Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nakonec jako nejlepší příklad je to, jak se hroutilo Západní Německo (SRN) pod surovou botou amerického žoldáka, a jak vzkvétalo Východní Německo (NDR) ve voňavém objetí sovětského medvídka. ;-D

Stokrát superantikarma by byla málo. Rv

2 1
možnosti

Ale vždyť ta učitelka měla pravdu. Američané svůj díl Evropy osvobodili a Rusové ten svůj obsadili.

Porovnejte Nizozemí a Československo, třeba.

6 0
možnosti
MZ

M69i58l31a18n 74Z24i87c50h

28. 2. 2016 22:58

nizozemi osvobodili kanadane a padlo jich tam nekolik desitek tisic

1 0
možnosti
PZ

Samozrejme ze by se to nemelo prekreslovat. Americane davali Rusum material ale Rusove zase meli nejvetsi podil na porazce Nacistu.

Stratili pres 20 milionu lidi.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, mezi válkami jich Stalinovi asi 20 milionů oddělali, píše o tom Solženicyn.

Ve válce padlo obyvatel a vojáků SSSR mnoho vinou špatného velení a všeobecného bordelu. Sovětští oficíři hnali často neozbrojené vojáky před nacistické hlavně samopaly. Svědectví o tom jsou, Stalinovi na lidech nezáleželo. Sovětské ztráty byly velké, ale zbytečné.

7 1
možnosti
Foto

Já chápu, že Vás to muselo rozčílit, když celý život říkáte něco jiného. Rv

6 4
možnosti
PB

..... bych ešče kantorce doporučil v Těrchovej zahlásit že byl Jánošík původem maďarskej Žid, - ..... ani vochranka by to nezmákla !

2 0
možnosti
PD

P22e79t92r 93D85u23s

28. 2. 2016 21:37

A nebyl,náhodou,Polák?

;-D

0 0
možnosti

Pokud někdo nezná dějiny, tak jak se vše opravdu odehrálo, tak nemá za

katedrou co dělat. Toť vše.

7 4
možnosti
Foto

Ba dokonce ani v diskusích. Rv

4 5
možnosti
RN

mluvi pravdu.

vy se vsimejte vasi semelove.

5 4
možnosti
JL

Nevím, co se učí v dějinách o 2.světové - ta učitelka se prostě třeba jen blbě vyjádřila. Pamatuju si výuku za komunistů: v televizi běžely jen sovětské válečné filmy, žádné americké. Že americká armáda dojela až do Plzně, bylo tajné! O tom se smělo jen šuškat. Komunistické dějiny sice uznávaly, že existovala druhá fronta aže koalice dobyla Německo společně, ale hlavně Evropu "osvobodil" Sovětský svaz. Samozřejmě se nikdo nedozvěděl, že USA podporovaly SSSR - poslaly tam na půjčku (kterou Moskva nikdy nesplatila, předpokládám) spoustu materiální pomoci, hlavně nákladních aut a zásob všeho druhu. Nikdo také příliš nezdůrazňoval, že angloamerické letectvo permanentně 44-45 bombardovalo Německo a tím ho oslabovalo, aby ho Sověti mohli dobýt. Takže vyváženě předávat ty informace. Učitelka prý požádala o policejní ochranu, protože dobrotiví proruští občané jí asi vyhrožují, že ji pověsí.

5 4
možnosti
Foto

Nevím do jaké školy jste chodil, ale já mám doma ještě Atlas historie světa z kterého jsme se učili a na něm je vyznačena demarkační linie a na mapě z Pražského povstání je postup a pozdější ústup Vlasovců. Je pravda osvobození Západních a Jižních Čech bylo označováno jako nepodstatné s poukazem na počet ztrát, ale nebylo zamlčováno. Je pravda, že bylo spíše poukazováno na bombardování Prahy na konci války a zničení Škodovky. Taktéž spálení Drážďan bylo spíše nehumánním činem. O televizi, která hrála jen ruské filmy a žádný americký to nemohu souhlasit, určitě jich hrála víc než dnes u nás ruských. Jinak spíše si pamatuji na to, že se hrálo více francouzských a italských filmů. Možná jsme asi žili každý někde jinde nebo jste jenom měl smůlu na učitele. Pořad Máte slovo a každý má právo na svůj názor a má právo ho říkat, ale jako učitel bych ho do školy netahal.

6 0
možnosti
TH

Hysterie. Pani ucitelka rekla spravne, ze Evropu osvobodili Americani.

9 9
možnosti
PZ

P92a29v63e42l 43Z61e32m35a71n

28. 2. 2016 16:24

tímto jste se odhalila jako troll provokatér ;-D , protože nikdo s alespoň dokončeným základním vzděláním by něco takového nemohl napsat ;-)

6 9
možnosti
JK

Chápete ten rozdíl? Jedna učitelka žvaní nesmysly v televizi, vy to zde na blogu zkritizujete (spolu s vámi řada dalších lidí) a děláte z toho poprask, že se u nás ve školách vymývají mozky, šíří lži a zkresluje skutečnost a historie. Za komunistů se zkreslovala historie a lhalo se programově a plánovitě, třeba zrovna hned o té válce a o našem osvobození. Celá společnost byla založena na lži a veřejně proti tomu nemohl nikdo ani pípnout. A když pípal, brzy dopípal, nebo měl alespoň vážné problémy. Nevím jak pro vás, ale pro mě je stravitelnější, když jednotlivci vykládají hlouposti.

7 1
možnosti

Jestli si myslíte, že dnes se nelže programově a plánovitě, pak jste na omylu. Stačí si vyslechnout některé učitele, co mají v osnovách.

4 6
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik