Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Máte krátkou paměť.... Název Česko taky všem vadil a teď po x letech se nad ním nikdo ani nepozastaví....

Stejný to bude s Czechia

1 0
možnosti

Nikdo nepozastaví? Je stejně hnusné jak v době, kdy nám to bylo vnuceno. Stejně plno lidí, minimálně v Čechách, říká Čechám Čechy a Česko nevypustí z úst.

1 0
možnosti
ZB

Osobněbych zůstal u názvu Czech republic, a pokud zkratka, pak Czech.Důvodem je, že ten název je už za ta léta zažitý v zahraničí(Czechrepublic, Czechosklovakia).

0 0
možnosti
VK

Karlovi nestačí Orlík, chtěl by být králem.....hm stačí. Na to že přihodil ke zvážení název, kterému v zahraničí již rozumí, tak podobní rozumbradové v tom hned vidí feudální choutky?:-P

0 0
možnosti
PZ

To bude zase vysvetlovani.Odkud jste?

No kdyz jsem odjizdel bylo to Czechoslovakia, potom v roce 1993 se stat rozdelil na Czech Republic a Slovakia a ted letos je to Czechia.

Coze Chechnya? Ale ne Chechnya je v Rusku Czechia je ve stredni Evrope hned vedle Nemecka.

Za Hitlera to bylo Böhmen und Mähren

1 0
možnosti
HK

Czechia není dobrá jelikož půlce diskutérů o tématu v amerických novinách níže uvedených (vesměs nativním mluvčím) naskočí zmatení vůči Čečně (Chechnya = Čečnia). Asi jako když se plete Slovakia a Slovenia.

Záměna není dobře. Na první potkání nechcete nikomu hned na úvod vysvětlovat, že nejste z jiné, a zde notabene té teroristické země.

Protože ten, co není z té divné země je možná stejně divný, nebo si aspoň musíte promyslet, proč není.

Plete se to mj. proto, jelikož ze zápisu Czechia není v angličtině jasné, zda se to má vyslovovat Čečia (to se plete úplně), nebo Čekia (plete se trochu míň). Takže asi tak. Pro sebeprezentaci i pro prodej produktů, z nichž jsme živi, to není dobře. Lepší už by bylo zůstat u "Czech" jako u krátkého názvu.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/04/15/the-czech-republic-is-getting-a-new-name-czechia/?postshare=2681460744188469&tid=ss_tw

0 0
možnosti
JH

J80a70n 47H39l28e37d65í27k

15. 4. 2016 22:21

v ČR žije milion a tři čtvrtě Slováků a další se užuž balí, v Sudetech žijí slovenští cigáni a jejich potomci, dále tu žije sto tisíc Rusů a přes půl milionu Ukrajinců a další se užuž balí čili zapomeňte na Čechii a používejme název Slovakija, Fico si to s čs presidentem dorozparceluje.

0 0
možnosti
FS

Czechia nechci z mnoha důvodů. Jsou státy, které nazvat jedním slovem zkrátka nejde. Preferuji osvědčený, vžitý název Česká republika = CZECH REPUBLIC. Nic lepšího nikdo v Česku nevymyslí.

3 0
možnosti
PD

Fanoušci prezidenta jsou zmateni - Czechia je samozřejmě pěkně švihlé, ale když to vytáhl prezident, mělo by se tleskat, ikdyž rukám se nechce. Zkratka CR byla a je fajn, Czechia se zkracovat nedá. Prezident se prostě nudí.

1 0
možnosti

Czechia je stejně hnusné a umělé jako Česko.

Ale přejmenovávání našim politikům jde. Třeba přejmenováním cikánů na Romy zlikvidovali celý cikánský problém :-P

7 0
možnosti
PK

v UK jsem se setkal s tím, že mne měli za čechoslováka, jugoslávce nebo čečence (a v nejhorším případě za Poláka). Czechia tomu asi moc nepomůže..

2 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik