Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
KK

1) Nepřišli nás osvobodit, ale byli do války nahnáni.

2) Dva socialismy se porvali, a jeden pak sebral kořist toho prvního.

3) Stalin byl ještě větší zločinec než Hitler.

4) Mnoho lidí v padesátých letech říkalo "tohle by se za protektorátu nestalo".

6 10
možnosti
Foto

A co se více vyplatí, koulet s větším, nebo menším zločincem? Zvláště proto, že nám ten menší zločinec pil krev a bral půdu, kdežto ten větší zločinec toliko duši.

0 3
možnosti
RN

pane kolego, rusove nas neosvobodili, ale zabrali a dosadili tady loutkovou rudou vladu.

presne to same udelal adolf par let driv.

osvobozeni vypada jinak.

jsem cech, proto nevidim duvod klast kvetiny na hrob jednem i druhym,

8 10
možnosti
JL

Souhlasím, ale běžní vojáci za to nemohli. Museli narukovat a bojovat. A jakou "odměnu" za to pak doma dostali, pokud přežili? Není to jednoduché...

3 0
možnosti
Foto

R^

P.S.: Jinak nejste sám, komu zmizel blog, resp. blogy. Mně poslední s názvem ,,JEDENASEDMDESÁT!" k výročí ukončení II.WW, MNOU VYVĚŠENÉ VČERA PŘED PŮLNOCÍ(!) a poté i nespočet dalších, ač různých témat i forem. Budˇ jde o poruchu na straně provozovatele, či opět usilovně pracují někteří viktorkové čističi, ergo, jak u mnohých bývá zvykem, často podle jména, bez ohledu na obsah. Dtto i v diskuzích:-( Ovšem, možná je i kdosi ,,vyfoukl" i z jiných důvodů, u mně třeba i proto, že některé obsahovaly i kopie dokumentů a fota. Dal jsem dotaz na admin., zatím je bez odpovědi:-/

P.S.: POKUD JDE O ,,ČISTKU", či krádež ze servrů, musel bych na těchto stránkách končit. Nemluvě o tom, že mnohá mnou zdokladovaná sdělení mají i nemalou hodnotu historickou! (U všech jsem uváděl i odkud je čerpám a dával tam SVÉ ,,céčko"!):-/

3 4
možnosti
Foto

Doplnění mé info: ,,Admin" pí Janků mě laskavě informovala, že jde o prouchu na slov. straně a omluvila se s tím, že na opravě se pracuje a že doufá, že se vše podaří napravitR^ V což doufám i já;-)

1 1
možnosti
OK

Ctít památku padlých bychom měli. Byť je to u vojáků Rudé armády pro nás těžké. Když nás přišli osvobozovat, vypouštěly se lihovary a zavíraly na vesnicích ženy, přesto byly tisíce znásilněných.

Vojska SSSR, státu, který se spolupodílel na rozpoutání války spojenectvím s Německem a obsazením Polska (s následným vyvražďováním Poláků), tento SSSR nás pak "osvobodil" od Hitlera, aby nás uvedl do říše sovětské.

Dnešní Rusko však, i přes veškerou kritiku, nesnese srovnání s minulými časy 20. století. V tomto srovnání je Putin demokratem, byť v našich měřítkách neobstojí.

5 3
možnosti
RN

demokrat, ktery prepadl gruzii a ukrajinu a urafl jim jejich uzemi. to same, co stalin i breznev. rusko s enijak nezmenilo. bohuzel.

8 7
možnosti