedských vztahů).

0 0
možnosti
VG

Já si taky raději koupím v Lídlu pivo Argus v plechovce či láhvi.  A proč né , když stojí 8kč ! A je dobré !

1 1
možnosti
JM

Hlavně, že to mastí, co?;-D

0 1
možnosti
BD

Dlouhé roky jsem v Praze studoval a pracoval. Za studenských dob kolem roku 1969 jsem měl k dispozici 500 Kčs a mohl jsem vyrazit s kamarády na tour po hospodách.Skončili jsem kolikrát v Koruně na omáčce s knedlíkem za 5 kčs.Dnes jdu pěšky občas z hlavního nádraží na Smíchov. Nikde nejsou ty jídelny s ovarem, sekanou atd.. Nikde není vlastně nic levného k zakousnutí či napití. Když vidím reklamu pivo POUZE za 49,- Kč, tak mi je smutno. Ani prodejny nejsou zajímavé. Po celé cestě není jediná prodejna,,která by mne něčím zaujala. Vše je určeno pro někoho jiného. Ale pro koho ?

To není nostalgie nad minulým režimem - to je jen smutné konstatování nad dnešní úrovní života. Něco tu děláme opravdu blbě !

4 0
možnosti

Počkejte, jak Vás může rozhodit pivo za 49 kč  pokud máte na tah nachystaných 10 tis. Kč, což zhruba odpovídá těm 500 v roce 1969.kdy byla měsíční mzda průměrná asi 1000?

0 0
možnosti
PK

Soumrak je i jinde - např. typické české automaty jako Koruna dole na Můstku - na stojáka. Dlouhatánské tenké párky, chlebíčky, pivko, pár hotovek. Nebo mléčné bary jako na Václaváku pod Domem potravin. Ale dnes jak nejste řetězec, nemáte šanci. Donald či KFC si Vás podají jak malinu. A ještě další přijdou. Také mladí už holdují jiné (americké) jídelní kultuře.

4 0
možnosti
Foto

Sice nejsem z Prahy, ale ty bufety mi taky chybí. Dát si na stojáka gulášovku s chlebem a točenou desítku pivo. To mám rád....

5 0
možnosti
Foto

Proč nebývá v akci také sudové pivo? NIKDY ale opravdu NIKDY jsem neviděl na nějaké hospodě ceduli že od pondělí do pátku mají točené pivo za 10Kč.....

2 3
možnosti
PK

Asi byste musel "zlevnit" jinak - aby se Vám tam nenatáhla verbež, aspoň v Praze to tak cítím.

0 0
možnosti
MT

A co takhle také to, že klasických hospod ubylo. Ta atmosféra je pryč. V 18ti jsme s kamarády chodili každý víkend do hospody, kterou jsme měly skoro šest kilometrů daleko. Ale věděli jsme, že tam bude výborné pivo a uplná pohoda. Byla to stará roubenka, záchod byl venku, kolem baráku dolů po schodech, což se v zimě měnilo na cestu smrti :-D Dole jen takový ten žlábek. Z dnešního hygienyckého hlediska katastrofa. Ale chodili jsme tam prostě rádi.

6 0
možnosti